Spitalul de Psihiatrie Sibiu devine suport covid cu 23 de paturi

Spitalul de Psihiatrie Sibiu și carantina

În cadrul Ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au aprobat două hotărâri care vizează următoarele:
– Hotărârea 82/2020 care stabilește publicarea zilnică a ratei de incidență cumulată din localitățile unde se impun măsuri conform prevederilor în vigoare.
– Hotărârea 83/2020 în care SPITALUL de PSIHIATRIE „Doctor Gheorghe Preda” Sibiu devine spital suport Covid-19 şi va asigura 23 de paturi pentru pacienţii, cu afecţiuni psihice, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS COv-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii.

Lista cu localitățile în care se cere carantina, o găsiți aici.

” În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat.”, au declarat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Secția de Neurologie a Spitalului Județean a fost închisă. Citește mai mult!

Scroll to top