Coronavirus – 9 paturi noi la Spitalul Județean

Coronavirus – dialogul aduce roade

În urma întâlnirilor avute cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Directorul Direcției de Sănătate Publică, doamna doctor Halmaghi de la Unitatea Primiri Urgențe Sibiu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență și președinta Consiliului Județean Sibiu s-au găsit rezolvări la problemele ridicate de medicul urgentist, și care inițial a fost mustrat.

9 paturi la SCJU Sibiu

S-au suplimentat paturile de la SCJU cu un număr de 9 paturi dintre care 4 sunt pe secția de Boli Infecțioase și 5 sunt în structura modulară I. În curs de angajare se află un număr de 9 cadre medicale. 6 asistenți și 3 infirmieri, care vor deservi pacienții COVID-19, în cadrul SCJU Sibiu. Din sponzorizare, pentru UPU se vor amplasa 3 containere pentru pacienții suspecți și cei confirmați pozitivi cu SARS CoV-2.

Citește aici despre structurile modulare de la CSJU Sibiu.

Teste de detecție a antigenelor SARS coV-2

În cel mai scurt timp o să se achiziționate pentru UPU teste de detecție a antigenelor SARS coV-2, în urma cărora pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare vor sta in izolare la domiciliu, cei cu simptomatologie severă vor fi internați.

”La acest moment Sala Sindicală de la SCJU Sibiu, funcționează ca zonă de așteptare pentru pacienții suspecți și cei confirmați pozitiv cu SARS CoV-2.”, Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Situația la zi a acazurilor de infectare cu noul coronavirus pentru județul Sibiu, o găsiți aici.

Scroll to top