Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu a susținut marți o declarație de presă despre subiectul dezvăluirilor făcute de jurnalistul Alin Bratu la finalul săptămânii trecute.
Redăm mai jos întreaga declarație a Danielei Cîmpean.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Miei mai scumpi în 2021. Primele oi au fătat deja. VIDEO
2 ani agoMiei mai scumpi, furaje mai scumpe
Abia a trecut Crăciunul și ne gândim deja la Paște. La stânele din județul Sibiu au apărut primii miei și în fiecare zi alte oi fată. Fermierii își fac calcule să vadă dacă reușesc să-și acopere cheltuielile de peste iarnă. Speră ca de Paște prețul cărnii de miel să mai crească față de anul trecut pentru că și furajele s-au scumpit, iar altfel nu vor avea nici un câștig.
„Astia-s mieii de circa 2 săptămâni, acesta are deja vreo 12 kilograme.Sunt miei zburați. Până la Paști, mieii o să cântărească 30-35 de kg.”, ne-a spus Ilie Stoica, crescătorul de oi din comuna Sadu.
La aceată stână din comuna Sadu, județul Sibiu, primii miei au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, iar fermierul are deja peste 200 de miei, unii miei mai mici alții ceva mai mari.
Fermierul ne-a arătat și mieii mici, de o zi sau două. Acești miei vor fi prea mari pentru Paște, dar a planificat în așa fel încât oile să fete și in februarie – martie. Așa mieii vor putea avea greutatea optimă pentru sacrificare.
Miei suficienți de Paște
Miei vor fi suficienți pentru Paște, iar fermierii speră că și prețul să mai crească anul acesta mai ales că furajele s-au scumpit iar cheltuielile lor s-au dublat.
„Noi sperăm să putem vinde cu 30-35 de lei pe kilogram… Toate s-au scumpit, altfel nu ne putem scoate cheltuelile de peste iarnă, care s-au dublat. Porumbul s-a scumpit de la 50-60 de bani la 90 bani-1 leu per kilogram.”, a spus fermierul Ilie Stoica.
Primii miei născuți la începutul iernii au fost deja sacrificați, așa că fermierii pot mulge deja o parte din oi. Iar cu laptele muls pot face până la 15 kilograme de telemea proaspătă.
Telemeaua de oaie se vinde direct de la producător cu un preț de 22-24 de lei pe kilogram.
VIDEO AICI
493Summit-ul Muzical al Vaccinării – 630 de doze de vaccin
2 ani agoSummit pentru vaccinare
Cele 500 de doze pregătite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu au fost insuficiente. Pentru ca toate persoanele care au venit pentru imunizare să beneficieze de prima doză de ser de la Pfizer, a fost suplimentat numărul de doze cu încă 130.
Vaccinarea a avut loc în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele două spitale sibiene și Crucea Roșie Sibiu au mobilizat un număr de 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali, la care s-au adaugat voluntarii de la Crucea Roșie 2 medici și 4 asistenți.
Despre Summit-ul Muzical al Vaccinării am scris și aici.
282Săptămâna sănătății emoționale a debutat cu ziua bucuriei emoționale
2 ani agoSăptămâna sănătății emoționale la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu
Pe adresa redacției noastre am primit astăzi o scrisoare plină de zâmbete și culoare din partea unui colectiv profesoral. Emoționanta scrisoare este redată de imagini surprinzătoare de la activitățile desfășurate în Municipiul Sibiu, la Liceul Teoretic „Constantin Noica„.
Săptămâna Sănătății Emoționale a început cu ziua Bucuriei Emoționale. Zâmbetele copiilor, ascunse în spatele măștilor, s-au văzut în ochii celor mici pe parcursul întregii zile.
”Ziua „verde” a fost marcată de cuvântul UNITATE. Clasele primare au creat simbolul unității prin cercuri de culoare verde în curtea școlii. Astăzi, cu toții am învățat să ne bucurăm din lucruri mărunte: de la purtarea unui articol vestimentar până la bucuria de a fi uniți în familia numeroasă a lui Noica.”, a declarat profesor învățământ primar, Gabriela Jugar.
Cei aproape 400 de elevi ai ciclului primar au desfășurat activități specifice acestei zile: brainstorming-ul ”Mă simt norocos pentru că…”; fructe și legume verzi; realizarea de colaje folosind frunze, hârtie glasată și creioane colorate, toate în tonuri verzi; lectură – Ziua când creioanele colorate au plecat; reciclând protejăm natura.
”Această săptămână a venit ca o provocare din partea doamnei Simona Baciu, fondatoarea scolii private Transylvania College din Cluj-Napoca. O provocare prin care să oferim atenția bine meritată trăirilor interioare, sentimentelor, emoțiilor, provocărilor și exprimării acestora. O săptămână a stării de bine atât pentru dascăli cât și pentru copii. O săptămână în care încercăm să zâmbim mai mult, să ne conectăm cu noi și cu ceilalți, să fim recunoscători pentru toate lucrurile frumoase din viata noastră.”, a declarat Mădălina Miron Sporiș, profesor învățământ primar al Liceului Teoretic Constantin Noica Sibiu.
Activitățile specifice Săptămânii Sănătății Emoționale continuă după cum urmează:
- Marți – Ziua super eroilor;
- Miercuri – Ziua sănătății fizice;
- Joi – Ziua emoțiilor colorate;
- Vineri – Ziua stării de bine.
Luna mai este considerată pe plan internațional luna conștientizării sănătății emoționale. Conform UNICEF, unul din șapte copii a fost afectat în cea mai mare parte a ultimului an de pandemie, cu riscuri pentru sănătatea mintală și bunăstarea socio-emoțională.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
531