Spitalul Județean Sibiu îl are începând cu data de 4 octombrie 2021 ca manager pe doctorul Daniel Chelcea, fost cadru militar și fost director DSP
Ca urmare a promovării concursului organizat de către Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului, domnul dr. Daniel Chelcea a fost numit în funcția de manager începând cu data de 4 octombrie 2021, în baza Dispoziției Președintei Consiliului Județean Sibiu, pe o perioadă de 4 ani.
Atribuțiile, drepturile și obligațiile managerului sunt stabilite prin contractul de management semnat luni, 4 octombrie 2021.
”Misiunea de a asigura managementul celei mai mari unități spitalicești din județul Sibiu este una complexă și grea, mai ales în contextul epidemiologic actual. Îi doresc multă putere de muncă domnului manager Daniel Chelcea și îl asigur de tot sprijinul și de toată implicarea echipei Consiliului Județean Sibiu pentru buna activitate a spitalului”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
VIDEO 100 de arbori relocați. Premieră națională la Sibiu!
3 ani ago100 de arbori salvați prin relocare
Aproximativ 100 de arbori vor fi salvați și relocați cu ajutorul unui utilaj folosit foarte des în vest. Arborii cu vârste venerabile de peste 20 de ani sunt scoși cu grijă de această mașinărie. Rădăcinile și pământul din jurul copacilor sunt salvate și mutate în noua locație, într-o groapă identică făcută de același utilaj cu puțin timp înainte. Extracția acestor arbori este o necesitate, astfel copacii sunt salvați, iar proiectul de crearea al unei artere smart de circulație poate continua. Întregul proiect de reabilitare al celor aproximativ 3 km de drum va costa 18, 7 milioane de lei.
Utilajul a fost adus în țară anul trecut de catre o companie din București. Acesta este folosit acum în premiera în Roamânia, într-un proiect de reabilitare al unei importante artere de circulație din Sibiu. Acest utilaj reușește să extragă în timp record un arbore matur cu diametrul tulpinii de maxim 35 de cm, cu tot cu rădăcini și pământul din jurul copacului.
Aproape 100 de arbori cu vârste între 15 și 20 de ani vor fi relocați cu această mașinărie și salvați în acest fel. Pe spațiul de unde au fost extrași, drumul va fi lărgit și instalațiile subterane modernizate. La final, arbori tineri vor fi din nou plantați pe marginea trotoarelor. Noua tehnologie scutește atât timp cât si resurse umane.
Operațiunea de relocare este parte dintr-un proiect amplu făcut din fonduri europene. Artera care leagă Sibiul de localitatea Rășinari și Stațiunea Păltiniș va fi modernizată complet, devenind prima arteră smart de circulație din Sibiu.
Această metodă tehnică pentru relocarea arborilor de mari dimensiuni va fi utilizată de municipalitatea sibiană și în alte cartiere unde străzile vor intra în reparații.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
846Sprijin financiar de 105lei/lună pentru preșcolari
2 ani agoSprijin financiar pentru preșcolarii și elevii din municipiul Sibiu
Sprijinul de care pot beneficia preșcolarii și elevii de școală sau liceu, fie sub formă de tichete pentru grădiniță, fie sub formă de burse, este adus la cunoștința sibienilor de către Primăria Sibiu.
Familiile cu venituri reduse pot depune oricând pe parcursul anului cereri pentru acordarea tichetelor pentru grădiniță, în valoare lunară de 105 lei.
Cei care îndeplinesc următoarele condiții, pot depune actele necesare pentru obținerea stimulentului oricând pe parcursul anului, iar acesta se acordă din prima lună în care copilul a îndeplinit criteriile de eligibilitate:
- venitul net pe membru de familie să nu depășească 557,03 de lei
- copilul să fie înscris la o grădiniță de pe raza municipiului Sibiu și să frecventeze cursurile
De anul acesta, o altă condiție ce trebuie îndeplinită pentru a beneficia de acest sprijin este aceea ca familia din care provine copilul să fie beneficiara alocației pentru susținerea familiei acordată familiilor cu venituri reduse.
Următoarele documente se pot depune fie la sediul Direcției de Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, cam. S.2 (de luni până joi în intervalul orar 8-15, iar vineri între orele 8-12), fie electronic, pe adresa de e-mail alocatii.familiale@sibiu.ro sau pe platforma de e-administratie.sibiu.ro unde, de altfel, se poate solicita acest sprijin în format electronic:
- cerere tip – declarație de pe propria răspundere (documentul poate fi procurat de la sediul DAS de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3 sau poate fi descărcat de AICI
- acte doveditoare privind componența familiei (carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie), veniturile lunare și adeverință prin care se atestă frecventarea grădiniței.
În ceea ce privește bursele școlare, pentru acest an, Consiliul Local a aprobat un buget de 14,3 milioane de lei, față de cele 10,5 milioane de lei alocate anul trecut.
Suma a crescut ca urmare a majorării cuantumului burselor oferite. Astfel, bursa socială s-a dublat, de la 100 la 200 de lei, cea de studiu s-a mărit de la 130 la 150 de lei.Bursa de merit a crescut de la 150 la 200 de lei, iar cea de studiu are o valoare de 500 de lei. În luna septembrie au beneficiat de burse 5.311 elevi din municipiul Sibiu.
Pentru bursa socială, elevii trebuie să depună actele necesare la școala de care aparțin. Pentru restul burselor, școala sau liceul la care învață se vor ocupa de demersuri.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
226Bucharest Wind Ensemble concertează la Sibiu în 30 octombrie
2 ani agoBucharest Wind Ensemble concertează la Sibiu!
Bucharest Wind Ensemble va concerta la Sibiu în cadul Stagiunii Camerale Florescu-Fernandez&Friends. Celor patru muzicieni li se va alătura pianista Monica Florescu împreună cu care vor prezenta publicului un program alcătuit din lucrări semnate de L. Van Beethoven şi W.A. Mozart. Evenimentul face parte din proiectul „Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez&Friends” și va avea loc duminică, 30 octombrie 2022, cu începere de la ora 17, în Sala Oglinzilor (FDGR) Sibiu.
Seria extraordinară de concerte a Stagiunii Camerale Florescu-Fernandez&Friends continuă în luna octombrie cu un eveniment la care au fost invitaţi artiştii reuniţi sub numele de „Bucharest Wind Ensemble”.
Fondat în anul 2015, Ansamblul de suflători București urmărește constant diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde, astfel, principalele genuri camerale care se adresează instrumentelor de suflat.
Ansamblul a colaborat cu organizații importante: Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica din Chișinău, Filarmonica Pitești, Filarmonica “Lyra” Brăila, Orchestra de Cameră din Focșani, Fundația Academia Classica (Bulgaria), Gminne Centrum Kultury w Nowogrodźcu (Polonia), Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Uniunea compozitorilor și muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, Centrul cultural Casa Artelor ”Dinu Lipatti”, Fundația „Clasic e Fantastic”, Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub, Fundația Forum Arte, Asociația ȚinteaFest, Teatrul „Ion Creangă„ Institutul Maghiar Balassi din București, Fundația A.C.U.M.M.
Ansamblul de suflători București a participat la festivaluri precum: Festiwal “Muzyka u J. I. Schnabla” – Polonia, Balchik Classic Days Music Festival – Bulgaria, Festivalul Musica Barcensis, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Rinascimento Musici, Festivalul I love Lipatti, Festivalul Internaţional Ţintea Muzicală, Festivalul Amintiri din copilărie, Festivalul Mozart – Foșani, Festivalul Mozartissimo – București. Ansamblul își propune să ducă muzica de cameră către publicul al cărui acces în sălile consacrate de concerte nu este la îndemână.
Nota inedită a concertului de la Sibiu o dă participarea pianistei Monica Florescu, alături de care cei cinci muzicieni vor interpreta compoziţii muzicale semnate de L.van Beethoven şi W. A. Mozart.
Bucharest Wind Ensemble: Valentin Ghiţă – oboi, Flaviu Luduşan – clarinet, Ştefan Danifeld – corn, Ionuţ Mardare – fagot.
Stagiunea camerală ”Florescu-Fernandez&Friends” este organizată de ASOCIAȚIA ”Florescu, Fernandez&Friends” și este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
153