Spectacol de gală în Muzeul ASTRA, 15 iulie ora 17

Spectacol de gală în Muzeul ASTRA la “Festivalul Sfântă ni-i Vatra” sâmbătă 15 iulie, de la ora 17.00

Spectacolul face parte dintr-un festival de amploare, cu peste 200 de participanți din cele două țări, care unește comunitățile din România și Republica Moldova prin promovarea valorilor culturale comune – arte, literatură, limbă, personalități, tradiții, obiceiuri.

Expoziții ale mestesugarilor și producătorilor, preparate culinare tradiționale, interpreți și ansambluri profesioniste din cele două țări vă așteaptă în Muzeul ASTRA, un cadru natural feeric, o Românie în miniatură, o locație ideală pentru această manifestare de suflet, adresată tuturor celor care simt și trăiesc românește.

Junii Sibiului, Robert Târnăveanu, Alina Pinca, Iulian Hanea, Valentina Nimereală și Diana Dumitru din cadrul Școlii populare de artă Ilie Micu, Ansamblul Țărăncuța Criuleni, Ansamblul Soroceanca Soroca, Ansamblul Lozioara Strășeni, Ansamblul Baștină Strășeni, Ansamblul Dumbrava Verde Strășeni, Ansamblul Semănătorii, Ion Țurcanu, Istrate Andrei și multe alte surprize îi așteaptă pe sibieni la spectacolul din 15 iulie de la ora 17.00 .

„Invit iubitorii de folclor autentic să vină la acest spectacol, să le fim alături celor despre care Grigore Vieru scria că ne sunt „Frați de grai, de sânge frați”. Este un eveniment cultural ce se dorește fi un pod de flori, izvorât din mal de Cibin, până peste Prut”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Festivalul face parte integrantă dintr-un proiect mai amplu, proiectul ”TREI CULORI ȘI-O SINGURĂ CREDINȚĂ: ROMÂNEASCĂ”, implementat în județul Sibiu, de către Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Consiliul Raional Dondușeni, Consiliul Raional Strășeni, Consiliul Raional Criuleni, A.O. „Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova”, Teatrul „Veniamin Apostol” Soroca, GAL Mărginimea Sibiului, Asociația GAL ”Plaiul Codrilor” și instituțiile culturale județene.

Obiectivul general al proiectului vizează crearea și dezvoltarea unui cadru de cooperare adecvat, atât instituțional, cât și uman, pentru cunoașterea, păstrarea, dezvoltarea și promovarea valorilor culturale comune, pentru afirmarea identitară și spiritual a cetățenilor din Republica Moldova și dinamizarea legăturilor dintre cele două teritorii.

Pe lângă organizarea acestui eveniment cultural, Spectacolul „Sfântă ni-i vatra!”, vor fi și o serie de activități culturale diverse dedicate promovării și valorificării culturii românești – expoziții, dezbateri, simpozioane etc. cu participarea raioanelor partenere, dar si organizarea unor schimburi de experiență și bune practici – patru vizite de studiu în Sibiu și Republica Moldova, câte două delegații din Sibiu și două din Republica Moldova prin care să se întărească relațiile dintre cele două țări.

Proiectul „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și cofinanțat de Consiliul Judetean Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top