Sibiu, 3.05 = Urmează SCENARIUL ROȘU!?

ACTUALIZARE – Decizia vine după 48 de ore. Adică vineri 12 martie

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Având în vedere faptul că astăzi, rata de incidență la nivelul Municipiului a depășit ușor pragul de 3/1000 de locuitori și ținând cont că măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, împreună cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am hotărât ca în cele 48 de ore pe care le avem la dispoziție, să analizăm atent situația epidemiologică și să luăm măsurile care se impun, după caz, spre finalul acestui interval de timp. Am decis să procedăm astfel, în urma consultărilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.” transmite Mircea-Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu

Hotărârii nr. 22/2021

Rata de incidență cumulată la nivelul municipiului a trecut de 3 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul județului, rata publicată astăzi de Instituția Prefectului este de 1,92 la mia de locuitori.

4 localități cu rata peste 3/1000 de locuitori

​​Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să decidă noile măsuri după reintrarea Sibiului în „zona roșie ”de COVID-19. Cu rata de peste 3 la jia de locuitori sunt și localitățile Șelimbăr, Cârța și Orlat.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc.

Când rata de infectare cu coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, vor putea participa la ore cu prezență fizică la școală toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și până la jumătate din elevii din clasele terminale.

În 7 martie, pentru o rată de 3.12, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top