Suporterii fac apel pentru susținerea performanței!

Suporterii sibieni vor să ajute echipa lor preferată

Cei mai înflăcărați fani ai echipei AFC Hermannstadt au conceput o scrisoare deschisă pentru oamenii de afaceri din Sibiu. Suporterii le cer ajutorul celor care dețin firme în orașul de pe Cibin să sprijine echipa pentru ca această să revină în prima ligă.

Pe grupul de facebook

Către…. (numele firmei se trece cu litere mari)
Noi, suporteri ai clubului FC Hermannstadt, echipa-fanion a orașului Sibiu, ne adresăm Dumneavoastră cu rugămintea de a veni in sprijinul echipei prin sponsorizare si a contribui, astfel, la realizarea cu succes a obiectivului propus, si anume – promovarea echipei pe prima scenă fotbalistică a României.

FC Hermannstadt si-a castigat locul in inimile suporterilor sibieni, ocupand spatiul lasat liber prea mult timp pe scena fotbalistica sibiana de mult-regretata FC Inter, care si-a incetat existenta in anul 2000. De la desfiintarea FC Inter, si pana in 2015, anul infiintarii FC Hermannstadt, copiii din Sibiu nu au mai avut un club unde sa poata promova la terminarea junioratului, in ligi superioare (Liga 1, 2 sau 3).

In prezent, clubul are si o a doua echipa, prezenta in Liga 3, in care evolueaza in mare parte copii de 18 – 20 de ani, de la cluburile de juniori din Sibiu. Alaturi de ei, se antreneaza echipele de juniori – pe 5 categorii de varsta, dar si o echipa de fete.

De altfel, FC Hermannstadt a avut un parcurs excelent, considerand contextul dificil de evolutie.

Trebuie mentionat aici faptul ca, actuala echipa de fotbal a Sibiului a fost singura echipa, din ultimii 21 de ani, care a reusit sa se mentina in Liga 1 mai mult de 1 sezon.

Astfel, FC Hermannstadt a evoluat in Liga 1 in perioada 2018 – 2021. Mai mult de atat, in sezonul in care a promovat (2018), FC Hermannstadt a jucat finala Cupei Romaniei cu C.S. Universitatea Craiova, dovedind o performanta exceptionala.

Suporterii sunt si au fost alaturi de echipa in toate momentele sale, iar prezenta masiva a acestora la meciurile echipei, chiar si in conditii dificile, este o dovada autentica a pasiunii pentru acest sport si pentru club.

Spre exemplu, la meciul de Cupa, desfasurat cu FCSB, au fost prezenti 13.000 de suporteri pe Stadionul Municipal, la o temperatura de -7 grade Celsius. Totodata, la finala Cupei, care s-a jucat la București, pe Arena Națională, aproximativ 5.000 de suporteri sibieni au fost alaturi de echipa.

In cursul acestui an, echipa principala a clubului a retrogradat in Liga 2, context in care intelegem ca dificultatile intampinate de echipa nu pot fi neglijate. Un exemplu in acest sens il constituie faptul ca in ultimii 3 ani, echipa nu a jucat pe terenul propriu, ci la Targu Mures, Pitesti, Cluj sau Medias, stadionul Municipal din Sibiu fiind in renovare/ reamenajare. Dincolo de provocarea inerenta, de a nu juca acasa, acest fapt a prezentat si o provocare financiara, costurile clubului fiind semnificativ marite.

Chiar daca echipa va juca anul acesta in Liga 2, avem convingerea ca determinarea jucatorilor, pasiunea suporterilor si contributia comunitatii locale, vor putea readuce FC Hermannstadt in topul echipelor romanesti, avand la acest moment cele mai mari sanse de promovare. Echipa are un lot bun, iar oamenii aflati in conducerea clubului au notorietate in fotbalul din Romania.

Cat timp echipa se mentine in primele locuri din Liga 2, toate meciurile vor fi televizate, iar la promovare in Liga 1, acestea se difuzeaza televizat indiferent de pozitia ocupata de echipa. Nu in ultimul rand, noi, suporterii FC Hermannstadt, ne reunim si in cadrul unui grup FB, cu peste 1.600 de oameni pasionati de fotbal si echipa locala.

De altfel, este de notorietate faptul ca fotbalul este prin excelenta un sport care uneste oameni si creeaza pasiune. Pe alta parte, succesul si performanta pot fi realizate si mentinute cu suportul si prin implicarea comunitatii locale.

Desigur, companiile care aleg sa se alature, vor avea vizibilitate in fata comunitatii sibiene si nu numai, prin promovarea sponsorilor principali in varii forme, conform negocierilor cu reprezentantii clubului: loc pe tricou pentru logo-ul companiei, posibilitatea de promovare prin pancarte/ bannere pe stadion, mentiuni in postari Facebook/ articole de presa etc.

Considerand cele mentionate, reluam rugamintea de a va apleca asupra posibilitatii de a sustine comunitatea locala sibiana, si de a va alatura echipei si suporterilor fotbalului sibian, pentru a ne mandri impreuna de performantele unei echipe puternice, cu aspiratii inalte.

IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI!!!

Va multumim!
Ganduri bune,

Suporterii fotbalului sibian, din Sibiu, Romania, si Diaspora.

Acesta este mesajul pe care suporterii l-au postat pe un grup de facebook.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top