Oficial – de la Galați la Sibiu
”Vă informăm că prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu, începând de astăzi, 20.11.2020, domnul lt.col. Vlase Constantin Marinel, șef Ambulatoriu la Spitalul Militar de Urgență „Aristide Serfioti” Galați se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. pe o perioadă de cel mult 30 de zile”, a transmis Ioana Căpățână în urmă cu cateva minute.
Lt.col. medic dr. Constantin VLASE, este medic specialist de boli infectioase.Acesta asigura la Spitalul Militar din Galați și functia de purtator de cuvânt și era și locțiitorul comandatului.
Numirea vine după ce Raluca Turca i-a cerut demisia fostului manager de la județean Liliana Coldea, și aceasta și-a înaintat demisia acum 2 zile. Detalii aici.
You Might also like
Rata de incidență valabilă astăzi, 24 martie
4 ani agoRata de incidență a staționat
În comuna Tilișca, rata infectării cu SarsCov-2 raportată la 1000 de locuitori a râmas neschimbată. Comuna aflată în carantimă are astăzi 6.89/1000 de locuitori. Celor 10 cazuri care au dus la instituirea carantinei zonale nu li s-a mai adăugat niciun caz nou zilele acestea.
Cisnădie revine peste 5/1000 de locuitori
Orașul Cisnădie are raportate astăzi 135 de cazuri active cu covid19, față de 123 câte au fost raporate marți. Astfel incidența cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la valoare de 5.38/1000 de locuitori.
Municipiul Sibiu înregistrează o creștere ușoară
Cu un număr de 811 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, municipiul Sibiu are astăzi o incidență cumulată de 4.76/1000 de locuitori, în creștere față de ziua precendentă.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost publicată de Instituția Prefectului Județului Sibiu: 3.02/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, față de 2.99 cât a fost raportată marți.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
265Municipiul Sibiu intră în SCENARIUL ROȘU, timp de 14 zile
4 ani agoMunicipiul Sibiu are o rata de incidență de 3,28 la mia de locuitori.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că din acest weekend Municipiul Sibiu intră în scenariul roșu timp de 14 zile.
Hotărârea nr. 23/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Municipiul Sibiu. Deoarece se constată încadrarea la incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru Municipiul Sibiu, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenței cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori.
Hotărârea nr. 24/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Sibiu.
Hotărârea nr. 25/2021 privind aprobarea scenariului de funcționare al unităților de învățământ din județul Sibiu, conform anexelor nr. 1, nr. 2 și nr.3.
Școlile din Municipiul Sibiu și localitățile Șelimbăr, Orlat și Cârța vor funcționa în scenariul roșu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
435Coronavirus – Acuze la Infecțioase
5 ani agoCoronavirus – Lagăr de exterminare sau tratare?
Familia unui pacient decedat de Covid-19 acuză personalul medical de la Spitalul Județean, a relatat în această dimineață Digi24.
Am luat și noi legătura cu familia și ne-au povestit totul.
Bărbatul suferea de cancer limfatic și în timpul unei internări la hematologie ar fi contactat noul coronavirus. După ce a fost mutat pe secția de Boli Infecțioase, aparținătorii susțin că nu a primit îngrijirea de care avea nevoie un bolnav.
”Spunea că e lagăr de exterminare și ca vrea să vina acasă”, a decarat soția, Tudorița Rebegel.
Fiul băbartului este medic în Franța și vorbea des cu tatăl lui la telefon.
”Vorbeam cu el la telefon și spunea ca îi este sete , că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el. Și că este lagăr de exterminare”, a declarat Theodor Rebegel.
Toate pachetele de apă și suc de rodii au fost inapoiate familiei, intacte, după deces.
”Îi duceam apă și suc de rodii, că știam că îi place. La început în sticle de 2litri apoi la jumătate. Pe toate le-am primit înapoi!”, a spus Tudorița Rebegel
Cu o zi înainte de deces, familia a putut lua legătura cu bărbatul, pentru ultima dată. În data de 27 octombrie acesta a piedut lupta cu boala.
”Teo, te iubesc! Acestea au fost ultimele lui cuvinte”, a declarat cu lacrimi în ochi, soția Tudorița.
Theodor Rebegel, plecat de 3 ani din țară ca să poată practica medicina, spune că a cerut foaia de externare a tatălui său. De acolo reiese faptul că bărbatul în vârsta de 71 de ani nu a primit niciun tratament pentru Covid-19. Iar medicii sibieni contactați de colegul lor din Franța i-au spus că tatăl acestuia a intrat în comă, în dimineața zilei când a murit. Însă, ruda familiei care a fost să facă identificarea la spital, a făcut o poză care contrazice acest lucru.
”Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gura de oxigen! Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată.”, Theodor Rebegel.
Spitalul ”vorbește” prin vocea unică
Reacția Spitalului Județean Sibiu a venit prin vocea unică de la Instituția Prefectului.
”Este vorba despre un pacient oncologic în tratament, imobilizat la pat, predispus la infecții și cu multe comorbidități asociate printre care si probleme de deglutiție (înghițire). Pacientul s-a aflat în stare foarte gravă încă de la internare sa. Pentru că prezenta simptomatologie asociată infecției cu COVID-19, pacientul a fost testat și diagnosticat și cu pneumonie SARS CoV-2. Din păcate, starea sa gravă asociată cu pneumonia SARS CoV-2 au dus la decesul pacientului, în pofida eforturilor personalului medical. ”, a declarat Andreea Ștefan, Purtător de cuvânt Prefectura Sibiu.
Citește aici despre suplimentarea paturilor covid și ATI din Sibiu
Atât fiul care este medic cât și mama acestuia neagă că ar fi avut probleme de înghițire.
”Toate sunt invenții! Pe foaia de externare nu scrie nimic!”, Theodor Rebegel.
”Am vorbit cu el aproape zilnic, nu ne-a spus niciodată că are aceasta problemă”, Tudorița Rebegel.
Zădărnicirea combaterii răspândirii viruslui sau…?
Tudorița Rebegel a cerut telefonul mobil și actele soțului ei, dar în schimb a primit un sac cu haine și buletinul printre ele. Nu și telefonul. Despre sacul cu hainele pline de fluide biologice, reprezentanții spitalului nu au comentat încă nimic.
”Haine cu fluide biologice, de la un om cu covid, să le trimită la o batrână acasă!? E un risc enorm ce au făcut!” a adaugat Theodor Rebegel.
”Nu îmi pot închipui de unde avea sânge pe șosete și pijama. Le-am pus într-un lighean.”, spune Tudorița Rebegel.
Nu vrem răul nimănui – VREM SĂ FIE MAI UMANI
Soția este conștientă că Mircea Rebegel, omul lângă care a trăit zeci de ani, nu mai putea fi salvat, dar nu merita să se stingă în nepasare.
”Să fie mai umani! Știu că le este frică, ca u copii și că e vorba și de sănpătatea lor, dar să fie mai umani. Nu le vreau răul, că și așa înapoi nu mi-l aduce! Vreau să fie mai atenți cu bolnavii de acolo, că sunt și ei oameni și trebuie tratați.”, spune Tudorița Rebegel printre lacrimi.
Foto: Arhiva personală Theodor Rebegel
Foto: captură Digi24
759