Tronsonul 2 al Căii Dumbrăvii, pregătit de modernizare

Tronsonul vizat este cuprins între P-ța A Vlaicu și bulevardul Vasile Milea

Tronsonul 2, la solicitarea Primăriei Sibiu,  cuprinde următoarele elemente: Modernizarea carosabilului, pentru crearea a trei benzi de circulație: două spre centru și una în sens opus; Reabilitarea trotuarelor; Crearea de piste pentru biciclete cu zonă de siguranță; Plantarea de arbori; Modernizarea iluminatului public prin înlocuirea stâlpilor, urmând să se mențină corpurile de iluminat cu LED recent instalate; canalizația subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații este deja amenajată; Modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

“În 2022 am finalizat modernizarea Căii Dumbrăvii pe tronsonul dintre str. Ludoș și Piața Aurel Vlaicu. Acum inițiem investiția pentru modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii, dintre Piața Aurel Vlaicu și bulevardul V. Milea, o zonă în care sunt situate mai multe instituții și blocuri, cu aglomerație în trafic. Prin această investiție vom fluidiza traficul și creăm condițiile pentru mobilitatea verde, uniformizând amenajarea uneia dintre cele mai importante artere ale orașului. Primul pas este realizarea documentațiilor tehnice, pentru care am semnat contractul în această săptămână.”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul semnat cu o firmă din Sibiu, presupune realizarea documentațiilor de avizare a lucrărilor, studii de circulație, geotehnice și topografice și expertizări ale drumului.

”Următorul pas în acest proiect va fi realizarea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor.”, anunță Primăria Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top