Ioan Niță Tudorache este căutat de familie și Poliție
Ioan a plecat de acasă într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acestuia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
”La data de 22 februarie, polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 08:30, fiul său minor, TUDORACHE NIȚĂ IOAN, în vârstă de 12 ani, a plecat de la domiciliul din municipiul Sibiu spre un magazin din cartier, fără a mai reveni.”, anunță IPJ Sibiu.
Semnalmente: înălțime 145 cm, greutate 44 kg, păr șaten, tuns scurt, ochi căprui, constituție atletică, ten măsliniu.
Obiecte de îmbrăcăminte: în momentul plecării, minorul purta o geacă de culoare neagră, pantalon de sport, ghete de culoare gri și căciulă de culoare gri.
Semne particulare: minorul prezintă o pată de culoare maro la nivelul membrului inferior stâng, respectiv la nivelul cvadricepsului.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre acest minor sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Minunata Muzică Nouă a ajuns la ediția nr 3
11 luni agoMinunata Muzică Nouă – cel mai curajos festival al Sibiului!
Minunata Muzică Nouă – Brave New Music este proiectul prin care Sibiul își confirmă poziția de lider pe harta culturală națională, susținând producția creatorilor de artă români, tinerele valori românești și identitatea culturală a românilor de pretutindeni.
„Edițiile anterioare ale festivalului Minunata Muzică Nouă – Brave New Music au luat naștere într-un moment în care sălile de concert se închideau pentru public, surmontând valurile pandemice prin soluții inedite, perseverență și dorința de a depăși barierele impuse de distanțarea socială. Și acum, la cea de a III-a ediție, festivalul propune explorarea viitorului prin intermediul muzicii și a artelor conexe. Creatorii au capacitatea de a crea contexte imaginare, ficționale, care să permită publicului să exerseze viitorul, ca mai apoi să aibă posibilitatea de a-l modela”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Cea de a III-a ediție a festivalului Minunata Muzică Nouă – Brave New Music va avea loc în perioada 16-20 noiembrie, cuprinde cinci concerte și două conferințe speciale și aduce un suflu proaspăt în peisajul cultural național atât prin conceptul artistic revoluționar, cât și prin materialele grafice îndrăznețe – concepute cu ajutorul unor instrumente de design bazate pe inteligența artificială.
Miercuri, 16 noiembrie, ora 19.00, concertul de deschidere a festivalului Minunata Muzică Nouă oferă un program de muzică din filme celebre, orchestrată pentru două piane și două percuții de Alexandru Anastasiu. Pe scena Sălii Thalia se vor afla pianiștii Horia Mihail și Daniel Dascălu, alături de percuționiștii Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani.
Lucrări din creația compozitoarei Violeta Dinescu vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și Trio Contraste (Sorin Petrescu – pian, Doru Roman – percuție, Ionuţ Bogdan Ștefănescu – flaut), sub bagheta tânărului dirijor Andrei Stănculescu, joi, 17 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia.
În cea de a treia zi de festival, ne întâlnim cu un tânăr muzician devenit un punct de referință într-o nouă mișcare artistică, una care explorează intersecția creativă dintre muzica clasică și cea electronică, omogenizându-le într-o formulă naturală care unește publicuri din lumi diferite în propriul său univers. În dublă ipostază, de compozitor și solist, Francesco Tristano va interpreta câteva lucrări proprii, vineri, 18 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, acompaniat de Ansamblul IconArts. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Lupeș.
O seară de operă în Catedrala luterană „Sf. Maria” din Piața Huet este propunerea noastră pentru sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00. Publicul va avea prilejul să asculte, în primă audiție absolută, opera contemporană „Râsul lui Avraam” de Gabriel Mălăncioiu.
Sub genericul „Sonoecumena”, duminică, 20 noiembrie, ora 19.00, în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii, vă provocăm la un jam session contemporan cu participarea muzicienilor: Markéta Janoušková – vioară, Doron Kaufman – compozitor/performer, Marko Ristic – acordeon, Medve Sandor – trompetă, Radu Sinaci – violoncel.
Pentru crearea unui context favorabil realizării conceptuale a proiectului Minunata Muzică Nouă, au fost introduse în programul festivalului conferințele Brave New Morning Talks, în care personalități marcante ale vieții culturale sibiene și românești vor discuta despre perspectivele artei contemporane și despre importanța colaborării instituționale în vederea susținerii și promovării inițiativelor interdisciplinare în rândul tinerilor creatori pe plan local, național și internațional.
Astfel, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 11.00, în foaierul Hotelului „Împăratul Romanilor”, vă invităm la o discuție despre „Paralele între muzica de film și muzica de teatru”, cu participarea extraordinară a artistului Francesco Tristano. De asemenea, duminică, 20 noiembrie 2022, ora 11.00, tot în foaierul Hotelului „Împăratul Romanilor”, dezbatem „Fenomenul artistic contemporan” împreună cu performerul și compozitorul Doron Kaufman. Accesul publicului la conferințele speciale este liber în limita locurilor disponibile.
Biletele pentru concertele din cadrul festivalului Minunata Muzică Nouă sunt puse în vânzare la prețuri începând cu 20 lei, la casa de bilete a Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro, www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
97Ghișeu digital, în teste, la Primăria Sibiu
2 ani agoGhișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Proiectul SALT Sibiu: Administrație de calitate, accesibilă locuitorilor prin tehnologie, derulat de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene, se concretizează treptat în noi instrumente pe care sibienii le pot utiliza în relația cu Primăria sau pe care instituția le va folosi pentru a crește calitatea serviciilor oferite.
La intrarea pentru cetățeni în sediul principal al Primăriei Sibiu din Piața Mare a fost instalat și pus în funcțiune un aparat care va asigura accesul de serviciile Primăriei fără a fi necesar să stați la coadă pentru a ajunge la ghișeu, în fața unui funcționar. După perioada de testare și încărcarea tuturor funcțiunilor, acest ghișeu va sta la dispoziția sibienilor în program non-stop, până atunci fiind disponibil cetățenilor în orele de program ale instituției.
În această primă etapă este funcțională componenta de plată a taxelor și impozitelor. Aici puteți plăti peste 100 de tipuri de taxe și impozite, dintre care menționăm: impozitele pe teren, casă sau mașină, taxa de salubrizare, taxe pentru eliberarea unor documente, taxe de timbru și amenzi. Puteți consulta lista completă a taxelor și impozitelor care se pot achita la ghișeul electronic pe următorul link: LISTĂ TAXE ȘI IMPOZITE.
Plata se poate face introducând datele dumneavoastră personale sau scanând codul de bare de pe decizia de impunere pe care o primiți acasă de la Direcția Fiscală.
“Acest ghișeu electronic este o alternativă de a comunica cu Primăria în această perioadă când, legislația impune prezentarea unui certificat verde pentru accesul în sediile Primăriei. Fiind instalat chiar la intrarea în sediu, cetățenii care nu pot prezenta dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării, pot folosi acest ghișeu”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Etapa următoare este adăugarea pe acest terminal a funcției care să permită depunerea de documente. Orice cerere, de la cea pentru certificatul de urbanism și până la solicitările pentru certificate de nomenclatură stradală sau petiții și sesizări, acestea se vor putea introduce în aparat și veți primi număr de înregistrare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
197Târgul de Ecoturism 2022, la Muzeul Astra
2 ani agoTârgul de Ecoturism – ediția a II a Experiențe autentice și turism sustenabil din județul Sibiu
În contextul derulării Programului „Anii Drumeției” 2021 – 2022, Consiliul Județean Sibiu împreună cu Asociația Județeană de Turism Sibiu organizează cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism. Evenimentul va avea loc pe 08 – 10 aprilie, în incinta Pavilionului Cultural Muzeal ASTRA, în intervalul orar 10 – 18. În cadrul acestuia va fi prezentată oferta de primăvară-vară a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe.
Evenimentul este dedicat pasionaților de activități și experiențe autentice, în aer liber, și operatorilor din zona turismului sustenabil.
„Ne dorim ca Târgul de Ecoturism să devină un reper pentru cei care doresc să își petreacă timpul în aer liber, vizitând întreg județul Sibiu. De aceea, vom pregăti și la această ediție o ofertă cât mai complexă de activități și trasee pe care sibienii și nu numai le pot încerca în județul nostru, ateliere interactive de orientare în natură, dar si exemple de bună practică pentru un turism sustenabil. Anul acesta vom veni și cu un element de noutate, prin care vom exploata șansa oferită de locația târgului, prin oferirea publicului de activități în cadrul Muzeului Astra” a declarat Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.
Cea de a doua ediție a târgului va fi împărțită pe 3 secțiuni:
- expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în județul Sibiu;
- comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora
- conferință, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.
Noutatea de anul acesta este reprezentată de activitățile și experiențele în aer liber, pe care fiecare vizitator de la Târgul de Ecoturism, de la mic la mare, le poate încerca în incinta Muzeului Astra: de la drumeții tematice, ture cu bicicleta și numeroase sporturi în natură, la ateliere recreative de orientare în natură, foraging, observare a florei și a faunei.
„Târgul de Ecoturism are rolul de a aduce laolaltă operatorii locali și specialiștii din domeniul ecoturismului, cu intenția de a-i apropia de publicul dornic de oportunități de petrecere a timpului în aer liber, în județul Sibiu.”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
Tărgul de Ecoturism din 2022 va avea ca focus promovarea traseelor, sub forma unor experiențe complete de ecoturism, pentru a facilita creșterea interesului pentru acest tip de turism și a extinde perioada de petrecere a timpului în județ, generând astfel venituri comunităților locale.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
266