Primăria Mediaș. Renovare energetică cu peste 13 milioane lei

Primăria Mediaș va deveni mai efiientă energetic

Primăria Mediaș beneficiază de un contract de modernizare a sediului Primăriei, în vederea creșterii eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei. Vineri, 9 decembrie 2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat de către primarul municipiului Mediaș, contractul de finanțare aferent proiectului „Modernizarea sediului Primăriei Municipiului Mediaș în vederea creșterii eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei“.

Proiectul se va derula în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta C5- Valul Renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 13.145.671,61 lei, fără TVA (15.643.349,22 lei cu TVA).

​ În mod concret, în cadrul proiectului ce se va implementa la primăria Mediaș, se vor efectua următoarele lucrări:

  •  Reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, prin izolarea termică a fațadelor (parte vitrată și opacă) – înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel
  • Reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum
  • Reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat în clădire
  •  Sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu
  • Echiparea cu 2 stații de încărcare pentru mașini electrice, în valoare de 246.135 lei, cu TVA

Administrația locală va identifica și în continuare surse de finanțare pentru reducerea consumului de energie atât pentru clădirile publice, cât și pentru blocuri de locuințe.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top