CSEI Mediaș intră în reabilitare. Termen de finalizare: decembrie 2023

CSEI Mediaș – investiție de 3.5 milioane de lei

CSEI (Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă) Mediaș, situat pe str. Piscului, nr.8, instituție de învățământ special aflată în subordinea administrației județene, a primit ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizare.

În prezent, la CSEI Mediaș învață 137 de elevi cu cerințe educaționale speciale (CES), din municipiul Mediaș și zona limitrofă: Copșa Mică, Valea Viilor, Agârbiciu, Târnava, Buzd, Brateiu, Nemșa. Totodată, 16 cadre didactice de la CSEI Mediaș lucrează cu copii cu dizabilități și CES integrați în școlile de masă din Mediaș și împrejurimi.

Investiția Consiliului Județean Sibiu – ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș” este posibilă datorită fondurilor europene atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Intervențiile de reabilitare, modernizare și amenajare se vor face asupra a două clădiri din totalul de trei câte are școala specială, care a fost dată în funcțiune în urmă cu aproape 55 de ani.

Astfel, în clădirea principală, unde, la etajele I și II, se desfășoară cursurile claselor 0-VIII, se vor amenaja 9 săli de clasă la parter, în spațiile în care erau dormitoare, atunci când în clădire funcționa și un centru de plasament. De asemenea, tot la parter, va fi amenajat și dotat cabinetul medical, la standarde europene.
Totodată, biblioteca școlii va fi mutată de la mansardă la parter, iar sala de mese de la parter, folosită pe vremea internatului, va fi transformată în sală multifuncțională pentru festivități și evenimente.

În acest fel, la finalizarea investiției, etajul al II-lea va fi folosit doar pentru cabinetele de terapie și intervenții specifice.
În cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean Sibiu, școala va fi dotată cu table interactive, calculatoare, imprimante și multifuncționale, scannere, cu mobilier școlar pentru elevi și cadrele didactice.

Reabilitarea și modernizarea clădirii principale a CSEI Mediaș vor include:
• montarea de panouri solare și panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde menajere, respectiv a energiei electrice
• reparația capitală a instalației de iluminat, cu corpuri de iluminat cu led, și a instalației de încălzire cu o centrală termică pe gaz în condensație și dotarea cu corpuri statice cu control individual termostat
• instalații specifice de curenți slabi
• reparația capitală a instalațiilor sanitare și de apă canal
• refacerea scării de beton armat între etajul II și mansardă
• desfaceri și refaceri de pardoseli și finisaje interioare
• reparații termosistem anvelopă opacă laterală
• recompartimentări
• schimbarea parțială a tâmplăriei interioare de lemn, care este degradată
• reparația locală a învelitorii
• refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale

În celălalt corp al CSEI Mediaș, care va fi modernizat, cu o suprafață construită la sol de 67 mp, se va amenaja cabinetul de kinetoterapie, care va fi dotat cu aparate specifice: spaliere, pat masaj, bare paralele, bicicletă medicinală, bicicletă eliptică, bandă de mers și alergat, cușcă Rocher, multifuncțională fitness, saltele, mingi medicinale, cercuri, corzi, stepere, gantere, perete kinetic, perete gravitațional, perete magic, oglindă de mari dimensiuni.

Lucrările de intervenție la CSEI Mediaș vor consta în izolarea termică a pereților exteriori, reparația capitală a instalației de iluminat cu corpuri de iluminat cu led, dotarea cu corpuri statice cu control individual termostatat, instalații specifice de curenți slabi, desfaceri și refaceri de pardoseli și finisaje interioare.

Investiția de la CSEI Mediaș presupune și lucrări conexe precum: desfacerea și refacerea trotuarelor și a pavajelor, inclusiv pavaj tactil (pentru accesul persoanelor cu dizabilitate vizuală), refacerea gazonului, refacere racordurilor și a branșamentelor.

Valoarea totală a contractului de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție), încheiat cu Asocierea Tera Com SRL Mediaș și Artifex Engineering SRL Cluj, reprezentată prin lider de asociere Tera Com SRL, este în valoare de 3.582.069,17 lei fără TVA (4.262.662,31 lei cu TVA), din care:
• 48.550 lei fără TVA pentru serviciile de PROIECTARE, realizate de Artifex Engineering SRL Cluj
• 17.995 lei fără TVA pentru serviciile de ASISTENȚĂ TEHNICĂ din partea proiectantului, asigurate de Artifex Engineering SRL Cluj
• 3.515.524,17 lei fără TVA pentru lucrările de EXECUȚIE, realizate de Tera Com SRL

În perioada următoare, se vor achiziționa dotările, constând în echipamente IT, mobilier școlar, aparate pentru cabinetul de kinetoterapie, etc, valoarea estimată a acestora fiind de 339.060,88 lei fără TVA (404.553,45 lei cu TVA). Alături de lucrările de reabilitare și modernizare, dotările vor contribui la îmbunătățirea actului educațional, a condițiilor de învățare și predare, a serviciilor medicale necesare copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top