Tavan căzut peste 4 elevi ai Școlii din Alămor | VIDEO-FOTO

Tavanul de rigips a căzut peste două fete și doi băieți

Tavanul unei săli de clasă a școlii din satul Alămor, s-a prăbușit miercuri peste patru elevi. Două fete și doi băieți au suferit răni minore și au fost ajuns la spitalul de pediatrie  din Sibiu, pentru investigații suplimentare.

Tavanul clasei, realizat din rigips, în urma unor lucrări de reabilitare a clăridirii între anii 2004-2006, a căzut imediat ce elevii au intrat în clasă. Corpul de clădire al școlii a fost construit în 1936. Trei dintre copii au fost exernați iar un băiat a rămas internat pentru evaluări suplimentare.

Patru copii au fost transportați de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Ajunși aici, cei patru au fost investigați medical și evaluați imagistic. la prezentarea în CPU, elevii prezentau mai multe leziuni traumatice minore.

VIDEO AICI!

”Copiii proveniți din Alămor s-au prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu leziuni traumatice minore și în afara oricărui pericol. Aceștia au beneficiat de consulturi de specialitate, evaluare imagistică și tratament. Cu excepția unui singur adolescent de 12 ani care a ramas sub supraveghere în secția Chirurgie Pediatrică, restul au fost cu toții externați.”, transmite dr Ioana Mătăcuță, pr Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Incidentul s-a petrecut la școala din sat, în jurul orei 12. Majoritatea copiilor erau în pauză. Vântul și curentul format după ce geamurile șu ușa au fost deschise, a făcut ca tavanul să cedeze, asta a declarat directorul unității de învățământ.

„Cu geamuri deschise și curent format și a început să cadă din partea dreaptă spre spatele sălii de clasă.”, Gheorghe Banciu, director.

Primarul comunei Loamneș, a ajuns la școala din Alămor. Aceasta a făcut o scurtă declarație reprezentanților mass-media.

„Copiii imediat au ieșit afară. Nu știu motivul, probabil din cauza vântului…”, Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

Atât copiii, cât și doamna primar au declarat faptul că, înainte ca tavanul să cadă, s-a mai auzit un zgomot în podul școlii.

”Înainte cu o oră sau o jumatate de oră s-au auzit niște zgomote. În clasă nu era tavanul fisurat, crăpat, desprins, nu era niciun semn care să-ți dea de gândit să muți clasa respectivă într-o altă sală.”, a adăugat Maria Greavu.

Cursurile se vor muta, de joi în alt corp de clădire pentru a preîntâmpina o situație similară.

„După câte vedeți clădirea este o clădire solidă, puternică. Lucrările care s-au efectuat acum 17-18 ani au fost aceste lucrări de modernizare a sălilor de clasă, prin instalarea de tavane false, care din păcate după câte vedeți, au cedat. Se poate să fi fost ți ceva infiltrații.”, a declarat Constantin Dincă, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Corpul de clădire în care se află clasa a cărui cu tavan a cedat, învață 80 de elevi. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă, urmând să stabilească împrejurarile în care s-a produs incidentul. La fața locului a venit și o echipă a Inspecției de Stat în Construcții, pentru a stabili dacă această clădire mai este funcțională.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top