Lege publicată, fără norme de aplicare

Lege fără norme

Despre această lege am scris aici.

Legea prin care angajatorii pot plăti angajaților creșa sau grădinița copiilor NU are norme de aplicare. Acesta este motivul pentru care companiile refuză să ofere aceste facilități angajaților lor.

Potrivit legii, firmele de stat sau private, pot suporta cheltuielile cu grădiniţa sau creşa ale angajaților, în limita a 1.500 de lei pe lună. Mai apoi, companiile îşi pot deduce cheltuielile din impozitul pe profit, datorat statului. Aici nu intră microîntreprinderile, decât companiile mari.

Lege publicată, fără norme de aplicareLege publicată, fără norme de aplicare

”Am avut solicitări din partea angajatilor, dar până nu avem normele de aplicare, nu putem să aplicăm această lege.”, ne-a spus un expert HR de la o multinațională de pe platforma industrială a Sibiului

Cei care au pierdut de pe urma acestui fapt sunt părinții.

”Ne-ar ajuta foarte mult această facilitate. Ne-am bucurat când am aflat, dar bucuria a durat până am primit răspunsul de la HR.”, ne-a spus Andrei, tatăl a doi copii.

”Salariile pe care le avem acum, eu și soțul, nu ne putem permite și creșa și grădinița pentru cei doi copii. Așa că am apelat la o bonă, care ne costă cât este plafonul maxim care poate fi decontat prin această lege fără norme.”, spune Maria.

Până când Ministerul de Finanțe publică normele de aplicare ale acestei legi, părinții apelează la cunoștințe, bone sau bunicii copiilor.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top