Școala se face și în vacanță, la Muzeul ASTRA
Școala de vară din Muzeul Astra poartă numele de Școala în satul tradițional. Atelierul educațional de pictat semne tradiționale pe material textil, sub îndrumarea meșterului popular Raluca Coșăreanu, are loc începând de astăzi, 10 iulie, între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00. Cei interesați sunt așteptați în Muzeul în aer liber, Etno Tehno Parc, până în 16 iulie.
”În cadrul atelierului, veți explora tehnicile de pictură pe textile și veți crea opere de artă inspirate de motivele și simbolurile tradiționale românești, cum ar fi frunzele de stejar, păsările, florile și alte elemente specifice. În final, veți ieși din atelier cu o capodoperă unică, personalizată și inspirată de bogata tradiție culturală românească, care vă va aminti mereu de experiența minunată trăită în cadrul acestui atelier de pictură.”, transmit reprezetamnții Muzeului ASTRA.
Participarea la ateliere se face în baza biletului sau abonamentului de intrare în Muzeul ASTRA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Festivalul-Concurs se pregătește de ediția 5
1 an agoFestivalul-Concurs „Lucreția Ciobanu”. Start Preselecții!
Începând de astăzi, 7 aprilie, și până în data de 9 mai 2022, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecţia Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2022, iniţiat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.
Startul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” se dă astăzi, prin deschiderea perioadei de înscriere în competiţie.
Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierea se face prin completarea şi trimiterea documentației la adresa: festivalullucretiaciobanu@gmail.com, până în data de 9 mai 2022.Preselecţia va avea loc în data de 23 mai 2022, la sediul CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu, din str. Tudor Arghezi, nr. 13, iar Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în zilele de 20 și 21 iunie 2022, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.
Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.
Regulamentul concursului și fişa de înscriere se găsesc la link-ul: http://www.traditiisibiene.ro/festivaluri/detalii/16
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
154SCJU a mutat pacienții în ”noua” clădire de la Neurologie
5 luni agoSCJU Sibiu a început procesul de medicalizare a pavilionului Neurologie
SCJU Sibiu a început procesul de medicalizare a clădirii “Neurologie”, încă de săptămâna trecută. Astfel, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare medicală, s-au realizat procedurile pentru avizarea modificării de structură de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, precum și procesul de igienizare a spațiului. Ca urmare, clădirea va reintra progresiv în circuitul medical, în urma avizării noi structuri de către DSP Sibiu.
În cadrul pavilionului își desfășoară activitatea Secția Clinică Neurologie, în spațiile de la parter, etajul I și etajul II și Secția Hematologie în spațiile amenajate la etajul III al clădirii.
Procesul de medicalizare a pavilionului a început deja și se desfășoară etapizat, urmând ca acesta să se încheie pe parcursul săptămânii. În primă fază, s-a derulat mutarea cabinetelor, echipamentelor și a tuturor accesoriilor medicale și de mobilier ale Secției Clinice Neurologie, iar pacienții au fost relocați astăzi.
În ceea ce privește Secția Hematologie a SCJU Sibiu, relocarea echipamentelor și a pacienților a început luni, urmând să se încheie până la finalul săpătămânii acesteia. Conform structurii temporare aprobate de DSP Sibiu, Secția Clinică Neurologie a SCJU Sibiu dispune de 54 de paturi pentru spitalizarea continuă. De asemenea, în același pavilion își desfășoară activitatea Compartimentul Terapie Intensivă Neurologie cu un total de 10 paturi iar Secția Hematologie dispune de un număr de 22 de paturi.
Lucrările de reabilitare, modernizare și echipare medicală a clădirii situate pe strada Pompei Onofrei au fost gestionate de Consiliul Județean Sibiu, fiind finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Valoarea investiției s-a cifrat la 40,26 milioane lei, din care 561 mii lei a reprezentat contribuția Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
96Societatea de Drumuri a CJ Sibiu. Peste 2 milioane euro în utilaje noi
12 luni agoSocietatea de Drumuri a CJ Sibiu și-a reînnoit parcul auto
Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, companie a Consiliului Județean Sibiu, a prezentat astăzi, 20 octombrie 2022, cele mai noi utilaje, autoutilitare, autovehicule și accesorii achiziționate recent. Este vorba despre 12 astfel de mijloace dintr-un total de 19, restul urmând să intre în folosința societății până la începutul lunii decembrie 2022.
Valoarea totală a acestor achiziții depășește 2 milioane euro (aproximativ 10,5 milioane lei cu TVA) fiind astfel cea mai importantă campanie de acest gen din istoria Societății Drumuri și Poduri SA, atât numeric cât și valoric.
“Ne-am asumat conectarea tuturor comunităților noastre printr-o infrastructură modernă, iar acest lucru nu se poate face decât prin mijloace moderne. Societatea Drumuri și Poduri, în calitate de administrator al drumurilor județene, a înțeles care sunt așteptările și a elaborat un plan de reorganizare menit a satisface pretențiile sibienilor, iar aceste achiziții vin ca o confirmare a seriozității cu care compania tratează responsabilitățile față de cetățeni.
Achizițiile de utilaje noi sunt un pas important în eficientizarea activității, dar, la fel de important, unul în direcția reducerii amprentei de carbon a activității Societății de Drumuri. Prin tot ceea ce facem la această societate, și prin această campanie de retehnologizare, urmărim să dezvoltăm compania, să o facem eficientă și competitivă pe piața de profil, să nu existe nicio diferență între o companie privată și această companie aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Toate utilajele achiziționate în cadrul acestei campanii de modernizare sunt dotate cu echipamente de control al emisiilor poluante și se încadrează în cele mai noi standarde.
“Înnoirea parcului de utilaje, autoutilitare și autovehicule este o etapă a Planului de reorganizare și va conduce la eficientizarea unui număr important de activități. În plus, asigurăm astfel condiții moderne și sigure de muncă pentru personal și o protecție a mediului crescută. Scopul Societății de Drumuri este de a-și respecta angajamentele față de comunitate și de a deveni relevantă în rândul companiilor de construcții prin servicii de top oferite nu doar autorităților publice”, afirmă Mihai Lisan, directorul general Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu.
Din totalul de 19 utilaje achiziționate de Societatea Drumuri și Poduri SA, 12 au fost livrate, iar alte șapte urmează a se livra până la începutul lunii decembrie 2022. Din același total, 16 utilaje și utilitare sunt achiziționate din fonduri proprii ale Societății și cu plata integrală și doar trei sunt achiziționate în sistem leasing (buldoexcavator, utilaj multifuncțional UNIMOG, autogreder).
1 buc BULDOEXCAVATOR
1 buc MINI ÎNCARCATOR FRONTAL
1 buc RĂSPINDITOR MATERIAL ANTIDERAPANT
2 buc RĂSPINDITOARE MATERIAL ANTIDERAPANT
1 buc RĂSPINDITOR MATERIAL ANTIDERAPANT
1 buc RĂSPINDITOR MATERIAL ANTIDERAPANT
1 buc BULDOEXCAVATOR
1 buc FREZA ASFALT
1 buc UTILAJ MULTIFUNCȚIONAL
1 buc BĂTĂTOR/EXTRACTOR STÂLPI PE ȘENILE
1 buc VIBROFINISOR PE ȘENILE
1 buc AUTOGREDER
2 buc AUTOUTILITARE – utilizate în transportul muncitorilor, împreună cu sculele de mână, la punctele de lucru
1 buc EXCAVATOR PE PNEURI
2 buc AUTOVEHICULE – utilizate de personalul societății în scopuri administrative
1 buc AUTOUTILITARĂGaranțiile aferente tuturor mijloacelor achiziționate sunt cuprinse între 12 și 36 luni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
121