Atelier pentru femei dar și pentru bărbați
În luna martie, luna dedicată femeilor, Muzeul Astra ne propune să retrăim povestea acului. Acul – instrumentul magic care, mânuit cu desăvârșită iscusință, înfăptuiește cele mai frumoase broderii.
Deaceea, în acest sfârșit de săptămână(19 – 21 martie 2021), între orele 10.00 – 12.30 și 14.00 – 16.30, muzeul sibian organizează un atelier de cusut și brodat. Evenimentul este dedicat persoanelor doritoare de a afla informații despre tehnicile de brodare, materialele folosite și utilitatea obiectelor brodate în trecut, în funcție de modelul broderiei.
Gospodăria funcţională de viticultor sas din Șeica Mică este locația unde acul este personajul principal. Acțiunea se desfășoară cu respectarea normelor de prevenire a răspandirii virusului SARS-COV 2.
Accesul se face în baza biletului de intrare în muzeu. Cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica locația de desfășurare a atelierului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Baia Populară se redeschide în 6 iulie | FOTO
2 ani agoBaia Populară își redeschide porțile peste o săptămână
Baia Populară Sibiu se va redeschide în 6 iulie, după lucrări ample de reabilitare și modernizare. De la 1 iulie însă, puteți face rezervări. Accesul la serviciile Băii Populare va fi posibil EXCLUSIV cu rezervare, pentru protecția clienților, legislația prevăzând deocamdată anumite restricții cu privire la numărul de persoane care pot fi prezente simultan în bazin, în saune și în sala de fitness.
“Putem deschide în sfârșit Baia Populară și să ne bucurăm de tot ceea ce am amenajat acolo. Sibienii se vor putea relaxa aici, înotând sau folosind saunele, și pot face mișcare într-o sală de fitness dotată modern. Mai sunt încă restricții în vigoare cu privire la numărul de clienți care pot intra simultan, dar programul extins va permite totuși accesul unui număr destul de important de persoane.” , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Baia va fi deschisă de marți până vineri între orele 7 și 21, sâmbăta între orele 9 și 21, duminica și lunea fiind închisă pentru întreținere.
Servicii oferite de Baia Populară:
- Bazinul de înot, complet refăcut, cu filtre noi în apă și aer, cu vestiare moderne și grupuri sanitare. Părinții care doresc să își supravegheze copii în timpul orelor de înot au la dispoziție o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului;
- Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii;
- O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
De la 1 august vor fi disponibile și serviciile de masaj și întreținere corporală pentru care angajările de personal sunt în prezent în curs.
Elevii, studenții, seniorii și persoanele cu dizabilități beneficiază de reduceri importante.
La etajul I aveți disponibilă o terasă panoramică. De asemenea, un punct de belvedere a fost amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, este acum vizitabil.
Rezervarea e simplu de făcut online
Sistemul de rezervare și plată este complet digitalizat. Mai simplu și mai sigur, intrați pe https://www.baiapopularasibiu.ro/, selectați data și ora, tipul de servicii și achitați online. Primele trei persoane care vor face o rezervare vor fi premiate cu un cadou surpriză.
Pentru cei care însă nu dispun de mijloace electronice, rezervarea se va putea face și fizic, la casierie.
Accesul în zonele de servicii ale Băii Populare se va face de acum cu brațări digitale.
Pentru protecția dumneavoastră:
• Intrările sunt dotate cu covorașe cu dezinfectant; accesul clienților se va face eșalonat pentru a evita aglomerația la intrare
• Grupurile sanitare sunt dotate cu dispensere cu dezinfectant; astfel de dispensere sunt instalate și în alte zone ale Băii
• Clanțele, mânerele, balustradele și podelele vor fi dezinfectate periodic
• În cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru, și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare
• Toate spațiile vor fi aerisite natural câte 10 minute la fiecare oră.
• Aparatele sportive de la bazin (plută, colac, etc) vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator
• Personalul Băii va purta mască permanentPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
308Filarmonica Sibiu – nou concert simfonic
2 ani agoȘi în această săptămână, Filarmonica Sibiu vă propune o incursiune în vremurile Baronului Brukenthal, Joi de la orele 17 si 19.
Stimat public al ”Stațiunii muzicale Brukenthal”, după o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului XIX. Compozițiile lui Beetoven, Grieg și Elgar vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol, a declarat Laurențiu Străuț –Secretar Relații Publice Filarmonica de Stat Sibiu.
Dirijor și pianist cu renume la Filarmonică
Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.
Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock.
Din programul serii fac parte operele : Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20 – Edward Elgar, Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestra) – Ludwig van Beethoven și Aus Holberg’s Zeiten – suită pentru corzi – Edvard Grieg
Bilete sunt disponibile pe iabilet.ro
284Junii Sibiului merg la Expo 2020 Dubai
11 luni agoJunii Sibiului, ambasadori ai tradițiilor românești
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va lua parte la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei României la Expo 2020 Dubai și va susține spectacole în perioada 27 februarie – 9 martie 2022, în cadrul acestei expoziții mondiale. Această participare se face la invitația Ministerului Afacerilor Externe.
Între 27 februarie – 9 martie 2022, Junii Sibiului sunt ambasadorii tradițiilor românești la Expoziţia mondială din Dubai. Ansamblul din Sibiu este cea mai veche formație de dansuri populare din România. A fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, de către Excelenţa Sa domnul Klaus Iohannis, Președintele României, și îşi reafirmă statutul de emblemă a Sibiului şi implicit a României, ori de câte ori este nevoie.
În data de 28 februarie Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului” va susține un spectacol extraordinar în Dubai Millennium Amphitheatre, în onoarea Zilei României la Expo Dubai. Conceptul artistic, semnat de coregraf şi manager Silvia Macrea, cuprinde obiceiuri şi dansuri populare de pe tot cuprinsul țării, piese vocale şi instrumentale de mare valoare; nu vor lipsi jocurile feciorești și Călușul oltenesc, incluse în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, și „Rapsodia Română” a lui George Enescu.
Marți, 1 martie 2022, Junii Sibiului participă la ceremoniile oficiale organizate cu prilejul Zilei României la Expo Dubai. Aici vor oferi incursiuni în folclorul românesc prin tablouri muzical-coregrafice reprezentative pentru marile zone etnofolclorice ale țării. De asemenea, artiștii sibieni vor performa într-o serie de microspectacole în cadrul evenimentelor culturale desfășurate în diferite spații din cadrul Expo Dubai: în Pavilionul României, pe Earth Stage și pe Nation Stage. Astfel, Junii Sibiului vor fi promotori ai României prin spectacole folclorice, iar judeţul Sibiu va fi cunoscut ca destinaţie turistică și spaţiu al prezervării specificului cultural.
„Invitația primită din partea Ministerului de Externe ne onorează, mai ales că aceasta este cea de-a treia prezență a ansamblului nostru la o expoziție mondială, după participările la Expo Milano 2015 și Expo Hanovra 2000. Dorim să arătăm lumii întregi cât de frumoasă și bogată este ţara noastră, prin prisma cântecelor, a obiceiurilor şi a jocurilor populare”, a declarat Silvia Macrea, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Expozițiile Mondiale sunt organizate o dată la cinci ani, timp de șase luni, numărându-se printre cele mai vechi și mai mari evenimente internaționale din lume. Prima ediție a avut loc în anul 1851, în Londra. Expo Dubai se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, sub genericul „Connecting Minds, Creating the Future”. În Dubai, pentru prima oară în istoria expozițiilor mondiale, fiecare țară participantă deține un pavilion propriu, cel al României având ca punct central conceptul “New Nature”.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
135