Oamenii de afaceri din Austria: 2 proiecte de colaborare în domeniul social

Oamenii de afaceri vor să investească în domeniul social

Primarul Astrid Fodor și viceprimarul Alexandru Dumbravă au primit sâmbătă, la sediul Primăriei, o delegație de oameni de afaceri din Austria, interesați să investească în domeniul social. Aceștia s-au aflat în Sibiu la invitația Inițiativei Sociale ELIJAH, înființată de Ruth Zenkert și Preotul Georg Sporschill.

Oamenii de afaceri s-au implicat deja în proiecte sociale din Sibiu și câteva sate din județ, dar și-au exprimat intenția de a continua să investească în acest domeniu. Au dorit să afle ce facilități deține Sibiul pentru persoanele vulnerabile și unde ar putea contribui.

Primarul și videprimarul  Sibiului le-au descris pe scurt activitatea administrației locale în sprijinul persoanelor vulnerabile și am vorbit și despre cele două lucrări în curs, inițiate de Primăria Sibiu: amenajarea unui centru social pentru educație activă, recreere și sport în Gușterița, precum și construcția unui centru multifuncțional în Lazaret.

”Oaspeții austrieci au avansat și două propuneri de colaborare concretă: construcția în parteneriat a unor locuințe sociale destinate persoanelor vulnerabile sau amenajarea a încă unui centru social, în cartierul Turnișor. Vom continua colaborarea pe aceste propuneri, discuțiile de astăzi punând o bază solidă pentru cooperarea concretă în următoarea perioadă.” , a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top