Ziua sănătății fizice – a III-a zi din Săptămâna Sănătății Emoționale
„Dacă păstrezi copilăria mereu în tine, nu vei îmbătrâni niciodată.” (Tom Stoppard)
”Citind cu atenție acest citat, mi-am dat seama că este, într-adevăr, definiția pentru „OAMENI FERICIȚI”! O persoană fericită este o persoană echilibrată atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Săptămâna aceasta, cu atât mai mult, punem accent pe emoții. Învățăm să ne înțelegem emoțiile și să le gestionăm astfel încât să ne fie bine nouă și celor din jurul nostru. Pentru copiii acest lucru e dificil, dar cu sprijin din partea cadrelor didactice și a familiei, cei mici vor putea învăța cum să reacționeze, cum să se comporte, ce atitudine să adopte în situațiile de zi cu zi.”, ne-a declarat Daniela Totoroanță, învățătoare la Liceul Teoretic Constantin Noica.
Activitățile au ca scop menținerea sănătății fizice. Acestea trebuie integrate în programul şcolar al copiilor, exceptând orele de Educație fizică. De ce? În primul rând, pentru că aceste activități reusesc să creeze o ambianță educațională energică, optimistă, relaxantă și chiar amuzantă. În al doilea rând, să nu uităm că sănătatea fizică are o mare contribuție pentru starea de bine.
Astăzi, de ziua sănătății fizice, elevii ciclului primar de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” au desfăşurat diverse jocuri distractive de mişcare, de atenție: „Barba oarba”, „Deschide urechea bine”, „Prinde – Nu prinde”, „Ştafeta pinguin”, „Piatră, hârtie, foarfecă, fugi!”. Nu au lipsit concursurile cu biciletele, rolele, trotinetele sau concursurile de stafetă pe traseu liniar și ștafetă pe traseu cu obstacole. O altă zi în care starea de bine a domnit.
”Am ales să celebrăm ziua sănătății fizice deoarece copiii au nevoie mare de mișcare. În contextul pandemiei, cu restricțiile avute până de curând, atât cei mici cât și noi, cadrele didactice, am fost obligați să petrecem prea mult timp în casă, în fața calculatorului. Trebuie să revenim la activitățile în aer liber și să profităm de fiecare clipă petrecută alături de copii. Starea de bine a copilui înseamnă activități alături de părinți, de preferat în natură și o alimentație sănătoasă”, a declarat Teodora Sandu, profesor învățământ primar la Liceul Noica.
Pentru elevii claselor a II-a, astăzi se susţine a doua probă de Evaluare Naţională. Cu toare acestea, nici ieri, nici azi, copiii nu au simţit presiunea evaluărilor. Din contră, la finalul fiecărei zile au afirmat cu mult entuziasm:”A fost o altă zi în care mi-a plăcut la şcoală!”
Alături de cei mici de ziua sănătății fizice, a fost și Asociația Eminescu, reprezentată de profesorul de educație fizică și sport, Ileana Cuciureanu. Copiii au primit o surpriză dulce alături de o diplomă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.