Coronavirus – Acuze la Infecțioase

Coronavirus – Lagăr de exterminare sau tratare?

Familia unui pacient decedat de Covid-19 acuză personalul medical de la Spitalul Județean, a relatat în această dimineață Digi24.

Am luat și noi legătura cu familia și ne-au povestit totul.

Bărbatul suferea de cancer limfatic și în timpul unei internări la hematologie ar fi contactat noul coronavirus. După ce a fost mutat pe secția de Boli Infecțioase, aparținătorii susțin că nu a primit îngrijirea de care avea nevoie un bolnav.

”Spunea că e lagăr de exterminare și ca vrea să vina acasă”, a decarat soția, Tudorița Rebegel.

Fiul băbartului este medic în Franța și vorbea des cu tatăl lui la telefon.

”Vorbeam cu el la telefon și spunea ca îi este sete , că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el. Și că este lagăr de exterminare”, a declarat Theodor Rebegel.

Toate pachetele de apă și suc de rodii au fost inapoiate familiei, intacte, după deces.

”Îi duceam apă și suc de rodii, că știam că îi place. La început în sticle de 2litri apoi la jumătate. Pe toate le-am primit înapoi!”, a spus Tudorița Rebegel

Cu o zi înainte de deces, familia a putut lua legătura cu bărbatul, pentru ultima dată. În data de 27 octombrie acesta a piedut lupta cu boala.

”Teo, te iubesc! Acestea au fost ultimele lui cuvinte”, a declarat cu lacrimi în ochi, soția Tudorița.

Theodor Rebegel, plecat de 3 ani din țară ca să poată practica medicina, spune că a cerut foaia de externare a tatălui său. De acolo reiese faptul că bărbatul în vârsta de 71 de ani nu a primit niciun tratament pentru Covid-19. Iar medicii sibieni contactați de colegul lor din Franța i-au spus că tatăl acestuia a intrat în comă, în dimineața zilei când a murit. Însă, ruda familiei care a fost să facă identificarea la spital, a făcut o poză care contrazice acest lucru.

”Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gura de oxigen! Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată.”, Theodor Rebegel.

Spitalul ”vorbește” prin vocea unică

Reacția Spitalului Județean Sibiu a venit prin vocea unică de la Instituția Prefectului.

”Este vorba despre un pacient oncologic în tratament, imobilizat la pat, predispus la infecții și cu multe comorbidități asociate printre care si probleme de deglutiție (înghițire). Pacientul s-a aflat în stare foarte gravă încă de la internare sa. Pentru că prezenta simptomatologie asociată infecției cu COVID-19, pacientul a fost testat și diagnosticat și cu pneumonie SARS CoV-2. Din păcate, starea sa gravă asociată cu pneumonia SARS CoV-2 au dus la decesul pacientului, în pofida eforturilor personalului medical. ”, a declarat Andreea Ștefan, Purtător de cuvânt Prefectura Sibiu.

Citește aici despre suplimentarea paturilor covid și ATI din Sibiu

Atât fiul care este medic cât și mama acestuia neagă că ar fi avut probleme de înghițire.

”Toate sunt invenții! Pe foaia de externare nu scrie nimic!”, Theodor Rebegel.

”Am vorbit cu el aproape zilnic, nu ne-a spus niciodată că are aceasta problemă”, Tudorița Rebegel.

Zădărnicirea combaterii răspândirii viruslui sau…?

Tudorița Rebegel a cerut telefonul mobil și actele soțului ei, dar în schimb a primit un sac cu haine și buletinul printre ele. Nu și telefonul. Despre sacul cu hainele pline de fluide biologice, reprezentanții spitalului nu au comentat încă nimic.

”Haine cu fluide biologice, de la un om cu covid, să le trimită la o batrână acasă!? E un risc enorm ce au făcut!” a adaugat Theodor Rebegel.

”Nu îmi pot închipui de unde avea sânge pe șosete și pijama. Le-am pus într-un lighean.”, spune Tudorița Rebegel.

Nu vrem răul nimănui – VREM SĂ FIE MAI UMANI

Soția este conștientă că Mircea Rebegel, omul lângă care a trăit zeci de ani, nu mai putea fi salvat, dar nu merita să se stingă în nepasare.

”Să fie mai umani! Știu că le este frică, ca u copii și că e vorba și de sănpătatea lor, dar să fie mai umani. Nu le vreau răul, că și așa înapoi nu mi-l aduce! Vreau să fie mai atenți cu bolnavii de acolo, că sunt și ei oameni și trebuie tratați.”, spune Tudorița Rebegel printre lacrimi.

coronavirus Foto: Arhiva personală Theodor Rebegel

coronavirus Foto: captură Digi24

Scroll to top