Ursul ”îndrăgostit” de Sibiu. Vizita #3

Ursul care face ”jogging” prin cartierele Sibiului

Ursul a fost văzut și înregistrat video, în această dimineață, în jurul orei 4.00, în zona Cireșica(Calea Cisnădiei). Acesta alerga speriat de mașina care îl urmărea. Autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 și au început căutările.

”Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat imediat la locul indicat, pentru asigurarea măsurilor de protecție.”, transmite IJJ Sibiu, la mai bine de 3 ore de la semnalarea ursului pe străzile din Sibiu.

Reprezentanții Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu un echipaj al Poliției Locale și unul al Jandarmeriei, precum și cu un medic veterinar și un reprezentant al Gestionarului Fondului Cinegetic s-au deplasat în teren în teren în zona Cireșica – str. Rahovei – zona Dedeman. A fost patrulată întreaga zonă, căutându-se exemplarul de urs. Acesta nu a fost identificat însă.

”În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare. De asemenea, în această situație, au fost informați și reprezentanții Primăriilor Cisnădie și Șelimbăr. Le reamintim cetățenilor ca atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.”, încheie IJJ comunicarea din această dimineață.

Echipele vor rămâne în teren în zona menționată, iar ulterior reprezentanții Gestionarului Fondului Cinegetic vor executa acțiuni de patrulare și supraveghere a zonei pentru a evita pătrunderea ursului în zona urbană.

Imaginile cu animalul sălbatic care alerga speriate prin Sibiu au circulat în această dimineață în mediul online.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top