Cadrele medicale din Sibiu învață să bată la tobe, gratuit. Până în 30 iunie. VIDEO

Cadrele medicale se relaxează învățând să bată în premier, toba mare sau cinele

Acest mod inedit de relaxare a fost gândit de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Cursurile sunt oferite gratuit și sunt incluse în proiectul ”Tobe pentru supereroi”. Prin acest proiect Filarmonica Sibiu dorește să își arate mulțumirea pentru efortul depus de cei din linia întâi.

Cadrele medicale din Sibiu învață să bată la tobe, gratuit. Până în 30 iunie. VIDEO”Artiștii au stat acasă două-trei luni în carantină, așa că ne-am gândit să facem ceva pentru medici și asistente. Ideea a venit undeva în primavara lui 2020. Ne-am gândit că la un moment dat ă să vină și un moment de acalmie, să ne mai liniștim și să facem ceva. să ne arătăm cumva în acelși timp susținerea  față de cadrele medicale care au dus practic toată această pandemie în spate. ”, Andrei Marcovici – percuționist.

Andrei a ales muzica încă de când avea 4 ani. La început bătea în orice apuca, a urmat cursurile Colegiului de Artă din Iași, apoi  a ajuns pentru un an la Facultatea de Muzică din Iași pe care a abandonat-o pentru a urma cursurile  Facultății de Muzică din Wuppertal, Germania(2005).  Este îndrăgostit de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori și implicit de instrumentele de percuție.

”Este un instrument care îți dă foarte mare independență la picioare-mâini, deci nu e chiar ușor așa cum pare. În 10-15 minute reușesc cam un ritm să îi învăț.”, Andrei Marcovici – percuționist.

Până în prezent, 9 cadre medicale au învățat să bată la tobe cu Andrei.

Cursurile de percuţie pentru cadrele medicale au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19. Medicii şi asistentele din Sibiu se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top