Alina Graur, fost director financiar-contabil al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost numită manager interimar
Prin dispoziția Președintei Daniela Cîmpean nr.70/5.03.2021, a fost numită în funcția de manager interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu doamna Lenuța-Alina Graur, pe perioada suspendării contractului de management al titularului postului, dl. Cristian Roman, desemnat în funcția de Secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Alina Graur din 2017 este angajată a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu
Actualul manager interimar a deținut funcția de Director financiar-contabil al spitalului, începând din anul 2017 și până în luna martie 2021. De asemenea, în perioada 2009-2017 Alina Graur a fost șef serviciu Financiar-Contabil din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
„În calitate de Manager interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este prioritară continuarea modernizării infrastructurii unității noastre sanitare. Este vorba despre ducerea la bun sfârșit a reabilitării a două pavilioane ale spitalului și a Dispensarului TBC, cu finanțare din fonduri europene. De asemenea, vom continua investițiile în aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. În acest an vom finaliza și proiectul prin intermediul căruia spitalul va fi dotat cu un Computer Tomograf plus alte echipamente esențiale pentru depistarea și tratarea problemelor respiratorii. Desigur, momentan ne canalizăm toate eforturile pentru gestionarea cât mai eficientă a perioadei de pandemie COVID-19”, a declarat Alina Graur.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Cufărul călător a ajuns la 100 de elevi din Sibiu
2 ani agoCufărul călător. un nou program educașional dezvoltat de Muzeul ASTRA prin C.A.R.R.
Cufărul călător este un program educațional am Muzeului ASTRA, inclus în proiectul ,, Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor”. În perioada februarie – martie a avut loc etapa de explorare a cufărului cu lut, iar de asta s-au bucurat peste 100 de elevi ai claselor I – IV din școlile din Sibiu.
Cufărul dă posibilitatea copiilor să identifice materia primă – lutul în formă brută, cât și obiecte în diferite faze de lucru – lut nears, lut ars, lut nears și decorat, vase decorate și arse, vase smălțuite, nearse și vase smălțuite, arse.
Elevii au identificat și au experimentat câteva unelte precum: ebosoare, debosoare, spatule, corn pentru decorat, sârmă pentru tăiat lutul sau sucitor. Au aflat modul de obținere a pigmenților naturali pentru decor– culoarea portocalie din rușală, albul din caolin și negrul din pământ negru.
În cufăr, copiii au descoperit și obiectele realizate din lut: de la farfurii, boluri, căni, pană la materiale folosite în construcția caselor –cărămida și țiglă sau pentru sistemele de încălzire – cahle folosite la construirea sobelor. Astfel, au înțeles cât de versatilă este această materie primă – lutul, care este utilizată nu doar pentru obiecte de uz casnic, ci și ca material eficient de construcție a caselor, prietenos cu mediul.
Activitatea a fost completată de un atelier de storytelling cu ajutorul cubului povestitor, care stimulează imaginația și creativitatea copiilor, sprijinindu-i în explorarea lutului în diferite forme, acțiuni și roluri și realizarea unei cărți tip acordeon, pornind de la poveștile copilăriei.
”Aceasta este etapa participativă a programului educațional prin care beneficiarii, respectiv copiii, sunt implicați în procesul de elaborare a activităților educaționale. În următoarea etapă cadrele didactice vor avea posibilitatea să utilizeze cufărul pentru experimentarea directă a materialității unui obiect, a materiei prime din care sunt făcute obiectele, precum și a tehnicilor de lucru utilizate, în strânsă legătură cu curriculumul școlar, cufărul devenind astfel un instrument educațional în realizarea orelor de curs.”, Ioana Dan, responsabil program educațional C.A.R.R. din cadrul Muzeului ASTRA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
224Muzica populară răsună în Muzeul ASTRA. 17 și 18 septembrie
3 ani agoMuzica populară aduce voia bună în Pădurea Dumbrava
Muzica populară cu ritumurile ei voioase se poate auzi sâmbătă și duminică, 17 și 18 septembrie 2022, de la ora 15.00 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.
Sâmbătă și duminică, 17 și 18 septembrie 2022, de la ora 15.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc ateliere de muzică și dans susținute de soliști și dansatori cu drag pentru tradiții și cântece de demult! Pe scena de la Târgul de țară vor urca interpreți ca Laura Florina Andraș, Sebastian Stan, Daniela Carmen Popa, Izabela Tomița, urmând cei de la Grupul Vocal Junii, îndrumați de către domnul profesor coordonator Cosmin Verde, Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor din Miercurea Sibiului, Fanfara Neppendorfer Blaskapelle și Suita Instrumentală coordonată de Gabriel Popescu.
Program sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 15, Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului/ Târgul de țară
- Grupul vocal Junii, profesor coordonator Cosmin Verde
- Laura Florina Andras
- Sebastian Stan
- Ansamblul folcloric Purtata Secașelor, Miercurea Sibiului
Program duminică, 18 septembrie, de la ora 15, Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului/ Târgul de țară
- Fanfara Neppendorfer Blaskapelle
- Suită instrumentală sub conducerea lui Gabriel Popescu
- Daniela Carmen Popa
- Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor, Miercurea Sibiului
- Izabela Tomița
Evenimentul face parte din programul ,,Animă ASTRA!”, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
298DSV Sibiu: 8 abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor
2 ani agoDSV Sibiu – ZERO autorizații temporare pentru centrele de tăiere
DSVSA Sibiu, deși a informat din timp Consiliul Județean, Consiliile Locale, precum și președinții Asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine de pe raza Județului Sibiu, privind oportunitatea de a putea solicita autorizarea temporară a unor centre de tăiere, în care se pot sacrifica miei, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu respectarea condițiilor privind protecția și bunăstarea animalelor, precum și a normelor de igienă, până la data prezentei, nu s-a înregistrat nici o solicitare în acest sens.
Pe raza judetului Sibiu, proprietarii de animale pot solicita sacrificarea mieilor, în abatoare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt funcționale, respectiv: SC SOBIS SOLUTIONS SRL – Cârțișoara, SC TRANS AGAPE SRL – Daia, IF FLUIERAȘ – Bungard, SC SOPA MARPOD COOPERATIVĂ – Marpod, SC FEVA MED SRL – Mediaș, SC DEKA CONSTRUCT SRL – Sibiu, SC NICMAR SRL – Rășinari, SC SEBA PROD SRL – Orlat.
În urma solicitării conducerii DSVSA SIBIU, administratorii acestor societăți s-au angajat că vor asigura taierea tuturor mieilor, la solicitarea crescătorilor, cu condiția ca aceștia să respecte prevederile legale privind identificarea, transportul și comercializarea animalelor vii. DSVSA Sibiu asigură prezența permanentă a personalului de specialitate, în toate aceste unități.
Transportul carcaselor se va face cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, dezinfectate cu substanțe virocide, iar personalul care manipulează carcasele va fi echipat corespunzător, limitând la maximum manipularea produselor.
În scopul prevenirii apariţiei unor situaţii nedorite, se atenţionează crescătorii de animale, operatorii din domeniul alimentar şi nu în ultimul rând consumatorii, de faptul că, în conformitate cu prevederile actelor normative cu referire la siguranţa alimentelor, le revin o serie de obligaţii şi responsabilităţi, respectiv:
- Să respecte permanent normele de igienă şi de funcţionare a unităţilor, care produc, procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse de origine animală şi vegetală, precum şi în unităţile de alimentaţie publică (restaurante, pensiuni agroturistice, cantine, cabane montane, unitati de catering, fast-food, etc.).
- Să respecte condiţiile de depozitare şi a temperaturile optime de păstrare a materiilor prime şi a produselor finite, pentru a se evita un potenţial risc de contaminare a alimentelor.
- Să certifice cu documente şi marca de sănătate (când este cazul), condiţiile de trasabilitate şi calitate pentru carne, lapte, ouă, peşte şi alte materii prime şi produse alimentare finite.
- Să respecte operaţiunile de ambalare şi regulile de etichetare a produselor alimentare, destinate comercializării.
- Să asigure condiţiile de transport a produselor alimentare cu respectarea normelor de igienă şi de temperatură, în mijloacele de transport.
- Populaţia să se aprovizioneze cu produse alimentare, numai din unităţi şi spaţii autorizate sanitar veterinar, evitând comerţul ”stradal”.
- Consumatorii să verifice cu atenţie instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare privind informaţile despre componente, a modului de păstrarea, preparare corectă şi valabilitatea lor.
- Carnea proaspătă, destinată valorificării în unităţile autorizate/inregistrate sanitar veterinar, trebuie să provină numai din abatoare autorizate sanitar- veterinar, unde este asigurată asistenţa de specialitate permanentă.
- Carnea trebuie să fie însoţită de certificat sanitar veterinar, eliberat de medicul veterinar oficial al unităţii de origine, care atestă salubritatea şi calitatea acesteia.
- Să nu se achizitioneze carne pe care nu este aplicată marca de sănătate a unităţii de sacrificare, sau cu marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar veterinar oficial.
- Alte produse alimentare din lapte, peşte, sau produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon, etc), se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate, sub controlul personalului de specialitate.
”Producătorii individuali, care doresc să-şi valorifice producţia primară sau produse obţinute prin prelucrarea acesteia, trebuie să detina documentul de înregistrare sanitară veterinară, eliberat de D.S.V.S.A judeţeană, actul de indentitate, atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor agricole, carnet de sănatate vizat de medicul uman, precum şi fişa de sănătate a animalelor, vizată de catre medicul veterinar din localitate.
Desfacerea carcaselor se va face numai in unitati autorizate si inregistrate sanitar veterinar, responsabilii acestora avand obligatia de a se dota cu echipament de protectie, substante dezinfectante ( virocide ), si de a implmenta masuri administrative, in acest sens.
Privind desfacerea alimentelor de origine animala si nonanimala in pietele agroalimentare din judetul SIBIU, conducerea DSVSA SIBIU a dialogat cu conducerea administratiei pietelor, cu privire la modalitatea de comercializare a produselor alimentare.
DSVSA SIBIU, prin personalul de specialitate, efectueaza verificari permanente privind respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, pe tot parcursul producerii, transportului, depozitarii si comercializarii produselor alimentare, in vederea asigurarii consumatorilor de faptul ca produsele sunt salubre, evitandu-se prin aceasta aparitia toxiinfectiilor alimentare.”
De asemenea, DSVSA SIBIU a stabilit un program de permanență, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, atât la sediul instituției, cât și la sediile CSVSA Oficiale Sibiu, Mediaș si Agnita.
DSVSA Sibiu, prin personalul de specialitate, se află la dispoziția tuturor consumatorilor, permanent, la telefon 0269223069, 0269223314, 0732140148, fax. 0269223753, e-mail office-sibiu@ansvsa.ro, pentru a furniza informații de specialitate, sau în cazul unor sesizări și reclamații din partea cetățenilor, privind încalcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
Cetatenii care constata abateri de la normele sanitare veterinare privind protectia si bunastarea animalelor in timpul transportului si sacrificarii, precum si conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, pe tot parcursul producerii, transportului, depozitarii si comercializarii produselor alimentare, sunt sfatuiti sa apeleze personalul de specialitate din cadrul DSVSA SIBIU, la numerele de telefon mentionate anterior.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
511