Sanitarii pricepuți, 17 echipaje din șase localități

Sanitarii pricepuți – faza județeană

Sanitarii Pricepuți este un concurs anual organizat sub îndrumarea Crucii Roșii Române din anul 1962. Peste 100 de copii au participat, în acest weekend, la Sala Transilvania la cel mai amplu eveniment de prim ajutor dedicat elevilor, sub îndrumarea profesorilor de biologie și a voluntarilor Crucii Roșii Sibiu.

De-a lungul anului, elevii învăță prim ajutor premedical iar apoi partcipă la faza județeană a acestui concurs, urmând apoi ca echipajul câștigător să paricipe la faza națională, alternativ, într-un an participă ciclul gimnazial iar în anul următor, cilcul liceal.

”La Sibiu ne bucurăm să întâlnim în fiecare an copii și adolescenți pasionați în a deprinde tainele acordării primului ajutor premedical. Anul acesta, la Sanitarii pricepuți, au participat 17 echipaje, 5 de la licee si 12 echipaje de la ciclul gimnazial, atât din Sibiu cât și din localitățile Tălmaciu, Sadu, Cisnădie, Mediaș, Gura Râului.

O parte din voluntarii noștri cu vastă experiență în prim ajutor au realizat jurizarea, iar o parte au fost victimele echipajelor de elevi, care trebuiau să le aplice manevrele de prim ajutor, exersate înainte de concurs.

Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au îndrumat. Mulțumim mult și voluntarilor noștri dar și partenerilor, Inspectoratul Județean Școlar și Sălii Transilvania. E o muncă de echipă pentru buna desfășurare a acestui concurs și suntem tare mândri de voluntarii noștri care pun atâta pasiune în tot ceea ce fac. ”, a declarat Raluca Morar, director, Crucea Roșie Sibiu.

Surpriza de anul acesta la faza județeană a concursului Sanitarii pricepuți, a venit la ciclul liceal unde pe locul 1 a fost egalitate între Colegiul Național ”Octavian Goga” și Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch”.

Echipajul care v-a reprezenta Sibiul la etapa națională este Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale.

Clasamentul final Gimnaziu:

  • Locul 1: Școala Gimnaziala Ion Luca Caragiale
  • Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr
  • Locul 3: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CISNĂDIE

Clasamentul final Liceu:

  • Locul 1: Colegiul National Octavian Goga
  • Locul 1: Liceul Teoretic Gustav Gundisch
  • Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr
  • Locul 3: COL. TEHNIC CIBINIUM
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top