Fonduri europene de 19 milioane de lei la Spitalul Municipal Mediaș

Fonduri europene pentru combaterea infecției cu COVID-19

La sediul Spitalului Municipal Mediaș s-a semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Mediaș pentru prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19“. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

În cadrul proiectului, Spitalul Municipal Mediaș va beneficia de aparatură medicală nouă, extrem de performantă, constând, printre altele, în: ecografe, ventilatoare, injectomate, infuzomate, monitoare ATI și pentru funcții vitale, aparate EKG, defibrilatoare, paturi ATI, aparate de radiologie compacte și portabile, dispozitive de dezinfecție, pulsoximetre, concentratoare de oxigen, tărgi hidraulice și pentru transportul pacienților contagioși, neutralizatori pentru deșeuri infecțioase, stație centrală de sterilizare, container Compartiment Primire Urgențe mobil. De asemenea, vor fi achiziționate și echipamente și materiale sanitare, necesare desfășurării în bune condiții a actului sanitar din instituția medieșeană.

„Sănătatea și educația sunt și vor fi mereu prioritățile mele și ale echipei pe care o coordonez. Asigur atât cadrele medicale, cât și pe medieșeni că voi face tot ce pot pentru a crea condiții cât mai bune la spitalul din Mediaș.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

„ Sunt foarte mulțumit pentru că (…) în ultimii ani s-au investit peste 25 de milioane de lei în spitalul municipal. Astfel s-au efectuat lucrări de reparații și modernizare la clădirea de Pneumologie, dar și la secții precum interne, ginecologie, neurologie sau ORL. Au fost dotate și complet modernizate sălile de nașteri, de operații și laboratorul spitalului. Îmi propun să continuăm pe acest drum, pentru ca Spitalul Municipal Mediaș să devină tot mai performant.“, a declarat Gheorghe Nicorici, managerului Spitalului Municipal Mediaș.

Valoarea totală a contractului pe fonduri europene este de 19.063.083,03 lei, cu o finanțare nerambursabilă maximă în valoare de 18.985.803,03 lei.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top