Blocurile sociale, gata în 2024
Blocurile de locuințe sociale colective de pe str. Baia de Nisip, fac parte din proiectul cu o valoare totală de aproximativ 33 de milioane de lei. Lucrările au început zilele acestea, iar primii beneficiari se pot muta aici în toamna a nului 2024.
Scopul principal al proiectului este acela de a oferi condiții de locuire decente pentru persoanele defavorizate din municipiul Mediaș. Proiectul presupune construirea unui ansamblu de 8 imobile, cu un total de 80 de apartamente, inclusiv utilități și amenajări exterioare, precum și a unui loc de joacă pentru copii, pe un teren actualmente degradat și neutilizat.
„După cum se poate observa, au început lucrările la blocurile sociale de pe strada Baia de Nisip. Astfel, pot să spun că o promisiune mai veche a mea începe să prindă contur. Apreciez că în toamna anului viitor, oamenii care locuiesc cu forme legale pe strada Tineretului vor putea intra în posesia unor locuințe noi, pe strada Baia de Nisip. Blocurile de pe strada Tineretului cu siguranță vor fi demolate și vom amenaja în zonă parcări, parc și locuri de joacă pentru copii“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Suporterii fac apel pentru susținerea performanței!
2 ani agoSuporterii sibieni vor să ajute echipa lor preferată
Cei mai înflăcărați fani ai echipei AFC Hermannstadt au conceput o scrisoare deschisă pentru oamenii de afaceri din Sibiu. Suporterii le cer ajutorul celor care dețin firme în orașul de pe Cibin să sprijine echipa pentru ca această să revină în prima ligă.
Pe grupul de facebook
Către…. (numele firmei se trece cu litere mari)
Noi, suporteri ai clubului FC Hermannstadt, echipa-fanion a orașului Sibiu, ne adresăm Dumneavoastră cu rugămintea de a veni in sprijinul echipei prin sponsorizare si a contribui, astfel, la realizarea cu succes a obiectivului propus, si anume – promovarea echipei pe prima scenă fotbalistică a României.FC Hermannstadt si-a castigat locul in inimile suporterilor sibieni, ocupand spatiul lasat liber prea mult timp pe scena fotbalistica sibiana de mult-regretata FC Inter, care si-a incetat existenta in anul 2000. De la desfiintarea FC Inter, si pana in 2015, anul infiintarii FC Hermannstadt, copiii din Sibiu nu au mai avut un club unde sa poata promova la terminarea junioratului, in ligi superioare (Liga 1, 2 sau 3).
In prezent, clubul are si o a doua echipa, prezenta in Liga 3, in care evolueaza in mare parte copii de 18 – 20 de ani, de la cluburile de juniori din Sibiu. Alaturi de ei, se antreneaza echipele de juniori – pe 5 categorii de varsta, dar si o echipa de fete.
De altfel, FC Hermannstadt a avut un parcurs excelent, considerand contextul dificil de evolutie.
Trebuie mentionat aici faptul ca, actuala echipa de fotbal a Sibiului a fost singura echipa, din ultimii 21 de ani, care a reusit sa se mentina in Liga 1 mai mult de 1 sezon.
Astfel, FC Hermannstadt a evoluat in Liga 1 in perioada 2018 – 2021. Mai mult de atat, in sezonul in care a promovat (2018), FC Hermannstadt a jucat finala Cupei Romaniei cu C.S. Universitatea Craiova, dovedind o performanta exceptionala.
Suporterii sunt si au fost alaturi de echipa in toate momentele sale, iar prezenta masiva a acestora la meciurile echipei, chiar si in conditii dificile, este o dovada autentica a pasiunii pentru acest sport si pentru club.
Spre exemplu, la meciul de Cupa, desfasurat cu FCSB, au fost prezenti 13.000 de suporteri pe Stadionul Municipal, la o temperatura de -7 grade Celsius. Totodata, la finala Cupei, care s-a jucat la București, pe Arena Națională, aproximativ 5.000 de suporteri sibieni au fost alaturi de echipa.
In cursul acestui an, echipa principala a clubului a retrogradat in Liga 2, context in care intelegem ca dificultatile intampinate de echipa nu pot fi neglijate. Un exemplu in acest sens il constituie faptul ca in ultimii 3 ani, echipa nu a jucat pe terenul propriu, ci la Targu Mures, Pitesti, Cluj sau Medias, stadionul Municipal din Sibiu fiind in renovare/ reamenajare. Dincolo de provocarea inerenta, de a nu juca acasa, acest fapt a prezentat si o provocare financiara, costurile clubului fiind semnificativ marite.
Chiar daca echipa va juca anul acesta in Liga 2, avem convingerea ca determinarea jucatorilor, pasiunea suporterilor si contributia comunitatii locale, vor putea readuce FC Hermannstadt in topul echipelor romanesti, avand la acest moment cele mai mari sanse de promovare. Echipa are un lot bun, iar oamenii aflati in conducerea clubului au notorietate in fotbalul din Romania.
Cat timp echipa se mentine in primele locuri din Liga 2, toate meciurile vor fi televizate, iar la promovare in Liga 1, acestea se difuzeaza televizat indiferent de pozitia ocupata de echipa. Nu in ultimul rand, noi, suporterii FC Hermannstadt, ne reunim si in cadrul unui grup FB, cu peste 1.600 de oameni pasionati de fotbal si echipa locala.
De altfel, este de notorietate faptul ca fotbalul este prin excelenta un sport care uneste oameni si creeaza pasiune. Pe alta parte, succesul si performanta pot fi realizate si mentinute cu suportul si prin implicarea comunitatii locale.
Desigur, companiile care aleg sa se alature, vor avea vizibilitate in fata comunitatii sibiene si nu numai, prin promovarea sponsorilor principali in varii forme, conform negocierilor cu reprezentantii clubului: loc pe tricou pentru logo-ul companiei, posibilitatea de promovare prin pancarte/ bannere pe stadion, mentiuni in postari Facebook/ articole de presa etc.
Considerand cele mentionate, reluam rugamintea de a va apleca asupra posibilitatii de a sustine comunitatea locala sibiana, si de a va alatura echipei si suporterilor fotbalului sibian, pentru a ne mandri impreuna de performantele unei echipe puternice, cu aspiratii inalte.
IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI!!!
Va multumim!
Ganduri bune,Suporterii fotbalului sibian, din Sibiu, Romania, si Diaspora.
Acesta este mesajul pe care suporterii l-au postat pe un grup de facebook.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
279Tichete sociale pentru mese calde. 446 de beneficiari
3 ani agoTichete sociale
În perioada 11-16 noiembrie, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Sibiu va distribui tichetele sociale pentru mese calde direct la domiciliul celor 446 de beneficiari din municipiu. Aceste tichete sunt acordate conform OUG 115/2020, fiind emise în cadrul Programului Operațional POAD 2014-2020, program susținut de Guvernul României și finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
De aceste tichete vor beneficia:
- pensionarii cu vârsta de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, cu venituri echivalente cu indemnizațiile sociale de 800 de lei/lună;
- persoanele/familiile fără adăpost, cele care au fost evacuate, dar și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, inclusiv cele monoparentale.
Card cu 180 lei/lună
Fiecare plic este sigilat și conține cardul pe care se va încărca valoarea tichetelor, codul pin necesar activării și listele unităților afiliate care acceptă aceste tichete sociale. Valoarea tichetelor sociale de pe cardul electronic este de 180 lei/lună, limita zilnică de utilizare fiind stabilită la 40 de lei. La începutul lunii decembrie, Ministerul Fondurilor Europene va vira, în contul beneficiarilor alocațiile pentru mese calde, suma diferind în funcție de luna în care persoana respectivă a devenit eligibilă pentru acest drept.
Ce se întîmplă cu persoanele care nu sunt găsite la domiciuliu aflați aici.
262Curs de PRIM AJUTOR, sâmbătă 12 noiembrie
7 luni agoCursul de prim ajutor are loc între orele 9.00 – 17.00, la Piața Habermann, Căsuța – Centrul Educațional al Crucii Roșii
Cursul organizat de Crucea Roșie costă 200 de lei/persoană și dispune de locuri limitate. Crucea Roșie este cel mai mare furnizor de cursuri și intervenții în domeniul primului ajutor din țară.
”Oferim o gamă larga de cursuri de prim ajutor pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să învețe primul ajutor pentru viața lor de zi cu zi. Nu aveți nevoie de nicio experiență anterioară, ci doar de dorința de a iînvăța și de a lua parte la exerciții.”, a transmis Ralica Morar, director Crucea Roșie Sibiu.
Crucea Roșie Română organizează astfel de stagii de pregătire pentru acordarea de prim ajutor pentru: angajați din intreprinderi și instituții ca masură de prevenire pe linie de protecție a muncii; cursanți de la școlile de șoferi; cadre didactice din școli și licee, ca educație în domeniul acordării primului ajutor; cetățeni dornici să acționeze în situații reale, în caz de accidentări.
Cursul de prim ajutor este furnizat de instructori atestați ca formatori, și se finalizeaza cu un examen, în urma căruia se primește certificat de absolvire și legitimație care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor.
După absolvireă, persoana respectivă știe să acorde prim ajutor în caz de: pierderea stării de conștiență; stop cardio-respirator; hemoragii; luxații, entorse; arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), și inec.
Crucea Roșie Română are certificare europeană a cursurilor de prim ajutor eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.
Crucea Roșie Română este furnizor de prim ajutor acreditat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Programa este standardizată la nivel național și armonizată în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
129