Standuri pentru comerț în zonele turistice ale Sibiului
Standuri pentru comercializarea de produse tip suveniruri pentru care contractele anterioare de închiriere urmează a expira, sunt scoase la licitație, în vederea închirierii, de către Primăria Sibiu, prin Serviciul de administrare a domeniului public.
În Piața Mică se vor licita 7 standuri, în suprafață de 4 mp fiecare. Prețul minim de închiriere de la care se va porni este de 1.460 lei/an/stand.
Pe str. Papiu Ilarian se licitează 17 standuri în suprafață de 4 mp fiecare. Și în acest caz, chiria minimă de la care se va licita va fi de 1.460 lei/an/stand.
Pe aleea de la intrarea în Grădina Zoologică va fi licitat un stand și amplasamentul aferent acestuia în suprafață de 12 mp. În acest caz prețul minim de închiriere este de 5.256 lei/an.
Caietul de sarcini se poate obține gratuit, în format electronic, de pe site serviciului menționat sau în format tipărit, de la sediul Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu din Piața Mică, nr. 22, costul fiind de 50 de lei.
Deschiderea plicurilor va avea loc în data de 16 și 21 martie 2023, iar contractele de închiriere se vor semna în luna aprilie.
Mai multe informații și documentele necesare se pot descărca de pe site-ul serviciului public amintit: Anunț licitație mobilier de prezentare şi vânzare de pe Aleea spre Gradina Zoologică, Piața Mică și str. Papiu Ilarian din Municipiul Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
CJ Sibiu implicat în reducerea consumului de energie
6 luni agoCJ Sibiu gazda unui seminar dedicat reducerii consumului de energie
CJ Sibiu a găzduit întâlnirea cu primarii din județ și cu directorii sau reprezentanți ai instituțiilor aflate sub autoritatea CJ Sibiu, organizată în cadrul campaniei de informare și conștientizare privind ”Reducerea consumului de energie”. Evenimentul a fost moderat de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și de Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, cu o vastă experiență ca auditor energetic.
Scopul principal al reuniunii a fost acela de înțelege contextul care a condus la creșterea prețurilor pentru energie și de a atenționa asupra necesității unui consum responsabil de energie, cu precădere în perioada de vârf a fiecărei zile.
Președinta Daniela Cîmpean a menționat că la nivelul instituției Consiliului Județean Sibiu și al instituțiilor din subordine deja au fost elaborate planuri de măsuri pentru reducerea consumului, concepute astfel încât să nu fie afectată activitatea specifică fiecărei instituții în parte cât și confortul beneficiarilor. De asemenea, un atu în susținerea acestui demers îl reprezintă preocuparea constantă a Consiliului Județean Sibiu, începând cu anul 2018, de a eficientiza energetic o serie de clădiri în care funcționează diferite secții ale spitalelor aflate în subordine, fapt care conduce la scăderea consumului de energie primară și implicit a costurilor.
Astfel, în anul 2022, au fost finalizate reabilitarea termică și modernizarea a patru clădiri (Pavilionul IV de la Spitalul de Psihiatrie, Dispensarul, Pavilionul II și Pavilionul Administrativ de la Spitalul TBC), fiind în curs de realizare sau finalizare alte clădiri de la Spitalul Județean: Secția Dermato-venerice, Blocul Chirurgical sau Clădirea Maternității, dar și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni. Toate aceste investiții se realizează cu sprijinul fondurilor europene atrase de CJ Sibiu, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
În completare, Consiliul Județean Sibiu dorește să reabiliteze alte clădiri aflate în proprietate, iar în acest sens a depus în 1 aprilie alte 5 cereri de finanțare, prin PNRR, pentru Pavilionul Central al Spitalului de Psihiatrie, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumbrăveni, clădirea administrativă și Clădirea unde funcționează Secția de Anatomie Patologică ale Spitalului Județean, precum și pentru sediul Consiliului Județean. Nu în ultimul rând, și proiectele derulate de CJ Sibiu pe tematica Schimbărilor climatice vizează eficientizarea energetică, cum e cazul reabilitării Centrului de Educație Incluzivă Mediaș.
Totodată, și societățile din subordinea CJ (Drumuri și Poduri SA și RA Aeroportul Internațional Sibiu) au trasată obligația să urmeze un plan de măsuri astfel încât amprenta de carbon din activitatea desfășurată să fie redusă.
”Consider că este responsabilitatea noastră, a tuturor, dar mai ales a autorităților, de a găsi cele mai bune soluții prin care să putem contribui la reducerea consumului de energie, mai ales în contextul actual când trebuie tratată cu maximă prioritate. De aceea, prin evenimentul de azi, am încercat ca, dincolo de măsurile de reducere a consumului de energie pe care le putem aplica, să venim în întâmpinarea colegilor noștri cu acțiuni și propuneri din partea unor specialiști în acest domeniu.
Salut pe această cale deschiderea domnului Dumitru Chisăliță, expert în acest domeniu, care a răspuns afirmativ apelului nostru. Este încă un pas pe care îl facem pentru a conștientiza importanța unui consum responsabil”, a declarat președinta Daniela Cîmpean
Președinta Daniela Cîmpean a reliefat și faptul că toate investițiile demarate de CJ Sibiu au condiționată în documentațiile tehnice componenta ”verde”, care este un fir roșu. Un exemplu elocvent fiind proiectul Noul Spital Județean de Urgență.
”Necesitatea reducerii consumului de energie în contextul crizei energetice reprezintă o provocare, dar în același timp și o oportunitate de reconstrucție a sistemului energetic național într-o manieră echilibrată și eficientă și totodată de educare a comportamentelor de consum. Pentru a putea vorbi de reducerea dependenței de importurile de energie, România trebuie să își construiască propriul mix de energie curată care să permită o tranziție energetică lină și să ajute în același timp la atingerea țintei de decarbonizare asumată prin Pactul Verde European.
În același timp nu trebuie neglijată ideea de responsabilitate a fiecărui consumator – companie sau persoană fizică, în ceea ce privește eficientizarea consumului de energie. Conceptele „eficiență energetică”, ”energie curată”, ”energie rezilientă” devin din ce în ce mai actuale. De aceea, se impune derularea de campanii de analiză, informare și conștientizare asupra necesității eficientizării consumului energetic și a deschiderii către surse de energie curată, și mai ales identificarea rezilienței care trebuie atribuită energiei în perspectiva următorilor ani”., a declarat Dumitru Chisăliță.
În prezentarea făcută de Dumitru Chisăliță s-au regăsit și soluții concrete care să fie abordate pe termen mediu și lung în vederea reducerii consumului de energie și implicit a costurilor.
Evenimentul organizat astăzi la CJ Sibiu poate fi urmărit aici, iar începând de luni, 10 octombrie 2022, prezentarea integrală a domnului Dumitru Chisăliță va fi publicată pe site-ul www.cjsibiu.ro
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
93Cântecele Munților, finalul ediției #47
8 luni agoCântecele Munților, final incendiar cu Loredana și Junii Sibiului
Cântecele Munților a avut în ultima seară ingredinte de excepție: „Zig Zagga”, ritmurile de căluș românesc și cele de hațegană, cântecele mariachi-lor mexicani, dansurile shopska ale bulgarilor, horele românilor, antrenul concertului extraordinar oferit de Loredana și Junii Sibiului, ovațiile publicului.
Săptămâna trecută, Sibiul a vibrat la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”: trei seri cu spectacole extraordinare în Piața Mare, o seară tradițională, ce a stat sub semnul gastronomiei și al obiceiurilor românești, șase ateliere de dans și opt spectacole folclorice în Muzeul ASTRA. Cea de-a 47-a ediție a manifestării a fost organizată de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
Dezlănțuire de ritmuri în Piața Mare
Spectacole la superlativ au fost oferite publicului în Piața Mare din Sibiu, în cadrul festivalului. Energiile producției „Junii Sibiului și invitații lor”, desfășurat vineri, au reverberat și sâmbătă și duminică, așa că publicul s-a bucurat de ponturi feciorești din Ardeal, de cântece din bucium din Bucovina, jocuri populare din toate zonele țării, de dansurile cu influențe orientale ale oaspeților bulgari, de cântecele mariachi-lor și costumele spectaculoase ale artiștilor din Mexic, de dansurile turcești zeybeck, acompaniate de instrumente tradiționale precum baglam și zurna.
Ritmurile s-au dezlănțuit în show-ul de final al festivalului, când Loredana și Junii Sibiului au oferit un spectacol unic, în care refrene din muzica populară s-au împletit cu hit-uri ce au consacrat-o pe Loredana, unul dintre cei mai iubiți artiști pop din România. Nu au lipsit momentele surpriză pentru public, precum evoluția Loredanei alături de Juni în dansul călușului și duelurile coregrafice, pe ritmuri tradiționale și moderne.
„E un concept extraordinar și sunt extrem de încântată că am reușit să împlinim acest vis și să creăm un show Loredana & Junii Sibiului. E un spectacol pe care vreau să îl continuăm ca show itinerant cu care să străbatem nu doar România, ci mapamondul”, a declarat Loredana, duminică seara.
Ropotele de aplauze ale spectatorilor, care au cântat alături de Loredana, și sutele de mesaje de felicitare, primite pe rețelele de socializare, confirmă succesul la public al spectacolului și al întregului festival.
„Iată că, în această săptămână, am reușit să transformăm din nou Sibiul în capitală cântecului și jocului popular internațional, datorită prestațiilor unor artiști minunați, dansatori și soliști talentați. Ne-am dorit mult ca în încheierea ediției cu numărul 47 a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” să oferim un spectacol special și îi mulțumim Loredanei pentru că a acceptat invitația noastră!
Aplauzele primite ne dovedesc că eforturile noastre nu au fost în zadar, iar show-ul Loredana & Junii Sibiului, o combinație între tradițional și modern, a ajuns la inimile spectatorilor. Mulțumesc gazdei noastre Iuliana Tudor, pentru că ne-a fost alături. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu care au susținut financiar acest festival; mulțumim partenerilor noștri: Muzeul „Astra”, TVR 1 și Cricova. În final, ne înclinăm în fața publicului nostru drag: cu mare emoție am simțit Piața Mare vibrând de energie, în aceste zile”, declară Silvia Macrea, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
67CJ Sibiu: consultare publică în 19 martie
2 ani agoCJ Sibiu a lansat în consultare publică Regulamentul pentru acordarea de servicii animalelor aflate într-o situație de pericol, pentru care s-a emis ordin de plasare în adăpost
Consiliul Județean Sibiu, pentru îndeplinirea prevederilor legale, a elaborat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean și cu asociații de profil, un regulament care va sta la baza funcționării serviciilor oferite animalelor pentru care s-a emis ordin de plasare în adăpost, servicii care în acest moment sunt desfășurate cu titlu gratuit de către două asociații, conform convenției semnate zilele trecute.
Regulamentul se află în consultare publică pe site-ul CJ Sibiu: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/02/regulament-protectia-animalelor-februarie-2021.pdf
Iubitorii de animale pot participa la dezbaterea publică care se va desfășura în sistem on line, pe platforma Team, vineri, 19 martie 2021, ora 11:00. Înscrierea se face prin transmiterea unui e-mail pe adresa programe@cjsibiu.ro.
În plus, cei care nu pot participa la dezbatere, pot transmite sugestii și propuneri pe aceiași adresă (programe@cjsibiu.ro), până miercuri, 31 martie, 2021, ora 16:00.Regulamentul prevede cazurile în care se consideră că un animal este într-o situație de pericol: animal rănit, animal sălbatic sau domestic captiv, privat de hrană și adăpost, animal abandonat, animale sălbatice captive sau supuse comercializării, animale ( bovine, ovine, caprine) aflate pe căile de circulație publică, precum și alte situații în care acestea sunt implicate în lupte între animale, în dresaj pentru alte animale.
De asemenea, în regulament sunt prevăzute regulile de colaborare între entitățile implicate pentru acordarea serviciilor animalelor aflate într-o situație de pericol, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost, precum și serviciile acordate: capturarea/preluarea/ridicarea animalului, oferirea de asistență veterinară de urgență, transportul animalului capturat, deparazitarea, vaccinarea, cazarea și hrănirea animalului.
Forma finală a regulamentului va fi adoptată într-o ședință de consiliu județean ulterioară.
”Județul Sibiu este într-o postură privilegiată în aplicarea noii legislații privind adăpostirea animalelor aflate în pericol mulțumită activității desfășurate de multă vreme de către asociațiile de profil. Invităm iubitorii de animale să participe activ la elaborarea formei finale a regulamentului. Sugestiile venite din partea comunității sibiene sunt importante pentru Consiliul Județean Sibiu.”, a precizat, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Dezbaterea publică are loc în 19 martie 2021, ora 11:00.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
214