Traseu cicloturistic remarcat, după 8 ani

Traseu cicloturistic de 8 ani

Trecând peste dificultățile anului 2020, membrii asociației Tură în Natură și-au propus ca prioritate pentru anul 2020 remarcarea traseului cicloturistic Emil Cioran, primul traseu de cicloturism marcat de asociatia în anul 2012.

Traseul va avea de anul acesta marcaje și infrastructura de orientare (săgeți indicatoare) noi nouțe.

În afară de celebrul semn C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, anul acesta am adăugat ca marcaj și simbolul bicicletei, de culoare albastră. Asta pentru a ajuta la orietarea mai buna a bicicliștilor în condițiile în care mai multe trasee de cicloturism se întâlnesc sau se suprapun parțial.

37 săgeți, 8 stâlpi, 4 panouri

Tot pentru orientarea mai bună a biciclistilor am montat de-a lungul traseului 37 de săgeți și 8 stâlpi cu săgeți indicatoare în punctele importante ale traseului. 4 panouri informative vor fi amplasate pe parcursul traseului pentru a oferi bicicliștilor care îl străbat informații despre zona parcursă.

Traseu cicloturistic remarcat, după 8 ani

Pentru a cinsti amintirea filozofului Emil Cioran, personalitatea care dă numele traseului de cicloturism, l-am invitat pe artistul Ștefan Crețu să realizeze o lucrare cu titlul ”Emil Cioran – Filozof si Biciclist”, care a fost amplasată în fața Căminului Cultural din localitatea Rășinari.

Actiunea de remarcare a traseului cicloturistic Emil Cioran a fost realizată de Asociația Tură în Natură Sibiu în parteneriat cu Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și a fost finanțată de primăria Rășinari prin Agenda Culturala 2020.

Pentru mai multe detalii legate de traseul cicloturistic Emil Cioran vă rugăm să accesați site-ul www.turainnatura.ro .


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top