TNRS și FITS 2021, în așteptarea Zilei Mondiale a Teatrului

TNRS și FITS 2021, în așteptarea Zilei Mondiale a Teatrului

Însemnele Înaltului Patronaj al Președintelui României ajung la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia ediției din 2021, deja o continuare a tradiției de instituire. Anul acesta, FITS se va desfășura în perioada 20 – 29 august, tocmai pentru ca publicul să se poată bucura de spectacole indoor și outdoor, în regim fizic și hibrid. Producțiile vor fi jucate fie pe scenele din Sibiu, fie pe scenele teatrelor în care au fost create. Scena Digitală, platforma oficială de streaming FITS, va transmite spectacolele ÎN DIRECT. La acestea se vor adăuga spectacole online înregistrate în prealabil, special adaptate pentru mediul digital, precum și spectacole care pot oferi posibilitatea experienței VR celor care au acasă gadget-urile necesare.

„Mulțumesc președintelui României pentru Înaltul Patronaj, Primăriei și Consiliului Local al Sibiului, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Institutului Cultural Român, tuturor sponsorilor, institutelor culturale, ambasadelor, partenerilor care fac posibil acest mare eveniment. Suntem bucuroși că suntem împreună și că am reușit, iată, după mai bine de un an de închisoare lăuntrică, să continuăm acest miracol al dialogului și al comunicării. FITS vine cu o provocare: haideți să construim împreună speranța!” – Constantin Chiriac, Președinte Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Director General Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Ziua Mondială a Teatrului celebrată ÎN DIRECT pe Scena Digitală

TNRS și FITS 2021 au dorit, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, ca actorii să joace de pe scenă pentru spectatorii săi. Astfel, spectacolul „Orb de mină”, regia Bogdan Sărătean, va fi difuzat ÎN DIRECT pe Scena Digitală, pe 27 și 28 martie, de la ora 19:00. Actorii Mihai Coman, Emőke Boldizsár/Codruța Vasiu, Gabriela Pîrlițeanu/Ioana Cosma, Pali Vecsei și Cristian Stanca oferă bucuria teatrului de acasă, într-un spectacol în dublă distribuție, în acest weekend.

„Sunt emoționat și fericit pentru ocazia zilei care sărbătorește ceea ce înseamnă miracolul teatrului, al artelor spectacolului – probabil cea mai trecătoare formulă de artă, dar și cea mai fierbinte în același timp, pentru că fără această emoție a întâlnirii a respirării împreună, a temperaturii în care se întâmplă comunicarea și creația, probabil că nu ar mai avea rost această minune care este teatru, care este dansul, care este muzica, care este formula hibridă dintre toate cele pe care le-am menționat. Vreau să fac o plecăciune în fața tuturor celor care fac posibil acest eveniment. La mulți ani tuturor creatorilor și fie ca această îmbrățișare uriașă pe care Festivalul, Teatrul Național, Bursa de Spectacole, Școala doctorală, tot ce am creat aici la Sibiu, să fie primit și să fie răspândit așa cum se cuvine!” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top