Muzeul Astra: 2 ateliere interactive în weekend

Muzeul Astra a pregătit vizitatorilor din acest weekend 2 ateliere interactive: Alimentația în perioada postului și Întreabă un muzeograf: despre uleinițe.

muzeul astraSâmbătă 27 martie și duminică 28 martie, Muzeul Astra ne propune să ne întoarcem în timp. Cum anume? Simplu! Să gustăm din preparatul cel mai iubit de copiii de altădată. Un preparat simplu și foarte întâlnit în familiie din mediul rural: mamaligă coaptă pe plită cu gem de casă sau zahăr.

Locație de desfășurare a acestul atelier este Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică(Dacă vremea va fi prielnică)

”Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei! Mai precis, pe sobă se vor coace felii de mămăligă veche de o zi, peste care se va pune gem de casă sau zahăr. De asemenea, muzeografii vor oferi vizitatorilor fel de fel de rețete de post. În același timp, se va vorbi aici despre importanța acestei perioade speciale pentru viața în satul tradițional.„, a declarat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Astra.

muzeul astra

 

Tot în acest weekend, la Muzeul Astra puteți beneficia de un ghidaj tematic gratuit, în cadrul atelierului ”Întreabă un muzeograf”. Ghidajul este într-un singur sector, de data aceasta în sectorul ulenițe(pive și teascuri de ulei), situat în complexul de industrii hidraulice din Sârbi (cu horincie) Maramureș.

 

 

”Sectorul prezentat la Muzeul ASTRA printr-un ghidaj special, în acest sfârșit de săptămână, este cel de uleinițe. De asemenea, un muzeograf va oferi un ghidaj vizitatorilor muzeului și în complexul de industrii populare (cu horincie), situate pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber.”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Muzeului Astra.

Reperele din traseu sunt următoarele monumente – Teasc de ulei cu berbeci, Racovița, județul Vâlcea; Uleinița cu piuă acționată prin tracțiune animală din Grid, județul Hunedoara; Teasc de ulei cu roată frontală călcată cu piciorul din Băiești, județul Hunedoara; Uleiniță și piuă de haine acționate hidraulic din Tălmăcel, județul Sibiu; Complexul de industrii populare cu batoză hidraulică din Sârbi, județul Maramureș.

Muzeograful care va face ghidajul poate fi găsit la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit fără programare.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top