NOI CAre dansăm, proiect educațional desfășurat cu 80 de elevi

NOI CAre dansăm, proiect dedicat Zilei Europene a Limbilor

NOI CAre dansăm, este un proiect care a apărut datorită creșterii diversivității lingvistice. Din acest motiv cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Constantin Noica’’ îşi încurajează elevii să se apropie cu mare interes de cultura şi civilizaţia altor ţări, subliniind importanţa limbilor străine.

Sărbătorită anual în 26 septembrie pe întreg continentul, Ziua Europeană a Limbilor a fost marcată la LTCN Sibiu, atât la orele de curs, prin ateliere de lucru pe echipe la ciclul primar şi gimnazial, prin realizarea unor afişe în limba engleză, sub îndrumarea profesorilor Adina Milea, Sînziana Salomie şi Tiberiu Sasca, cât și prin realizarea unor expoziţii culinare, vizionări de filme şi organizarea unor dezbateri cu liceeni – prof. Oana Trinbiţaş, prof. Beza Minodora, prof. Luca Paula.

Proiectul extraşcolar ,,NOI CAre dansăm’’a adus o atmosferă de sărbătoare în sala de sport a liceului, unde s-au desfăşurat activităţile, având ca scop conştientizarea de către elevi a unităţii în diversitate, valoare promovată la nivel european.

Iniţiativa de a marca această zi importantă prin paşi de dans pe diverse ritmuri din ţări europene a aparţinut profesorilor coordonatori ai elevilor participanţi din clasele : VII B (prof. S. Salomie), VI B  (prof. M. Beza, prof. T. Sasca), IX Betania (prof. Rodica Ispas), IX ştiinţe intensiv engleză  (prof. A. Milea) şi X filologie (prof. Cristina Husariu). Astfel, aproximativ 80 de elevi de gimnaziu şi liceu au luat contact pentru prima oară cu dansuri din regiunea Bretagne, Franţa, cu tarantella din Sicilia, Italia, cu polka nemţească, cu dansuri englezeşti şi irlandeze. Conducerea şcolii, reprezentată de prof. Mihai Ordean, director şi de prof. Georgeta Sava, director adjunct, prezentă la manifestarea cultural-artistică, a favorizat derularea activităţilor din proiect, sprijinind studiul limbilor de circulaţie europeană în cadrul activităţilor extraşcolare şi a cursurilor opţionale.

La finalul evenimentului, profesorii şi elevii au dansat împreună, amintindu-şi cu plăcere de celebra melodie Cotton Eye Joe a trupei Rednex.
Participanţii au concluzionat faptul că fiecare popor are de oferit o cultură şi o civilizaţie pe care trebuie să le descoperim, să le înţelegem şi să le acceptăm, iar învăţarea unei limbi străine joacă un rol esenţial în construirea unei lumi a multilingvismului.

Un articol de Minodora Beza
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top