Școala mierii, în Muzeul ASTRA
Școala de vară din Muzeul în aer Liber, este cunoscută ca și Școală-n satul tradițional!. În cadrul acestui proiect se desfășoară ateliere tematice alături de meșterii populari pe care muzeul sibian nu îi lasă să piară.
În acest context, vineri 14 iulie, în zona Etno Tehno Parc, la construcția din Ticera se organizează un atelier apicol, dulce la gust și cuprinzător în cunoaștere.
”Merită să treceți pe la noi, între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00”, transmit reprezetanții Muzeului ASTRA.
De luni 10 iulie, până duminică 16 iulie, în zona Etno Tehno Parc se desfășoară, în același interval orar, atelierul de pictat semne tradiționale și atelierul de confecționat bice și brățări din piele.
Participarea la ateliere se face în baza biletului sau abonamentului de intrare în Muzeul ASTRA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Lucrările de modernizare a infrastructurii Sibiului continuă
2 ani agoLucrările sunt în desfășurare în municipiul Sibiu:
- Pe străzile Prof. Aurel Decei, Prof. Ioan Moga 2 și Bârsei, acestea fiind pregătite pentru asfaltare;
- Pe str. Prof. Ioan Moga nr. 4 și 8, aici urmând să se aștearnă piatra spartă și apoi asfaltul;
- În zona străzii Ștrandului;
- La parcarea dintre str. Ștrandului și str. Bihorului;
- La două parcări de pe str. Hațegului;
- La parcarea dintre str. Maramureșului și str. Olteniei, unde au început săpăturile.
În cartierul Hipodrom I
Până în prezent s-a finalizat zona bulevardului Milea și cea din vecinătatea str. Luptei. Pe Aleile Roșiorilor, Artileriștilor și Călărașilor și în zona str. Luptei lucrările la canalizare s-au încheiat, s-a amenajat noul iluminat public și s-a turnat primul strat asfaltic, urmând să fie amenajate zonele verzi.
În prezent se lucrează în zona dintre Aleea Infanteriștilor – b-dul Mihai Viteazu – Aleea Geniștilor și la o conexiune cu str. Rahova la rețeaua de iluminat, săpătura generală și așternerea balastului în parcarea din vecinătatea Aleii Luptei. În paralel se amenajează noua parcare cu ieșire spre str. Rahova, aici așternându-se balastul. Și în această zonă se va crea un loc de joacă și un spațiu de relaxare.
În cartierul Hipodrom III
Lucrările din zona pieței agroalimentare de pe str. Rahovei s-au finalizat. În zona străzii Oștirii, spre Valea Săpunului, în zona str. Oștirii și până la unitatea militară, precum și pe Aleea Taberei s-au montat noile borduri, iar carosabilul este pregătit pentru turnarea asfaltului. Parcările din aceste zone au fost amenajate cu grilă înierbată. În zonă s-a instalat și un nou sistem de iluminat public.În următoarea perioadă se va lucra pe aleile dinspre str. Rahova care se intersectează cu Aleea Taberei.
La parcarea zonală din cartierul Hipodrom III se lucrează la fundație. Reamintim că aici se va construi o parcare cu subsol, parter și 3 nivele, cu 320 de locuri în structură și alte 100 de locuri în zona adiacentă.
În cartierul Terezian, lucrările au început în luna martie în zona parcării de pe str. Târgu Cailor, pe str. Daliei și pe Aleea Rusciorului, cu lucrările la rețele. Acestea vor continua cu amenajarea drumului și a trotuarelor, modernizarea iluminatului public și realizarea parcărilor.
Podul nou peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului prinde contur. Cel vechi a fost demolat, rețelele au fost relocate și se lucrează la structura de rezistență a podului, urmând să se toarne placa de beton.
Prelungirea străzii Oașa spre comuna Șelimbăr este de asemenea în lucru. Rețeaua de canalizare pluvială a fost extinsă și se va începe lucrul la iluminatul public. Pe carosabil s-a așternut deja piatra spartă și se lucrează la montarea bordurilor.
Pe Calea Dumbrăvii se lucrează în paralel la relocarea arborilor și la rețelele de apă și canalizare, pe tronsonul dintre str. Bahluiului și str. Ludoș.
Pe str. Viilor se continuă lucrările de modernizare a rețelelor, drumului și trotuarelor începute în 2020. Trei din cele patru tronsoane ale străzii sunt finalizate. Pe al patrulea tronson, cel dintre str. Podului și blocuri, urmează să fie turnat și ultimul strat asfaltic.
Pe străzile Lucernei și Trandafirilor lucrările au început la finalul lunii martie anul acesta și se execută în prezent săpătura generală. Contractul încheiat de Primăria Sibiu prevede lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea fibrelor si a rețelelor de telecomunicații, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, iar pe str. Trandafirilor se va interveni și la rețeaua de apă.
Pista pentru biciclete dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini este amenajată în proporție de 50%. Pe străzile Maramureșului (cu excepția unei porțiuni), Prof. Aurel Popa, G. Coșbuc, Th. Neculuță și Pasajul Spitalului s-a așternut stratul de uzură pe piste, pe trotuare și în zona de siguranță. Lucrările vor continua cu amenajarea scărilor de pe str. Th. Neculuță și în Pasajul Spitalului. Au mai rămas de executat scările de pe Th. Neculuță și Pasajul Spitalului și de realizat marcajele. De asemenea, se va turna asfaltul pe tronsonul rămas de pe str. Maramureșului. Menționăm că tronsoanele pistei de pe străzile Gorjului, Doljului, Bihorului și Ștrandului vor fi amenajate în corelare cu lucrările de modernizare a cartierului Ștrand.
Modernizarea Stadionului Municipal avansează, constructorul lucrând atât la structura tribunei oficiale dinspre str. O. Goga, cât și la fundarea peluzei dinspre parcul Sub Arini.
“Lucrările de modernizare a cartierelor de blocuri, reabilitarea străzilor, construcția unui nou pod peste Cibin și a unei parcări multietajate în Hipodrom, precum și crearea pistei pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini continuă într-un ritm bun. Pe lângă acestea, sunt în curs lucrările și la alte obiective publice, dintre care menționez doar pe cele mai importante: modernizarea Stadionului Municipal, extinderea clădirilor a două unități de învățământ și modernizarea unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
393Autocar în flăcări pe A1. Fără victime
3 ani agoAutocar în flăcări, cu 44 de pasageri la bord
În jurul orei 5:00, pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Sibiului și Punctului de lucru Săliște au fost solicitați să intervină de urgență pe Autostrada A1, km 276 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocar ce transporta 44 de pasageri. Autocarul venea din Franța.
La fața locului au fost mobilizatet 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD.
Pasagerii s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor
Până la sosirea echipajelor de intervenție, șoferul și pasagerii s-au autoevacuat din autocar. Ajunși la locul incendiului, pompierii sibieni au constatat că focul se manifesta generalizat la întreg autocarul.
Autocar transformat în scrum. Remorca a fost salvată
Autocarul a ars în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. A fost salvată remorca acestuia care conținea bagajele pasagerilor.
Timp de aproximativ o oră traficul de pe autostrada A1, a fost blocat pe un sens de mers.
VIDEO cu incendiu autocar de pe A1
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
394Parcarea cu 320 de locuri din Hipodrom a fost finalizată. Se așteaptă autorizația de la ISU
2 ani agoParcarea de mare capacitate a fost finalizată și aproape de deschidere
Construcția parcării a fost finalizată și urmează să fie anunțată public data la care se inagurează. Primăria Sibiu așteaptă autorizația de securitate la incendiu.
“S-a finalizat construcția parcării de mare capacitate din cartierul Hipodrom, lucrările fiind recepționate. După emiterea autorizației de securitate la incendiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu o vom deschide sibienilor, în primă etapă fără taxă. Finalizarea acestei parcări înseamnă în primul rând mai multe locuri de parcare, dar și eliberarea de mașini a aleilor, trotuarelor și a spațiilor verzi.”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Noul spațiu unde se pot parca vehiculele sibienilor din zona Hipodrom dispune 320 de locuri de parcare, 4 stații de încărcare pentru 8 mașini electrice și 18 locuri pentru motociclete.
Zona adiacentă parcării a suferit și ea mai multe lucrări. S-au amenajat astfel: 3.300 mp de zonă verde, suplimentar față de zonele verzi existente, și plantarea a 24 de arbori, loc de joacă în suprafață de aproximativ 160 mp și o cișmea cu apă potabilă, spațiu pentru odihnă, cu bănci și o fântână arteziană care va fi pusă în funcțiune în primăvară.
S-a montat un nou sistem de iluminat public, eco-eficient, s-au reabilitat trotuarele și aleile. În plus, s-au resistematizat locurilor de parcare pentru a nu mai împiedica circulația pietonală, astfel amenajându-se încă aproape 100 de locuri de garare pentru autovehicule.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
163