Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la #ȘcoalaLuiNoica

Ziua Europeană a Limbilor, în fiecare an în 26 septembrie

La Liceul Teoretic ,,Constantin Noica” din Sibiu, de Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită anual în 26 Septembrie, elevii claselor a V-a A și a V-a B au participat la o oră de animaţie culturală în cadrul cursului opţional „Jocuri şi poveşti”, care cuprinde studiul integrat a două limbi străine, susţinut în acest an şcolar de prof. Sînziana Salomie, prof. Rodica Ispas, prof. Beza Minodora si prof. Tiberiu Sasca.

De Ziua Europeană a Limbilor s-a implicat și cei din ciclul primar

Activitatea denumită ,,Războiul limbilor” a fost planificată de cadrele didactice în cadrul Proiectului Folklorica finanţat prin programul Erasmus+, coordonat de doamna profesor pentru învăţământ primar Gabriela Jugar şi a stârnit entuziasmul celor mici, aceştia participând în echipă, la jocuri de descoperire şi identificare a unor simboluri şi a vocabularului specific Angliei, Franţei, Germaniei şi României.

,,Împreună cu elevii din ciclul gimnazial, dar şi cu elevele de liceu implicate în proiect, am salutat în engleză, franceză, germană și romană, am exersat numerele, culorile, am călătorit în cultura şi civilizaţia țărilor europene. Competenţele de comunicare avansate la limba engleză, dar şi interesul pentru franceză şi germană manifestat în cadrul probelor din concurs ne-au încurajat pe noi, dascălii, să incercăm să organizăm cât mai multe activităţi interactive cu elevii noştri. Totodată, am apreciat abilităţile de interacţionare ale elevelor de liceu, dornice să îi sprijine pe colegii lor mai mici: Alexandra Guşterian, Ana-Maria Ciopasu, Clara Plesa, Denisa Arustei, Elena Stoica si Roxana Morar.” (Minodora Beza, profesor de limba franceză)

Și ca în orice poveste cu final fericit, copiii au demonstrat că spiritul de echipă, toleranţa, curiozitatea şi buna dispoziție sunt valori ale europenilor fericiţi, chiar şi ,,în vreme de razboi”.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top