Pavilionului IV de la Spitalul de Psihiatrie reabiliat din fonduri europene
Cădirea Pavilionului IV datează din anul 1898. Finanțarea acestei lucrări de reabilitare este asigurată din fonduri europene și are ca termen de finalizare luna februarie 2022.
În data de 6 aprilie 2021, Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere lucrări pentru obiectivul de investiții Eficientizare energetică a Pavilionului IV al Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din Sibiu.
”La scurt timp după ce a fost redeschis șantierul de la Secția Neurologie a Spitalului Județean, iată că zilele acestea avem un nou șantier în lucru, la Spitalul de Psihiatrie, pentru a renova și eficientiza din punct de vedere energetic Pavilionul IV, o clădire veche de peste 120 de ani, extrem de degradată și costisitor de întreținut. Sănătatea, respectiv investițiile în infrastructura de sănătate, este un capitol prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu și am dovedit acest lucru prin identificarea și atragerea de surse de finanțare pentru o serie de proiecte de care beneficiază toate cele trei spitale aflate în subordinea noastră”, a anunțat președinta Daniela Cîmpean.
Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie a găzduit secția de Gerontopsihiatrie, iar odată cu pandemia de COVID 19, conducerea spitalului a decis ca această clădire să fie destinată pacienților psihiatrici confirmați cu COVID 19.
În vederea organizării șantierului și a începerii lucrărilor de reabilitare a clădirii, managementul spitalului a asigurat transferul și preluarea pacienților psihiatrici diagnosticați cu COVID 19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane, capacitatea maximă de cazare fiind de 23.
Transformarea prin care va trece Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie în vederea eficientizării energetice va fi una amplă și va consta în:
- lucrări de consolidare a clădirii;
- finisaje interioare: pardoseli, pereți şi tavane, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară;
- finisaje exterioare;
- înlocuirea acoperișului și a învelitoarei (termoizolarea);
- înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare;
- racordarea la rețeaua de gaz și centrală proprie.
Valoarea contractului de lucrări este de 2.844.310, 15 lei fără TVA. Finanțarea pentru această investiție a Consiliului Județean Sibiu este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 4.130.026, 88 lei cu TVA, iar contribuția proprie a Județul Sibiu este de 2% din valoarea totală eligibilă, respectiv 82.600, 54 lei cu TVA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.