Baza Salvamont din Păltiniș aproape de finalizare. Un proiect de peste 2,5 milioane de lei

Baza Salvamont din Păltiniș gata într-o lună

Lucrările la noua baza Salvamont din Păltiniș, inițiate de Consiliul Județean Sibiu, se află într-un stadiu avansat, fiind aproape de finalizare. Având în vedere ritmul alert impus de constructor estimăm că obiectivul va putea fi finalizat în luna noiembrie a acestui an.

Baza Salvamont din Păltiniș se realizează ca urmare a unei cereri de finanțare depuse de Consiliul Judetean Sibiu și aprobate prin Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Master Planul investițiilor în turism.

Până în acest moment au fost realizate lucrările la suprastructură, au fost finalizate și s-au executat lucrările exterioare: termosistem, placări cu piatră naturală etc. La interior s-au realizat compartimentările și se lucrează la pereți, izolații, tencuieli, instalații.

“Ne dorim ca sezonul turistic de iarnă să se desfășoare în deplină siguranță pentru turiști, de aceea ne asigurăm permanent că lucrările la noua bază Salvamont sunt în graficul stabilit alături de constructor. Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul în luna noiembrie 2019 , însă condițiile meteo de la munte au făcut posibilă începerea lucrărilor în primăvara lui 2020”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 2.673.048,59 lei, iar funcțiunea principală a clădirii este cea de bază de salvare Salvamont, cuprinzând punct de prim ajutor cu birou dispecer, spații de cazare pentru echipajele Salvamont, spațiu pentru prepararea hranei și servirea mesei și instructaj, depozitare echipament și garaj pentru autovehicule de intervenție si snowmobil plus funcțiuni colaterale (spații pentru turiști, cazare, instructaj) și spațiu tehnic (centrală termică).

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top