Spitalul Județean Sibiu îl are începând cu data de 4 octombrie 2021 ca manager pe doctorul Daniel Chelcea, fost cadru militar și fost director DSP
Ca urmare a promovării concursului organizat de către Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului, domnul dr. Daniel Chelcea a fost numit în funcția de manager începând cu data de 4 octombrie 2021, în baza Dispoziției Președintei Consiliului Județean Sibiu, pe o perioadă de 4 ani.
Atribuțiile, drepturile și obligațiile managerului sunt stabilite prin contractul de management semnat luni, 4 octombrie 2021.
”Misiunea de a asigura managementul celei mai mari unități spitalicești din județul Sibiu este una complexă și grea, mai ales în contextul epidemiologic actual. Îi doresc multă putere de muncă domnului manager Daniel Chelcea și îl asigur de tot sprijinul și de toată implicarea echipei Consiliului Județean Sibiu pentru buna activitate a spitalului”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Drumuri și Poduri: peste 16 tone de materiale pentru deszăpezire și 63 de utilaje
8 luni agoDrumuri și Poduri Sibiu s-a pregătit pentru sezonul rece
Pentru iarna 2021 – 2022 societatea a estimat ca necesare urmatoarele cantitați de materiale pentru deszăpezire:
– 13.500 to nisip
– 3000 to sare
– 60 to material lichid pentru deszăpezire
35% din totalul cantităților de materiale estimate se află distribuite în bazele societății din 12.11.2019.Drumuri și Poduri SA Sibiu a început din 13.11.2021 activitatea în comandamentul de iarnă 2021 – 2022, în scopul asigurării circulației în condiții optime pe drumurile judetene în toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina); zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș); zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului); zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu); zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu); zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș); zona 7 (Șeica Mare – Vecerd); zona 8 (Loamneș – Păuca).
Pentru această activitate societatea are la dispoziție 63 utilaje : 26 autobasculante, 3 capete tractor cu RMA, 5 încărcătoare frontale, 7 buldoexcavatoare, 8 tractoare, 12 autoutilitare, 1 autogreder și 1 turbofreza, organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție astfel: Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîul Sadului; Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului; Baza Agnita; Baza Șeica Mare; Baza Dumbraveni cu punctul de sprijin Blăjel.
Din 13.11.2021, Drumuri și Poduri Sibiu desfășoară activitați de patrulare în scopul asigurării circulației în condiții optime cu atenție sporită pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș și DJ 106E Tilișca – limită județ.
În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.
În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este: 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).
Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă comunicăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “alertă trafic”).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
135Polițiștii sibieni recomandă prudență și anvelope de iarnă
7 luni agoPolițiștii la datorie indiferent de vreme
Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice și le reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Stimați șoferi, polițiștii sibieni vă recomandă:
Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!
Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta.
Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier.
În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
79Sibienii care găzduiesc refugiați ucrainieni pot deconta 70 lei/zi/persoană
3 luni agoSibienii pot cere bani de la Primărie pentru cazarea și masa refugiaților ucrainieni pe care îi găzduiesc
Pe lângă cei 20 de lei pe zi decontați pentru hrana fiecărui refugiat ucrainean, autoritățile locale sibiene vor începe și plata a câte 50 de lei pentru fiecare zi de cazare a celor care au fugit din calea bombardamentelor.
Guvernul României a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, posibilitatea ca românii care au găzduit sau găzduiesc refugiaţi ucrainieni să poată deconta, la cerere, anumite cheltuieli. Vorbim de 20 de lei/zi pentru hrană şi 50 de lei/zi pentru cazare pentru fiecare persoană găzduită, și de către sibieni.
Pentru a putea beneficia de aceste sume de bani, sibienii trebuie să anunțe la Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriilor faptul că găzduiesc persoane refugiate din calea războiului ruso-ucrainian.
Pentru locuitorii municipiului Sibiu se poate apela numărul TelVerde 0800811822. Apoi, asistenții sociali merg pe teren să verifice locația și numărul de persoane refugiate găzduite.
Primăria Sibiu a publicat pașii pe care trebuie să îi urmeze sibienii care doresc aceste decontări:
- Anunțarea de îndată a Direcției de Asistență Socială a Primăriei Sibiu
- Depunerea următoarelor documente, fie la sediul Direcției de Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, cam.S2, fie online, pe adresa de email protsoc@sibiu.ro:
– cerere tip, care poate fi descărcată de pe următorul link
”În cerere se va specifica numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor. Cererea se depune în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă. Cererile depuse după acest termen se soluționează în luna următoare”, precizează Primăria Sibiu.
– declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere, modelul fiind disponibil pe următorul link
– copia actului de identitate al solicitantului
– documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele refugiate
– copii după documentele de identitate ale persoanelor găzduite (după caz)
– extras de cont al solicitantului pentru a atesta contul în care vor fi virate sumele
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
73