Rata de incidență a staționat
În comuna Tilișca, rata infectării cu SarsCov-2 raportată la 1000 de locuitori a râmas neschimbată. Comuna aflată în carantimă are astăzi 6.89/1000 de locuitori. Celor 10 cazuri care au dus la instituirea carantinei zonale nu li s-a mai adăugat niciun caz nou zilele acestea.
Cisnădie revine peste 5/1000 de locuitori
Orașul Cisnădie are raportate astăzi 135 de cazuri active cu covid19, față de 123 câte au fost raporate marți. Astfel incidența cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la valoare de 5.38/1000 de locuitori.
Municipiul Sibiu înregistrează o creștere ușoară
Cu un număr de 811 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, municipiul Sibiu are astăzi o incidență cumulată de 4.76/1000 de locuitori, în creștere față de ziua precendentă.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost publicată de Instituția Prefectului Județului Sibiu: 3.02/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, față de 2.99 cât a fost raportată marți.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
HoReCa: limitare, distanțare, … desființare!?
2 ani agoHoReCa – ce trebuie să știi
Conform Hotărârii nr. 49 din data de 13.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, activitatea cu publicul a operatorilor economici din HORECA, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
- este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
De asemenea, activitatea HORECA(restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare) se desfășoară astfel:
- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
- doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde, acolo unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
În situația în care activitatea operatorilor din sectorul HORECA este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se consumă în spațiile respective.
Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
341Județul Sibiu: Cea mai mare rata de incidență este la Tilișca
2 ani agoJudețul Sibiu: Tilișca și Rod sub carantină zonală
Comuna Tilișca este în continuare pe primul loc în topul localităților cu rata de încidență de 6.89/1000 de locuitori. Aici sunt declarate 10 persoane infectate cu noul coronavirus. Cu 4.88/1000 de locuitori a fost raportat Orașul Cisnădie, urmat de comuna Șelimbăr cu o rata de incidență de 4.51/1000 locuitori. Pe locul patru se află comuna Șura Mică, unde rata de incidență a ajuns la 4.48/1000 de locuitori. Urmează municipiul Sibiu cu 4.43/1000 de locuitori. Următoarele patru poziții sunt ocupate de: Târnava cu 3.81/1000 de locuitori, Ocna Sibiului cu 3.19, Porumbacu de Jos cu 3.02 și Orlat cu 3/1000 de locuitori.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2,83/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.
301 persoane internate, 41 pe ATI
Duminică dimineața erau spitalizate un număr de 301 de persoane, dintre care pe Secțiiile ATI 39 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 249 de teste.
În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, dintre care: 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei pentru organizarea și participarea la evenimente private în spații pentru care s-au instituit interdicții / restricții; 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție; 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.
Petrecere întreruptă de polițiști
Sâmbătă seara, în jurul orei 21,30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au identificat 14 persoane care participau la o petrecere într-un imobil de pe raza localității Fântânele.
”Organizatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ceilalți 13 participanți au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei. În urma intervenției polițiștilor evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind imobilul în cauză.”, transmit reprezentații Prefecturii Sibiu.
Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
142Spitalul de Pediatrie: 10% din teste au fost pozitive, în 2022
6 luni agoSpitalul de Pediatrie are asigurate materialele de protecție
Spitalul de Pediatrie, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Sibiu, este pregătit pentru a face față valului nou de infectări cu COVID.
Personalul medical din Spital are asigurate cele necesare pentru protecție: combinezoane, măști, viziere și mănuși. Măsurile de protecție împotriva COVID au fost menținute la Spitalul de Pediatrie în toată această perioadă, ceea ce înseamnă că masca a fost și este în continuare obligatorie în interiorul Spitalului, inclusiv pentru pacienți și aparținători.De asemenea, copiii care ajung în secția de Urgențe sunt testați, iar cei pozitivi sunt îndrumați către Secția de Boli Infecțioase de pe str. Transilvaniei, pentru evaluare și tratament. Acțiunea de testare înseamnă un efort constant pentru personalul medical: ca volum, de la începutul acestui an, în secția Urgențe au fost efectuate 14.156 teste, dintre care 1.406 au fost pozitive.
În acest moment în secția Boli Infecțioase de pe strada Transilvaniei sunt pregătite 36 de paturi pentru pacienții confirmați cu COVID, alte 6 paturi fiind disponibile în secția de terapie intensivă de pe str. Pompei Onofrei. În acest context, reamintim că Spitalul de Pediatrie are propria stație de oxigen, esențial pentru bolnavii cu această patologie.
Având în vederea creșterea numărului de infectări, echipa Spitalului de Pediatrie sfătuiește părinții ca la cele mai mici semne de boală – febră, tuse, diaree, vărsături – să testeze copiii. Aceștia pot fi testați acasă, cu un test rapid, sau în secția Urgențe a Spitalului de Pediatrie, în mod gratuit. Reamintim și faptul că la Spitalul de Pediatrie se pot face teste COVID contracost, cu programare prealabilă la numărul de telefon 0269.217.927 sau online, pe www.pediatriesibiu.ro.
Primăria Sibiu, printr-un proiect finanțat din fonduri europene continuă să modernizeze spațiile și dotările Spitalului
Unitatea de primiri urgențe funcționează de la începutul anului într-un spațiu extins, complet modernizat, cu mobilier nou. Unitatea are acum propriul laborator de analize, dotat cu aparaturi noi și performante, cu analizoare automate, mult mai exacte și rapide. De asemenea, s-a instalat un sistem nou de ventilație, climatizare și tratare a aerului. Fluxul pacienților este mai bine organizat printr-un sistem informatic care emite bonuri de ordine și prioritizează pacienții în funcție de triajul preliminar și gradul de urgență.
În Ambulatoriile Spitalului se livrează etapizat aparaturi performante pentru diagnostic și tratament. Până în prezent s-au livrat peste 80 de astfel de aparte în valoare de 10 milioane lei, iar achizițiile continuă. Spre exemplu, de mare ajutor sunt aparatele mobile de radiologie și ecografie cu care medicii pot investiga lângă patul pacientului.
De asemenea, medicii au la dispoziție sisteme noi de aparaturi pentru diagnosticarea oftalmologică și ORL, minim invazive, precum și un video endoscop de ultimă generație. Unul dintre aparate produce biopansamente, care vor asigura un tratament personalizat pentru fiecare rană. Un alt echipament găsește venele în mod eficient, prin scanare, reducând astfel disconfortul micuților cărora trebuie să li se recolteze sânge pentru analize. Printre echipamentele achiziționate se numără și mese noi de chirurgie, diverse analizoare și instrumentare, dar și tehnică IT.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
121