Maratonul Internațional Sibiu 2024 – Susține ”Șura-Mare Culturală”!

Maratonul Internațional Sibiu(MIS) – 51 de cauze puse la ”bătaie”

Maratonul ajunge anul acesta la ediția cu numărul XIII. Este ediția cu cele mai multe proiecte admise de juriul MIS 2024. Șura-Mare Culturală este una dintre cele 60 de ong-uri care au depus anul acesta proiecte. Dintre acestea, 51 au fost norocoasele pentru care puteți alerga, dona sau chiar bucura.

Călătoria spre dezvoltare, cultură și inovație a copiilor din mediul rural – Asociația Șura Mare Culturală

Proiectul ”scos la alergare” în cadrul maratonului are scopul de a reduce decalajul semnificativ în oportunitățile pe care le au copiii din mediul urban și cei din mediul rural privind dezvoltarea personală, socializarea și recreerea. Acest proiect contribuie la formarea generației viitoare; copii, tineri, din mediul rural, o generație de oameni educați, empatici, responsabili, cu viziune inovativă și corect ancorați în realitate.

Asociația Șura Mare Culturală, își propune să amenajeze un spațiu special destinat pentru ateliere practice, educative și de dezvoltare, precum pictură de icoane pe sticlă, confecționare de mărțișoare, dar si pentru dezvoltarea culturii generale prin echipamentele puse în incinta acestui spațiu, pe care grupul țintă poate să le utilizeze.

”Deoarece în mediul rural, adesea atât copiii cât și tinerii sunt departe de punctele principale de dezvoltare și informare, prin acest spațiu, reușim să facilităm accesul la documentare. De-asemenea copiii au nevoie de un mediu în care pot socializa în scop educativ, iar în momentul actual, în comuna noastră nu există un astfel de beneficiu.”, susține Asociația Șura Mare Culturală.

Comunitatea Șura Mare – Hamba are aproximativ 800 de copii și tineri care studiază în școli și licee din Șura Mare, Hamba și Sibiu. Pentru acești copii sunt organizate  multe ateliere practice, educative și de dezvoltare, pregătesc împreună cu copiii momente artistice pentru festivalurile din comună, îi implică în competiții sportive și activități recreative.

Obiectivele acestui proiect înscris în Maratonul Internațional Sibiu, realizat de șureni pentru șureni, sunt următoarele:

  • Crearea condițiilor de informare, studiu, lectură;
  • Organizarea de ateliere de creație pentru formarea abilităților practice și artistice;
  • Organizarea de activități pentru interacțiunea cu natura: orientare, faună, floră, hrană, dezvoltarea noțiunilor de astrografie prin activități practice.
  • Transmiterea valorilor tradiționale locale: port popular, obiceiuri și tradiții, grai, folclor, rețete culinare, meșteșuguri, aspecte legate de istoria și dezvoltarea comunei;
  • Organizarea de activități de socializare și recreere;
  • Organizarea de activități care să-i ajute să-și descopere pasiunile.

Până astăzi, 13 martie, s-au înscris 7 alergători care au reușit să atragă 25 de susținători care au donat peste 3400 de lei. Suma de care este nevoie pentru acest proiect este de 10300 lei.

Dacă vreți să susțineți Asociația Șura Mare Culturală la Maratonul Internațional Sibiu 2024, o puteți face aici.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top