Tratament cu plasmă, 0 doze la Sibiu – VIDEO

Tratament cu plasmă!?

Nu oricine poate beneficia de tratamentul cu plasmă contra Covid-19. Motivul? Există puțin sânge donat de oamenii care deja au depășit cu bine boala. Miercuri la Sibiu nu exista nici măcar o doză de plasmă validată. Puținele doze s-au epuizat așa că la Sibiu a ajuns plasmă din Baia Mare și din Brașov.

Plasma preluată de la oamenii vindecați de Covid-19 este unul din tratamentele folosite peste tot în lume, experimental. Studiile clinice, au  rezultate bune, însă doctorii susțin că dezvoltarea unui tratament aprobat nu este încă finalizată.

Tratament cu plasmă nu poate face oricine, pentru că există foarte puțină plasmă special pentru această terapie. Tratamentul cu plasmă la cei infectați cu SarsCov2 este strâns legată de plasma donată de cei care s-au făcut bine dupa infectarea cu noul coronavirus și au dezvoltat suficienți anticorpi la acest virus.

Mai multe detalii găsiți în materialul video. Unde, biologul Livia Mareș de la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu explică totul pe înțelesul tuturor.

Ați avut Covid, DONAȚI SÂNGE!

Condiția ca această terapie să se poată administra este ca toți cei care s-au vindecat de covid19 să mearga la aceste centre și să vadă dacă plasma din sângele lor are destui anticorpi.

Nu eeste o premieră în istoria pandemiilor când plasma a fost folosită de medici. A fost folosită și în cazul epidemiilor de coronavirus SARS și MERS.

 

Citește aici despre noile măsurile luate de CJSU Sibiu.

Scroll to top