Olimpiadă în Muzeul Astra. 79 de elevi înscriși

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediţia a XXVI-a, faza judeţeană Sibiu

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediţia a XXVI-a, este organizată și anul acesta de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

Orarul de desfășurare valabil pentru ambele zile este următorul: intrare în sălile de concurs se face la 08:45; între 09:30 și 11:30 se desfășoară concursul; în intervalul 11:45 – 13:45, are loc deliberarea; la ora 14 se face premierea.

Olimpiada se desfășoară după următorul programul / locații:

  • Ziua I/ 18 mai 2023 – secțiuni: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă. Locație: Muzeul în aer liber/ Hostel Diana/ Sala de Conferințe
  • Ziua 2/ 19 mai 2023 – secțiuni: țesut la război orizontal; împletit ciucuri pe lemn; țesut ciucuri pe chelteu; cusut; brodat; confecționat port popular; dantelă cu suveica; croșetat; confecționat opinci; prelucrare piele/ împletit bice; pirogravură; sculptat icoane de vatră; mobilier pictat; olărit; modelaj lut; confecționat măști Locație: Muzeul în aer liber/ Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA/ Sala AUDITORIUM și Sala CHANGES

La olimpiadă participă copii cu vârsta între 6-18 ani care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, având calităţile de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban.

Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul concursului. Prezenţa în concurs este aprobată exclusiv în costum popular, reprezentând portul popular specific satului şi zonei de rezidenţă pentru fiecare concurent.

În ediția din acest an, s-au înscris anul acesta 79 de elevi din 29 unități școlare, conexe sau ateliere individuale care provin din 8 localități sibiene.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top