1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați

1500 lei/copil

Codul fiscal a fost modificat prin Legea nr. 239/2020. Actualizarea introduce acest avantaj de maxim de 1500 lei/copil.

Părinții angajați pot să primească 1500 lei în plus de la angajator pentru fiecare copil înscris într-o formă de învățământ timpurie. Pentru această sumă angajatorul beneficiază de credit fiscal.

Măsura a fost gândită pentru părinții care vor să îi ducă pe cei mici la creșă sau grădiniță și să poată da randament maxim la locul de muncă. Este o soluție pentru familiile tinere care se gândesc prea mult înainte de a avea copii, sau pentru cei care se tem că nu găsesc un loc în creșele de stat. Creșe care sunt considerabil insuficiente și la Sibiu. Pentru a acoperi cererea de locuri pentru copiii foarte mici au apărut creșele private. Creșe care costă în medie 1500 lei pe lună pentru un copil.

Această lege vine in ajutorul angajatorilor care plătesc accesul copiilor angajatilor în creșe/grădinițe(de stat sau private).  Aceștia beneficiază de credit fiscal în limita unui plafon de maximum 1500 lei/lună.

1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați 1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați
Obținerea banilor nu este specificată, dar prevederile aceste legi pot fi puse în aplicare.

Creșa/grădinița care primeste copilul emite  factura pe numele angajatorului părintelui.  Angajatorul urmează să achite factura direct sau părintele plătește și primește banii de la angajator după ce acesta primește decontul.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top