Vaccinare: Numărul personalului vaccinat din Primărie și Consiliul Județean nu se cunoaște

Vaccinarea la Sibiu: numărul funcționarilor vaccinați din Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu nu se cunoaște

Instituțiile publice cele mai mari din județ nu dețin o statistică a angajaților care s-au vaccinat împotriva covid-19. Am încercat să aflăm dacă funcționarii care lucrează direct cu cetățeanul s-au imunizat, dar aceste informații nu le-am primit.

Știm că normele de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus sunt respectate atât de cei care lucrează în Primărie sau Consiliul Județean cât și de cetățenii care le calcă pragul. Ce nu putem înțelege este faptul că aceste două instituții nu au centralizat numărul angajaților care s-au imunizat. Nu am cerut numele acestora, ci o simplă cifră.

vaccinarePrimăria Sibiu alături de serviciile publice subordonate Consiliului Local Sibiu au angajate un număr de 1470 de persoane. Dintre acestea, 1065 sunt cei care interacționează direct cu cetățeanul.

Primăria Sibiu a introdus pe platforma destinată programărilor la vaccinare datele angajaților care au dorit să se vaccineze. Angajații înscriși pe platformă erau încadrați în etapa aIIa de vaciinare. Până la data(28.03.2021) solicitării Opinia de Sibiu, serviciul Resurse Umane din cadrul instituției nu avea centralizat numărul persoanelor imunizate.

”Programarea la vaccinare se face individual, de către fiecare angajat în parte, fiind o decizie personală, voluntară. Până în acest moment nu s-a realizat o statistică a angajaților deja vaccinați.”, a transmis Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu

cj sibiuCJ Sibiu și subordonatele au împreună 5133 de angajați. 124 dintre aceștia lucrează efectiv la Consiliul Județean

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră transmisă prin email și înregistrată la CJ Sibiu cu nr.6955/29.03.2021, referitoare la numărul de angajați din instituțiile publice care s-au imunizat sau sunt pe listele de așteptare, vă comunicăm faptul că nu deținem aceste date, întrucât programările la vaccinare nu s-au făcut prin intermediul instituției Consiliului Județean Sibiu, ci fiecare angajat care a dorit să se vaccineze s-a ocupat personal de identificarea unui loc disponibil într-unul din centrele de vaccinare de la nivel național și de programare.”, este răspunsul primit de la CJ Sibiu

Numărul angajaților care lucrează efectiv față în față cu cetățeanul este unul redus.

”În ceea ce privește numărul de angajați care interacționează direct cu cetățenii, vă comunicăm că în cadrul CJ Sibiu, această activitate este asigurată de cei doi angajați ai Centrului de Informare pentru Cetățeni, precum și de angajații din cadrul Direcției Arhitect-Șef.”, reiese din răspunsul la solicitarea noastră.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a transmis un mesaj referitor la vaccinare.

daniela cimpean”De la ciumă și holeră, până la gripă, difterie, tetanos sau Covid, diverse boli au răpus milioane și milioane de oameni. Uneori, vorbim astăzi cu lejeritate de gripa, zicând chiar că epidemia de Covid nu e mare lucru, e tot un fel de gripă mai mediatizată… Mulți nu știm însă sau am uitat că epidemia de gripă spaniolă a omorât mai muți oameni decât cele două războaie mondiale la un loc.

Dacă lupta împotriva epidemiilor ar avea eroi, ei s-ar numi Jenner (descoperă vaccinul in 1796), Pasteur sau Cantacuzino care împreună cu toți ceilalți asemeni lor au salvat, în peste 200 de ani de vaccinare, mai multe vieți decât oricine altcineva. Știința a evoluat enorm, poate în viitor vom descoperi un mod mai bun de a ne proteja decât vaccinul. Astăzi e însă tot ce avem în lupta cu boli al căror efect este devastator. Și în cazul Covid, din fericire cele peste 500.000.000 milioane de doze administrate în lume, arată că funcționează foarte bine!”


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top