analize.live o nouă platformă gratuită

analize.live și vaccin.live două platforme GRATUITE, făcute din inimă la Sibiu

Echipa vaccin.live lansează o nouă platformă de informare și notificare în domeniul sănătății publice:

https://analize.live/

”Am dezvoltat această platforma pentru a facilita accesul la informațiile publice referitor la fondurile disponibile pentru analize de laborator și investigații medicale paraclinice gratuite, publicate prin raportările CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) pentru ca persoana interesată să poată identifica unitațile medicale care au fonduri disponibile în funcție de județ și tipul de investigații medicale urmărit.”, a transmis Gabriel Carja, inițiatorul vaccin.live și analize.live

Echipa ANALIZE●LIVE a implementat un sistem de a prezenta aceste date pe harta Romaniei intr-un mod simplu si usor de utilizat. Persoana interesata poate identifica cu usurinta unitatile medicale care au fonduri disponibile in momentul afisarii si poate crea o notificare de tip alerta daca o unitate medicala primeste fonduri de tip analiza laborator sau imagistica.

Accesând ANALIZE●LIVE se poate vizualiza în primul rând dacă sunt fonduri disponibile in unitatile medicale din judetul de interes iar in cazul in care nu sunt fonduri disponibile, se poate crea o alerta pentru notificare prin E-mail si optional prin SMS atunci cand sunt suplimentate fonduri pentru unitatea medicala de interes.

Raportările sunt actualizate zilnic si sunt precizate informatii legate de tipul de servicii medicale (laborator sau imagistica), valoarea fondurilor contractate, numarul de cazuri deja programate si valoarea fondurilor disponibile in acel moment, conform raportarilor CNAS.

Pentru fiecare judet sunt afisate totalul acestor valori iar totalul general national actualizat este afisat pe prima pagina (sub harta).

Referitor la posibilitatea cetatenilor de a beneficia de analize medicale gratuite, indifierent de judetul de resedinte, reamintim faptul ca:

„Începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiționa acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract și medicul care a emis biletul de trimitere.”, se arată în comunicatul CNAS.

IMPORTANT!

Referitor la informațiile preluate de pe platforma oficială CNAS (http://www.cnas.ro/):

  • informațiile sunt preluate exact așa cum sunt ele disponibile pe platforma CNAS în momentul preluarii; ANALIZE.LIVE nu intervine in niciun fel asupra datelor. Eventuale erori sau omiteri privind realitatea datelor revine exclusiv platformei de raportare CNAS;
  • actualizarea datelor se face la un interval de maxim 24 ore.

Echipa analize.live depune eforturi considerabile pentru a asigura în permanență funcționarea platformei https://analize.live și pentru a oferi date actualizate și relevante. Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de la utilizatori.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top