Ziua emoțiilor colorate, la Liceul Noica din Sibiu

Ziua emoțiilor colorate, cea de a patra zi din #săptămânasănătățiiemoționale

Săptămâna Sănătății Emoționale aduce împreună pe cei care oferă motivația încrederii în sine și pe cei care valorifică trăirile interioare prin scris. Este un exercițiu de expresivitate umană demn de remarcat cum tinerii trăiesc sub imperiul emoțiilor reale și le transformă în fețe îmbujorate și ochi cu sclipici.

Emoții colorate au fost transmise în cadrul unei întâlniri conviviale între elevii de clasa a IX-a și a X-a de la filologie la Liceul Teoretic C. Noica SIBIU, la inițiativa doamnelor diriginte, prof. Petrina Dobrotă (IX B) și prof. Beza Minodora (X B) în vederea unui schimb de experiență între clasele de filologie ale liceului.

O editură din Sibiu a fost invitată la întâlnirea filologilor. Aceasta a premiat câștigătorii concursului ”Scriitori români de carte”, oferind această titulatură celor patru eleve care au publicat o operă în proză, sub îndrumarea cadrelor didactice astfel: Reflexia umbrei – Tania Tămaș (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora), La un pas distanță -Clara Iuliana Pleșa (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora și Husariu Cristina), Dincolo de tine-Elena Mărcuța Stoica (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora) și Boboacă într-o lume nouă- Katrina Grecu (X Betania vocațional, coord. prof. Cigher Daniela).

”Tema din ziua emoțiilor colorate a fost culoarea. Noi, clasa a XI-a B, ne-am caracterizat reciproc printr-o culoare. De ce ni se potrivește culoarea biletului? Am descoperit cât de bine ne cunoaștem!” Coordonator: Petruța Din (Noica11filo).

 

Emoțiile transmise de tinerele scriitoare au cucerit publicul format din colegii care le-au susținut și le-au încununat cu flori. Nu doar scrierea creativă, ci și lectura este marca nteresului liceenilor prin participarea la Concursul Național Humanitas în licee – un concurs de tradiție, deja, pentru liceu. Echipa formată din Bianca Stoia, Mihaela Bucur și Raluca Ban cu PR-ul, Ioana Jurju și îndrumată de doamna prof. Petrina Dobrotă, a descoperit în cărțile oferite de editură pentru cele 3 faze ale concursului (Victor Ieronim Stoichiță – Despre trup, max Tegmark – Viața 3.0 și Bill Bryson – 1927. O vară care a schimbat lumea) forța informației, curiozitatea novicelui și emoția descoperirilor inedite.

Echipa Noica promovează lectura de plăcere care transformă viețile tinerilor în ancore sigure pentru o societate care se vrea stabilă.

Ziua emoțiilor colorate a fost marcată și la clasele mici

Elevii Clasei Pregătitoare B, sub îndrumarea prof.înv.primar Teodora Sandu, au aflat ce înseamnă fericirea din lectura poveștii ”Zâna fericirii”. Pentru a transpune fericirea în culori vesele, cei mici au realizat mai multe desene pe asfaltul din curtea liceului.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

 

 

Scroll to top