Prematurii au fost sărbătoriți în Maternitatea din Sibiu

Prematurii au ziua lor, în 17 noiembrie

„Sărbătorim milioane de copii care înfruntă cu un curaj nebănuit problemele pe care viața prea devreme începută le pun în faţa lor. Milioane de copii-eroi, chiar super-eroi unii dintre ei. În fapt, toată luna noiembrie este dedicată conștientizării privind prematuritatea și complicațiile sale. Pentru că, în întreaga lume, 1 din 10 copii se naște prematur și aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. Le dorim tuturor piticilor din lume sănătate și putere! La mulți ani!”, a transmis Dr. Maria Livia Ognean, medicul șef al Secției Clinice Neonatologie – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Redăm mai jos mesajul postat pe contul de facebook al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu:

… Și ce viață plină de iubire are personalul SCJU Sibiu care îngrijește copiii prematuri! Pentru că deși sunt fragili, acești copii exprimă putere, voință și multă iubire. Iar cei care-i îngrijesc simt asta în fiecare clipă. Și le răspund în aceeași măsură! Cu multă dragoste!

Să ne unim așadar gândurile și să le transmitem iubire tuturor copiilor prematuri, așa cum fac zilnic, cei care au grijă de ei oferindu-le cel mai frumos cadou: șansa la viață. Și care, azi, 17 noiembrie, de Ziua Mondială a Prematurității, i-au sărbătorit pe micuții „eroi” din Maternitatea SCJU Sibiu!

Urare pentru toți prematurii: La mulți ani și viață lungă tuturor prematurilor din lume!

Prematurii în cifre: 313 în 2020, 265 de la inceputul anului 2021 și până acum

În anul 2020, la Maternitatea SCJU Sibiu au fost îngrijiți 313 prematuri – fie născuți în cadrul unității fie transferați de la alte maternități din țară, iar în anul curent, numărul prematurilor îngrijiți este, până în prezent, de 265!

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top