Teatrul din cartier a ajuns la ediția #9

Teatrul din cartier a început zilele trecute

Teatrul din cartier, ediția 2023, a început joi, la Grădina Bis din cartierul Trei Stejari, unde s-a jucat spectacolul Orașul meu. În intervalul 6 – 16 iulie, cartierele Trei Stejari și Gușterița, dar și în Cisnădie și Cisnădioara primesc vizita profesioniștilor din Asociația Bis Teatru.

Proiectul continuă de-a lungul săptămânii acesteia cu ateliere la care vor participa copii și adolescenți din Gușterița și din Cisnădie.
În cadrul atelierului Voluntariada, actrița Andrada Grosu va intermedia un schimb de experiență necesar și productiv între voluntarii Bis Teatru și voluntarii de la Șura Culturală Gușterița.

Actorul Claudiu Fălămaș va susține un atelier de muzică și ritm cu adolescenții de la SOS Satul Copiilor Cisnădie. În 15 iulie, sibienii sunt invitați să fie părtași la o experiență de teatru imersiv produsă prin intermediul performance-ului Mutat de la noi, care pe lângă actrița de origine ugandeză Sharom Bukirwa, are în distribuție o serie de actori tineri din Sibiu, Timișoara, Petroșani.

Proiectul Teatrul din cartier se încheie cu același spectacol, Anaz și Dragonul, jucat de această dată într-o locație feerică din Cisnădioara, Moondash Art Garden. Spectatorii vor fi așteptați de echipa Bis în centrul Cisnădioarei, urmând a fi ghidați într-o drumeție de aproximativ 15-20 de minute până la locul de desfășurare al evenimentului.

În prologul proiectului Teatrul din cartier, ca o completare și o întărire a dimensiunii comunitare a proiectelor BIS Teatru actrița Andrada Grosu și performerul Cristian Lupașcu îi vor vizita pe seniorii de la două centre de vârstnici din municipiul Sibiu și pe cei de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște. Marți, 4 iulie, în cadrul proiectului Povești pentru bunicii noștri, vârstnicii se vor bucura de muzică live și de momente de poezie susținute de cei doi artiști. Este al patrulea an la rând când artiștii Bis Teatru întreprind astfel de intervenții culturale la căminele de vârstnici din Sibiu. Este “încălzirea” perfectă pentru a noua ediție a proiectuluiTeatrul din cartier.

Program săptămânii acesteia a Teatrului din Cartier este următorul

11 iulie, ora 17:00, Workshop, SOS Satul Copiilor, Cisnădie

12 iulie, ora 17:00, Voluntariada, Șura Culturală, Cartier Gușterița

15 iulie, ora 21:00, Grădina BIS, Cartier Trei Stejari
“MUTAT DE LA NOI”
o coproducție Cămine în Mișcare (Timișoara) – BIS Teatru (Sibiu)
Cu: Claudiu Fălămaș, Shama Leah
Alexandru Romescu/ Bogdan Constantin/ Viky Olar/ Andy Boncea
Scenariul și regia: Bogdan Sărătean
Scenografie/ instalație: Alexandra Budianu
Video: Alexandru Radu
Muzică: Charlie Fălămaș
Tehnic: Alexandru Ciubăr/ Andy Boncea/ Cosmin Lupu

16 iulie, ora 17:00, Moondash Art Garden, Cisnădioara
“ANAZ ȘI DRAGONUL”
după o poveste de Bianca Babeș
Cu: Mayatita Das și Diana Cătănescu
Cu participarea fetiței Sonia Leia în rolul zânei spiriduș
Costume: Alexandra Budianu
Aripi de zână: Beia Voicu
Muzică originală: Charlie Fălămaș
Sound design & aranjament muzical: Dan Țilea <Matli>
Sound & mix live: Andy Boncea
Coregrafie: Alin State
Scenariu și regie: Bogdan Sărătean
Durată spectacol: 45 de minute

La toate evenimentele din cadrul proiectului Teatrul din cartier intrarea este liberă, pe bază de rezervare la numărul 0773736830.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top