Tezaur by ANAF, titluri de stat cu scadențe la 1 și 3 ani

Tezaur – noi emisiuni ale titlurilor de stat în perioada 12 februarie – 08 martie 2024

Tezaur este programul de emisiuni de stat destinate populației lansate de Ministerul Finanţelor. Noua ediție a Programului Tezaur vine cu dobânzi anuale atractive de 6.00% și 6.75%, scadente la 1 an și la 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, de la sediile Trezoreriei Statului, fie la subunitățile din toată țara ale Poștei Române.

Online se pot cumpăra în perioada 12 februarie şi 07 martie 2024, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Titlurile de stat se pot achiziționat de la sediul unităților Trezoreriei Statului, între 12 februarie şi 08 martie 2024.

Iar, în perioada 12 februarie şi 07 martie 2024( în mediul urban) și 12 februarie şi 06 martie 2024( în mediul rural), prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

De reținut este faptul că

  • veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din subscrierea și deținerea titlurilor de stat nu sunt venituri impozabile, în conformitate cu prevederile art. 93 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
  • titlurile de stat sunt purtătoare de dobândă la rata dobânzii, care curge de la data de emisiune, inclusiv.
  • titlurile de stat încetează să mai fie purtătoare de dobândă la data scadenței lor, inclusiv.
  • titlurile de stat sunt oferite în România exclusiv persoanelor fizice rezidente, cu excepția persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani până la data închiderii perioadei de subscriere, inclusiv.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Foto: Captură clip Titluri de stat Tezaur ianuarie 2023
Scroll to top