Oficial – de la Galați la Sibiu
”Vă informăm că prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu, începând de astăzi, 20.11.2020, domnul lt.col. Vlase Constantin Marinel, șef Ambulatoriu la Spitalul Militar de Urgență „Aristide Serfioti” Galați se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. pe o perioadă de cel mult 30 de zile”, a transmis Ioana Căpățână în urmă cu cateva minute.
Lt.col. medic dr. Constantin VLASE, este medic specialist de boli infectioase.Acesta asigura la Spitalul Militar din Galați și functia de purtator de cuvânt și era și locțiitorul comandatului.
Numirea vine după ce Raluca Turca i-a cerut demisia fostului manager de la județean Liliana Coldea, și aceasta și-a înaintat demisia acum 2 zile. Detalii aici.
You Might also like
Vaccinare pentru toată lumea la Cazarma 90
4 ani agoÎncepând de sâmbătă, 15 mai, la centrul de vaccinare drive-through, deschis în Parcarea Cazarma 90, se vor putea vaccina toate persoanele care se prezintă la acest centru, indiferent de mijlocul sau modul de deplasare.
Centrul de imunizare este funcțional zilnic, în intervalul orar 09:00-19:00 și dispune de patru fluxuri de vaccinare, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.
Vaccinare pentru toată lumea
Persoanele care nu se prezintă la centru cu mașina, ci pe jos sau cu bicicleta vor avea la dispoziție un cort pentru monitorizarea post – vaccinare.
„Încă de la primele discuții pe care le-am avut cu Primăria Municipiului Sibiu, Direcția de Sănătate Publică și ISU Sibiu, datorită faptului că acest centru este amplasat într-o zonă centrală, ne-am dorit să facem amenajarea acestuia de așa natură încât să poată fi vaccinați toți cei care doresc acest lucru și să facilităm astfel accesul sibienilor la imunizare. În urma acestui fapt, împreună cu Direcția de Sănătate Publică am solicitat Institutului Național de Sănătate Publică și CNCAV o aprobare pentru a putea vaccina toate persoanele care se prezintă la acest centru de vaccinare, indiferent de mijlocul sau modul de deplasare. Totodată, este o bucurie faptul că sibienii sunt dornici să se vaccineze și dau dovadă de implicare pentru a reveni la normalitate.” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea – Dorin Crețu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
823Tratament cu plasmă, 0 doze la Sibiu – VIDEO
5 ani agoTratament cu plasmă!?
Nu oricine poate beneficia de tratamentul cu plasmă contra Covid-19. Motivul? Există puțin sânge donat de oamenii care deja au depășit cu bine boala. Miercuri la Sibiu nu exista nici măcar o doză de plasmă validată. Puținele doze s-au epuizat așa că la Sibiu a ajuns plasmă din Baia Mare și din Brașov.
Plasma preluată de la oamenii vindecați de Covid-19 este unul din tratamentele folosite peste tot în lume, experimental. Studiile clinice, au rezultate bune, însă doctorii susțin că dezvoltarea unui tratament aprobat nu este încă finalizată.
Tratament cu plasmă nu poate face oricine, pentru că există foarte puțină plasmă special pentru această terapie. Tratamentul cu plasmă la cei infectați cu SarsCov2 este strâns legată de plasma donată de cei care s-au făcut bine dupa infectarea cu noul coronavirus și au dezvoltat suficienți anticorpi la acest virus.
Mai multe detalii găsiți în materialul video. Unde, biologul Livia Mareș de la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu explică totul pe înțelesul tuturor.
Ați avut Covid, DONAȚI SÂNGE!
Condiția ca această terapie să se poată administra este ca toți cei care s-au vindecat de covid19 să mearga la aceste centre și să vadă dacă plasma din sângele lor are destui anticorpi.
Nu eeste o premieră în istoria pandemiilor când plasma a fost folosită de medici. A fost folosită și în cazul epidemiilor de coronavirus SARS și MERS.
Citește aici despre noile măsurile luate de CJSU Sibiu.
344Coronavirus – Acuze la Infecțioase
5 ani agoCoronavirus – Lagăr de exterminare sau tratare?
Familia unui pacient decedat de Covid-19 acuză personalul medical de la Spitalul Județean, a relatat în această dimineață Digi24.
Am luat și noi legătura cu familia și ne-au povestit totul.
Bărbatul suferea de cancer limfatic și în timpul unei internări la hematologie ar fi contactat noul coronavirus. După ce a fost mutat pe secția de Boli Infecțioase, aparținătorii susțin că nu a primit îngrijirea de care avea nevoie un bolnav.
”Spunea că e lagăr de exterminare și ca vrea să vina acasă”, a decarat soția, Tudorița Rebegel.
Fiul băbartului este medic în Franța și vorbea des cu tatăl lui la telefon.
”Vorbeam cu el la telefon și spunea ca îi este sete , că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el. Și că este lagăr de exterminare”, a declarat Theodor Rebegel.
Toate pachetele de apă și suc de rodii au fost inapoiate familiei, intacte, după deces.
”Îi duceam apă și suc de rodii, că știam că îi place. La început în sticle de 2litri apoi la jumătate. Pe toate le-am primit înapoi!”, a spus Tudorița Rebegel
Cu o zi înainte de deces, familia a putut lua legătura cu bărbatul, pentru ultima dată. În data de 27 octombrie acesta a piedut lupta cu boala.
”Teo, te iubesc! Acestea au fost ultimele lui cuvinte”, a declarat cu lacrimi în ochi, soția Tudorița.
Theodor Rebegel, plecat de 3 ani din țară ca să poată practica medicina, spune că a cerut foaia de externare a tatălui său. De acolo reiese faptul că bărbatul în vârsta de 71 de ani nu a primit niciun tratament pentru Covid-19. Iar medicii sibieni contactați de colegul lor din Franța i-au spus că tatăl acestuia a intrat în comă, în dimineața zilei când a murit. Însă, ruda familiei care a fost să facă identificarea la spital, a făcut o poză care contrazice acest lucru.
”Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gura de oxigen! Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată.”, Theodor Rebegel.
Spitalul ”vorbește” prin vocea unică
Reacția Spitalului Județean Sibiu a venit prin vocea unică de la Instituția Prefectului.
”Este vorba despre un pacient oncologic în tratament, imobilizat la pat, predispus la infecții și cu multe comorbidități asociate printre care si probleme de deglutiție (înghițire). Pacientul s-a aflat în stare foarte gravă încă de la internare sa. Pentru că prezenta simptomatologie asociată infecției cu COVID-19, pacientul a fost testat și diagnosticat și cu pneumonie SARS CoV-2. Din păcate, starea sa gravă asociată cu pneumonia SARS CoV-2 au dus la decesul pacientului, în pofida eforturilor personalului medical. ”, a declarat Andreea Ștefan, Purtător de cuvânt Prefectura Sibiu.
Citește aici despre suplimentarea paturilor covid și ATI din Sibiu
Atât fiul care este medic cât și mama acestuia neagă că ar fi avut probleme de înghițire.
”Toate sunt invenții! Pe foaia de externare nu scrie nimic!”, Theodor Rebegel.
”Am vorbit cu el aproape zilnic, nu ne-a spus niciodată că are aceasta problemă”, Tudorița Rebegel.
Zădărnicirea combaterii răspândirii viruslui sau…?
Tudorița Rebegel a cerut telefonul mobil și actele soțului ei, dar în schimb a primit un sac cu haine și buletinul printre ele. Nu și telefonul. Despre sacul cu hainele pline de fluide biologice, reprezentanții spitalului nu au comentat încă nimic.
”Haine cu fluide biologice, de la un om cu covid, să le trimită la o batrână acasă!? E un risc enorm ce au făcut!” a adaugat Theodor Rebegel.
”Nu îmi pot închipui de unde avea sânge pe șosete și pijama. Le-am pus într-un lighean.”, spune Tudorița Rebegel.
Nu vrem răul nimănui – VREM SĂ FIE MAI UMANI
Soția este conștientă că Mircea Rebegel, omul lângă care a trăit zeci de ani, nu mai putea fi salvat, dar nu merita să se stingă în nepasare.
”Să fie mai umani! Știu că le este frică, ca u copii și că e vorba și de sănpătatea lor, dar să fie mai umani. Nu le vreau răul, că și așa înapoi nu mi-l aduce! Vreau să fie mai atenți cu bolnavii de acolo, că sunt și ei oameni și trebuie tratați.”, spune Tudorița Rebegel printre lacrimi.
Foto: Arhiva personală Theodor Rebegel
Foto: captură Digi24
759