Testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi la Spitalul de Pneumoftiziologie cu 80 lei

Testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi, la cerere. Costă 80 lei

Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu oferă persoanelor interesate posibilitatea de testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi.  Prin această analiză, oricine poate să cunoască nivelul anticorpilor pentru Covid-19, aceștia putând fi dezvoltați atât de persoanele infectate asimptomatice, de persoane care au fost bolnave de Covid, cât și de persoanele care s-au vaccinat.

„Testarea imunologică prin chemiluminiscenţă (CLIA) este cea mai recent dezvoltată şi cea mai avansată tehnologie în materie de teste imunologice, prin intermediul acestei tehnici putând fi detectati cu cea mai mare acuratete anticorpii neutralizanţi specifici SARS-CoV-2 IgG anti S1/S2 ale proteinei S (Spike), anticorpii care au capacitatea de a bloca ataşarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane”, explică dr. Codruța Popovici, medic șef Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Anticorpii specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgG indică dacă o persoană a avut COVID-19 şi a dezvoltat anticorpi, chiar dacă a fost asimptomatică. Acești anticorpi apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.

CÂND SE RECOLTEAZĂ – se recomandă recoltarea sângelui la minim 15 zile de la debutul simptomelor sau după prima doză de vaccin.  După rapel, se recomandă testarea la 7 zile.

CUM SE RECOLTEAZĂ – Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” folosește probe recoltate din sânge pentru a identifica existența anticorpilor de tip IgG, produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.

RECOMANDĂRI ÎNAINTE DE RECOLTARE – Nu este necesară pregătirea în prealabil, testele se pot recolta în orice moment al zilei.

Testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi – serviciu nedecontat de CAS

Testarea nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, efectuându-se doar la cerere, contra cost. Prețul analizei este de 80 de lei. Pentru programare vă rugăm să sunați la tel.0269.210.979, de luni până vineri, între orele 9 – 13.

De asemenea, tot pentru evaluarea post-COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu oferă posibilitatea efectuării a încă două investigații pulmonare complexe, prin care pot fi sesizate disfuncțiile respiratorii. Despre acestea am scris aici.

Scroll to top