Ziua Internațională a Limbii Arabe, la Muzeul ASTRA. 18 decembrie

Ziua Internațională a Limbii Arabe, alături de Ziua Internațională a Migranților

Ziua Internațională a Limbii Arabe este marcată anual, pe data de 18 decembrie, iar în 2022 tematica sărbătorii înaintată de către ONU este „Contribuția limbii arabe la civilizația și cultura universale”.

Limba arabă este vorbită de peste 420 de milioane de oameni în toată lumea și este limbă liturgică pentru aproape 2 miliarde de musulmani. Lingviștii au identificat 32 de variante ale limbii arabe, însă dincolo de toate aceste cifre și statistici, araba este limba poeziei, filosofiei și culturii.

Ziua de 18 decembrie este o oportunitate de a celebra diversitatea culturală, coeziunea socială, incluziunea și interculturalitatea. Limba arabă este o poartă către o istorie bogată, obiceiuri și tradiții magice, și un popor cald.

Pentru a facilita un dialog intercultural deschis și a susține integrarea socio-culturală a imigranților / refugiaților din lumea arabă, Centrul Cultural Arab din Sibiu organizează un modul de studiu a limbii arabe. La cursuri participă atât imigranți arabi, cât și membri ai comunității locale din Sibiu.

”Vă așteptăm pe 18 decembrie, la Muzeul Astra, pentru a sărbători împreună Limba Arabă, alături de Ziua Internațională a Migranților. Vom afla împreună curiozități despre limba arabă, vom degusta preparate culinare orientale și ne vom cunoaște într-un mod interactiv.”, transmit organizatorii.

Participarea va avea loc pe bază de înscriere prealabilă, aici.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top