Tânărul a murit pe loc, după ce a intrat violent cu mașina într-un arbore
Tânărul sibian a intrat cu mașina într-un copac de pe marginea drumului.
Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au intervenit la un accident rutier grav produs pe DJ 106R, Sibiu – Poplaca.
„Din primele cercetări efectuate a rezultat că un autoturism condus spre Poplaca de către un sibian, în vârstă de 23 de ani, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac.”, transmite IPJ Sibiu.
Un echipaj SMURD cu medic, o autospecială de stingere și una de descarcerare au intervenit de urgență.
Ajunși la fața locului, angajații ISU au acționat pentru descarcerarea bărbatului care era singur în autoturism.
„Din nefericire aceasta prezenta leziuni incompatibile cu viața, astfel medicul de la fața locului a declarat decesul bărbatului în vârstă de 23 de ani.”, Sg. maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
Din surse apropiate anchetatorilor, se pare că tânărul a intrat intenționat cu autoturismul în copac.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Festival ajuns la ediția 30, primește o distincție din Spania
3 luni agoFestivalul Internațional de Teatru de la Sibiu primește Premiul pentru Cultură și Festivaluri Castelló
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), aflat anul acesta la cea de-a 30-a ediție, primește vineri, în Spania, Premiul pentru Cultură și Festivaluri Castelló (Premio Cultura y Fiestas Ciudat de Castelló) acordat de Primăria Castelló de la Plana și Fundația Moros d’Alqueria.
„Suntem fericiți că FITS, pe lângă multe alte recunoașteri, iată, primește recunoașterea unuia dintre cele mai importante festivaluri din Spania. Primăria Castelló de la Plana și Fundația Moros d’Alqueria au hotărât în acest an ca premiul care a consfințit importanța unor alte mari evenimente comunitare, precum Carnavalul de la Veneția, Carnavalul de la Londra, Oktoberfest din München, Festivalul Luminilor de la Lyon, să primească această recunoaștere internațională.
Suntem mândri că putem să aducem Sibiului această distincție, prin vocea doamnei primar Amparo Marco Gual – pe care am invitat-o la ediția din acest an a FITS, alături de conducerea Fundației Moros d’Alqueria, în așa fel încât să putem dezvolta proiecte comune între cele două comunități”, a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Gala în cadrul căreia va avea loc decernarea premiului se va desfășura în Teatrul Principal din Castelló, începând cu ora 19.30, iar distincția FITS va fi ridicată de Irina Marin, consulul României la Castelló de la Plana.
Primarul localității Castelló de la Plana, Amparo Marco Gual, i-a transmis președintelui Constantin Chiriac faptul că prin decizia ca distincția de anul acesta să fie acordată FITS „se dorește recunoașterea acestui important festival de teatru din Europa Centrală și de Est și unul dintre cele mai prestigioase la nivel mondial”.
Anul acesta, FITS se află la cea de 30-a ediția și se va desfășura în perioada 23 iunie – 2 iulie 2023, cu tema Miracol/Wonder.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
foto: FITS/Dragoș Dumitru
29Iluminat ecoeficient în zona industrială vest. Costă7 milioane de lei
2 ani agoIluminat nou, ecoeficient, în zona industrială vest a orașului – Procedură de achiziție
Procedura lansată în această săptămână are ca scop achiziția execuției lucrărilor de amenajare a unui sistem modern de iluminat public, ecoeficient pe străzile Salzburg, Monaco, Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, Munchen și Florian Rieger.
Lucrarea estimată ca valoare la 7 milioane de lei presupune:
- Realizarea rețelei subterane de alimentare cu energie electrică
- Montarea punctelor de aprindere
- Instalarea a 217 stâlpi metalici
- Montarea a 256 de corpuri de iluminat cu LED
- Instalarea sistemului inteligent de management prin telegestiune.
“Zona Industrială Vest se extinde constant și cu pași siguri, un semn bun pentru locația economică Sibiu. Prin urmare, este necesar ca investițiile publice în viabilizarea și modernizarea zonei să țină pasul. Pe lângă lucrările la străzi pe care le continuăm, am pornit procedura de achiziție pentru modernizarea iluminatului public în zonă, urmând să montăm corpuri eficiente energetic, conectate la sistemul inteligent de telegestiune.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
După semnarea contractului, firma care va fi contractată are la dispoziție 8 luni pentru a realiza această lucrare și pentru a pune în funcțiune noul sistem.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
138Bac 2022. A început!
12 luni agoBac 2022.peste 2300 de candidați din județul Sibiu
Bacalaureat 2022, sesiunea 6 iunie – 1 iulie a început cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2.313 candidați, dintre care 2.125 candidați din seria curentă și 188 candidați din seria anterioară.
Probele scrise debutează cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc luni, 20 iunie. Marți, 21 iunie, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 22 iunie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 23 iunie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.
Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie 2022, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 8 de centre de examen, unul din ele având arondată și o subcomisie. Cel mai mari centre de examen sunt Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (395 candidați), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (381 candidați), Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu (373 candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (289 candidați) și Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (288 candidați).
Primele rezultate vor fi comunicate luni, 27 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 1 iulie 2022.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații la examenul de Bacalaureat trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, smartwatch etc.).
Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.
Calendarul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului national de Bacalaureat:
- 6 – 8 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
- 8 – 9 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
- 8 – 10 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D
- 14 – 16 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
- 20 iunie 2022 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
- 21 iunie 2022 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) -proba scrisă
- 22 iunie 2022 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
- 23 iunie 2022 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 27 iunie 2022 – Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
- 28 – 30 iunie 2022 – Rezolvarea contestaţiilor
- 1 iulie 2022 – Afişarea rezultatelor finale
Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2022, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul: http://www.isjsb.ro/pesite/Centre_BAC_iunie%202022.pdf
116