Mărțisoare handmade pentru toți românii
Mărțișoarele au fost și sunt adevărate podoabe care au un numitor comun: șnurul format din firul alb și cel roșu. Mărțișorul vestește venirea primăverii, și cum ghioceii sunt primele flori care înfloresc, aceste două daruri sunt oferite împreună doamnelor și domnișoarelor. În timp, mărțișorul s-a mai schimbat, dar șnurul a rămas același.
La Sibiu, mama a doi copii începe să transforme bucăți din pânză și alte elemente în adevărate opere de artă.
”De mică am fost pasionată de lucrurile mai migăloase. Îmi plăcea să transform fiecare bucată de material în ceva folositor. Și așa, de la hainuțe pentru păpuși pe care le făceam împreună cu mama mea, am ajuns să confecționez acum, aceste mărțișoare handmade.”, ne-a povestit Diana.
Pentru 2024, Diana a pregătit mai multe tipuri de broșe papion și fundițe de prins parul pentru micuțele domnișoare, care se pot dărui drept mărțișor. Prețurile sunt între 4 lei și 45 de lei și se pot comanda de aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Diplomație și bun gust – 10 echipe vor găti în scop caritabil
2 ani agoDiplomație și bun gust, în Muzeul ASTRA
Ultima zi a săptămânii este rezervată „Diplomației și bun(ului) gust”. Acesta este titlul proiectului aflat la a treia ediție și organizat de Rotary Club Sibiu și Asociația „Sibiu 1191”. Evenimentul culinar va aduna, duminică, 25 septembrie, de la ora 12.30, în Muzeul din Dumbrava Sibiului, nu mai puțin de zece echipe, care vor găti pentru ca banii strânși din vânzarea porțiilor să ajute un proiect al CNM ASTRA.
La sfârșitul acestei săptămâni, suntem invitați în Muzeul în Aer Liber, unde, pe lângă faptul că ne putem bucura de vizite în gospodării tradiționale, ne așteaptă și un meniu absolut delicios, cu preparate care mai de care mai diverse. De altfel, odată cu răsfățul culinar vom ajuta și comunitatea.
De la tocăniță suedeză de vită, la bulz ciobănesc și gulaș
Rotary Club Sibiu și Asociația „Sibiu 1191” au pus la cale un nou eveniment culinar caritabil sub egida „Diplomație și bun gust”. Cei care vor trece trece pragul Muzeului în Aer Liber, duminică, se vor putea bucura, printre altele, de tocăniță suedeză de vită, ceaun de vită și legume, cârnați ori bulz ciobănesc la grătar.
„Rotary Club Sibiu, Asociația „Sibiu 1191″ și partenerii săi vor găti în Muzeul Astra, urmând ca banii strânși din porțiile de mâncare vândute să fie donați către Muzeul ASTRA pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la obiectivele muzeului. Te așteptăm împreună cu familia și prietenii tăi la un festin culinar în aer liber prin care putem ajuta persoanele cu dizabilități!”, este invitația organizatorilor.
Cele zece echipe care vor găti duminică și preparatele lor sunt: VISMA ROMANIA – Kalops, tocăniță suedeză de vită; ECOROM – burger de vită Angus și bulz ciobănesc la grătar; Rotaract Sibiu – bulz cu frigărui de pui, legume și cârnați; Rotary Sibiu – cârnați și frigărui de pui, precum și limonadă; IFM – chilli con carne; Bere Sadu – pastramă cu ceapă și pâine, bere Sadu; Ausy Technologies Romania – tochitură de porc cu mămăligă; Novarion – ceaun unguresc de porc; BNI – ceaun de vită și ceaun legume; Consilo Web – gulaș de porc cu cartofi.
Donația recomandată pentru o porție de mâncare este 25 lei, bani ce vor ajunge direct în contul Muzeului ASTRA.
„Diplomație și bun gust” este un proiect susținut de Muzeul Astra, Unilever si Interact Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
171Premieră la Sibiu: Charlie Ottley va promova Transilvania Tattoo Expo pe Netflix
1 an agoPremieră la Sibiu: Transilvania Tattoo Expo pe Netflix
Premieră pentru Sibiu, la prima convenţie internaţională de tatuaje din România, Transilvania Tattoo Expo, care revine după pandemie, cu cea de a 11- ediţie (26-28 mai). Ediția de anul acesta va fi promovată pentru prima dată de celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley, pe Netflix, în cadrul serialului documentar de succes, „Flavours of Romania”.
„Anul acesta îl vom avea invitat în premieră, la Transilvania Tattoo Expo, pe Charlie Ottley, realizatorul emisiunilor “Wild Carpathia”, care se difuzează pe Neflix, pe Discovery Channel, şi ne bucurăm de faptul că vom fi incluşi şi noi într-unul din serialele lui. Mi se pare o oportunitate extraordinară pentru eveniment şi pentru Sibiu şi bineînţeles şi pentru scena tattoo, de a apărea într-un context inedit pentru noi şi a avea acces la un segment de public, la care până acum nu aveam aşa o deschidere.
În afară de asta, prin faptul că Charlie va fi prezent la eveniment va aduce în atenţia vizitatorilor noştri, în special a celor străini, o mare parte din frumuseţile României, care sunt expuse în serialele lui, astfel încât oamenii care vin la noi de departe, vor pleca cu o imagine mult mai frumoasă despre România noastră”, a declarant organizatorul Transilvania Tattoo Expo, Ovidiu Popârţan.
Ovidiu Popârţan, unul din pionierii tatuajului din România, a ales ca să organizeze pentru a doua oară, Transilvania Tattoo Expo, la Sala Thalia, unde se află Filarmonica de Stat, dar şi un reper pentru cultura noastră, pentru că aici în 1788 a fost primul sediu al unui teatru de la noi din ţară.
Charlie Ottley a mai promovat Sibiul, în campania „Discover România” difuzată de BBC World News în 2022, însă, în premieră a ales să vină pentru a filma la Transilvania Tattoo Expo, în sediul Sălii Thalia din Sibiu.
„Sunt foarte încântat de eveniment (Transilvania Tattto Expo n.r.). Am dori să includem festivalul ca parte a noii serii „Flavours of Romania”, pentru Netflix, ca o oprire distractivă şi vibrantă, în lunga noastră călătorie la nivel naţional, în jurul acestei ţări incredibile”, a precizat Charlie Ottley.
Ottley s-a dovedit în ultimii ani, un foarte bun ambassador al frumuseţilor României, prin realizarea documentarelor de succes „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, în cadrul căruia va include, în premieră conveția de tattoo de la Sibiu.
Convenţia de tatuaje de la Sibiu este renumită nu doar în ţară, ci şi în străinătate, pentru că este
„evenimentul unde, în fiecare an, unii dintre cei mai buni artişti internaţionali întâlnesc cei mai buni artişti români, într-un spectacol concurs unic prin diversitatea stilurilor abordate şi prin unicitatea şi originalitatea fiecăruia dintre participanţii veniţi din toate colţurile lumii”, a arătat organizatorul Ovidiu Popârţan.
Publicul este aşteptat în perioada 26-28 mai, la Sala Thalia, la Transilvania Tattoo Expo. Pentru programări puteţi contacta artiştii invitaţi, pe care îi găsiţi pe paginile de Facebook şi Instagram ale evenimentului, transilvaniatattooexpo şi pe site-ul oficial, tattooexpo.ro .
Tot în premieră pentru ediția de anul acesta Opinia de Sibiu s-a alăturat acestui eveniment, în calitate de partener media.
Partenerii media ai Transilvania Tattoo Expo: Rock FM, Zile şi nopţi, Good Time, Sibiu 100 %, Ora de Sibiu, Monitorul de Cluj, Monitorul de Mediaş, Mesagerul de Sibiu, Mesagerul de Alba, TV Eveniment, Radio Eveniment FM, Ştiri de Sibiu, Sibiu independent, Sibiul in imagini, Sibiul azi, Strada Cetăţii, Opinia de Sibiu, Sibiul bun.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
104Reparații pe încă 2 străzi din Sibiu
2 ani agoReparații pe străzile Henri Coandă și Rahovei
Reparațiile se desfășoară în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.
Strada Henri Coandă, intră în șantier pe întreaga sa lungime, între sensul giratoriu cu str. Ștefan cel Mare și strada Mașiniștilor; pe această stradă se vor înlocui și bordurile în zonele în care este necesar.
Strada Rahovei se repară de la intersecția cu Calea Cisnădiei și până la Piața Rahovei.
Lucrările de frezare se vor desfășura pe timpul nopții, iar cele de asfaltare pe timpul zilei, fără închideri de circulație, dar cu devieri în punctele în care se lucrează.
”Precizăm că, în perioada lucrărilor, constructorul are obligația de a asigura accesul și trecerea mijloacelor de transport public, astfel încât traseele nu vor fi afectate.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
224