Spitalul Județean Sibiu îl are începând cu data de 4 octombrie 2021 ca manager pe doctorul Daniel Chelcea, fost cadru militar și fost director DSP
Ca urmare a promovării concursului organizat de către Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului, domnul dr. Daniel Chelcea a fost numit în funcția de manager începând cu data de 4 octombrie 2021, în baza Dispoziției Președintei Consiliului Județean Sibiu, pe o perioadă de 4 ani.
Atribuțiile, drepturile și obligațiile managerului sunt stabilite prin contractul de management semnat luni, 4 octombrie 2021.
”Misiunea de a asigura managementul celei mai mari unități spitalicești din județul Sibiu este una complexă și grea, mai ales în contextul epidemiologic actual. Îi doresc multă putere de muncă domnului manager Daniel Chelcea și îl asigur de tot sprijinul și de toată implicarea echipei Consiliului Județean Sibiu pentru buna activitate a spitalului”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Fonduri europene de 19 milioane de lei la Spitalul Municipal Mediaș
1 an agoFonduri europene pentru combaterea infecției cu COVID-19
La sediul Spitalului Municipal Mediaș s-a semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Mediaș pentru prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19“. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
În cadrul proiectului, Spitalul Municipal Mediaș va beneficia de aparatură medicală nouă, extrem de performantă, constând, printre altele, în: ecografe, ventilatoare, injectomate, infuzomate, monitoare ATI și pentru funcții vitale, aparate EKG, defibrilatoare, paturi ATI, aparate de radiologie compacte și portabile, dispozitive de dezinfecție, pulsoximetre, concentratoare de oxigen, tărgi hidraulice și pentru transportul pacienților contagioși, neutralizatori pentru deșeuri infecțioase, stație centrală de sterilizare, container Compartiment Primire Urgențe mobil. De asemenea, vor fi achiziționate și echipamente și materiale sanitare, necesare desfășurării în bune condiții a actului sanitar din instituția medieșeană.
„Sănătatea și educația sunt și vor fi mereu prioritățile mele și ale echipei pe care o coordonez. Asigur atât cadrele medicale, cât și pe medieșeni că voi face tot ce pot pentru a crea condiții cât mai bune la spitalul din Mediaș.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.
„ Sunt foarte mulțumit pentru că (…) în ultimii ani s-au investit peste 25 de milioane de lei în spitalul municipal. Astfel s-au efectuat lucrări de reparații și modernizare la clădirea de Pneumologie, dar și la secții precum interne, ginecologie, neurologie sau ORL. Au fost dotate și complet modernizate sălile de nașteri, de operații și laboratorul spitalului. Îmi propun să continuăm pe acest drum, pentru ca Spitalul Municipal Mediaș să devină tot mai performant.“, a declarat Gheorghe Nicorici, managerului Spitalului Municipal Mediaș.
Valoarea totală a contractului pe fonduri europene este de 19.063.083,03 lei, cu o finanțare nerambursabilă maximă în valoare de 18.985.803,03 lei.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
259Ziua emoțiilor colorate, la Liceul Noica din Sibiu
2 ani agoZiua emoțiilor colorate, cea de a patra zi din #săptămânasănătățiiemoționale
Săptămâna Sănătății Emoționale aduce împreună pe cei care oferă motivația încrederii în sine și pe cei care valorifică trăirile interioare prin scris. Este un exercițiu de expresivitate umană demn de remarcat cum tinerii trăiesc sub imperiul emoțiilor reale și le transformă în fețe îmbujorate și ochi cu sclipici.
Emoții colorate au fost transmise în cadrul unei întâlniri conviviale între elevii de clasa a IX-a și a X-a de la filologie la Liceul Teoretic C. Noica SIBIU, la inițiativa doamnelor diriginte, prof. Petrina Dobrotă (IX B) și prof. Beza Minodora (X B) în vederea unui schimb de experiență între clasele de filologie ale liceului.
O editură din Sibiu a fost invitată la întâlnirea filologilor. Aceasta a premiat câștigătorii concursului ”Scriitori români de carte”, oferind această titulatură celor patru eleve care au publicat o operă în proză, sub îndrumarea cadrelor didactice astfel: Reflexia umbrei – Tania Tămaș (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora), La un pas distanță -Clara Iuliana Pleșa (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora și Husariu Cristina), Dincolo de tine-Elena Mărcuța Stoica (X B filologie, coord. prof. Beza Minodora) și Boboacă într-o lume nouă- Katrina Grecu (X Betania vocațional, coord. prof. Cigher Daniela).
”Tema din ziua emoțiilor colorate a fost culoarea. Noi, clasa a XI-a B, ne-am caracterizat reciproc printr-o culoare. De ce ni se potrivește culoarea biletului? Am descoperit cât de bine ne cunoaștem!” Coordonator: Petruța Din (Noica11filo).
Emoțiile transmise de tinerele scriitoare au cucerit publicul format din colegii care le-au susținut și le-au încununat cu flori. Nu doar scrierea creativă, ci și lectura este marca nteresului liceenilor prin participarea la Concursul Național Humanitas în licee – un concurs de tradiție, deja, pentru liceu. Echipa formată din Bianca Stoia, Mihaela Bucur și Raluca Ban cu PR-ul, Ioana Jurju și îndrumată de doamna prof. Petrina Dobrotă, a descoperit în cărțile oferite de editură pentru cele 3 faze ale concursului (Victor Ieronim Stoichiță – Despre trup, max Tegmark – Viața 3.0 și Bill Bryson – 1927. O vară care a schimbat lumea) forța informației, curiozitatea novicelui și emoția descoperirilor inedite.
Echipa Noica promovează lectura de plăcere care transformă viețile tinerilor în ancore sigure pentru o societate care se vrea stabilă.
Ziua emoțiilor colorate a fost marcată și la clasele mici
Elevii Clasei Pregătitoare B, sub îndrumarea prof.înv.primar Teodora Sandu, au aflat ce înseamnă fericirea din lectura poveștii ”Zâna fericirii”. Pentru a transpune fericirea în culori vesele, cei mici au realizat mai multe desene pe asfaltul din curtea liceului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
373Baia Populară se redeschide în 6 iulie | FOTO
2 ani agoBaia Populară își redeschide porțile peste o săptămână
Baia Populară Sibiu se va redeschide în 6 iulie, după lucrări ample de reabilitare și modernizare. De la 1 iulie însă, puteți face rezervări. Accesul la serviciile Băii Populare va fi posibil EXCLUSIV cu rezervare, pentru protecția clienților, legislația prevăzând deocamdată anumite restricții cu privire la numărul de persoane care pot fi prezente simultan în bazin, în saune și în sala de fitness.
“Putem deschide în sfârșit Baia Populară și să ne bucurăm de tot ceea ce am amenajat acolo. Sibienii se vor putea relaxa aici, înotând sau folosind saunele, și pot face mișcare într-o sală de fitness dotată modern. Mai sunt încă restricții în vigoare cu privire la numărul de clienți care pot intra simultan, dar programul extins va permite totuși accesul unui număr destul de important de persoane.” , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Baia va fi deschisă de marți până vineri între orele 7 și 21, sâmbăta între orele 9 și 21, duminica și lunea fiind închisă pentru întreținere.
Servicii oferite de Baia Populară:
- Bazinul de înot, complet refăcut, cu filtre noi în apă și aer, cu vestiare moderne și grupuri sanitare. Părinții care doresc să își supravegheze copii în timpul orelor de înot au la dispoziție o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului;
- Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii;
- O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
De la 1 august vor fi disponibile și serviciile de masaj și întreținere corporală pentru care angajările de personal sunt în prezent în curs.
Elevii, studenții, seniorii și persoanele cu dizabilități beneficiază de reduceri importante.
La etajul I aveți disponibilă o terasă panoramică. De asemenea, un punct de belvedere a fost amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, este acum vizitabil.
Rezervarea e simplu de făcut online
Sistemul de rezervare și plată este complet digitalizat. Mai simplu și mai sigur, intrați pe https://www.baiapopularasibiu.ro/, selectați data și ora, tipul de servicii și achitați online. Primele trei persoane care vor face o rezervare vor fi premiate cu un cadou surpriză.
Pentru cei care însă nu dispun de mijloace electronice, rezervarea se va putea face și fizic, la casierie.
Accesul în zonele de servicii ale Băii Populare se va face de acum cu brațări digitale.
Pentru protecția dumneavoastră:
• Intrările sunt dotate cu covorașe cu dezinfectant; accesul clienților se va face eșalonat pentru a evita aglomerația la intrare
• Grupurile sanitare sunt dotate cu dispensere cu dezinfectant; astfel de dispensere sunt instalate și în alte zone ale Băii
• Clanțele, mânerele, balustradele și podelele vor fi dezinfectate periodic
• În cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru, și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare
• Toate spațiile vor fi aerisite natural câte 10 minute la fiecare oră.
• Aparatele sportive de la bazin (plută, colac, etc) vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator
• Personalul Băii va purta mască permanentPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
330